Bai animaluleX decat mizerabil in saracie mult mai bine mizerabil in confort. N-ai sa gasesti niciodata fericirea in saracie si nici in bani, fericirea e o iluzie ce se contopeste in himera. Macar bani iti aduce bucuria de ai avea si avantalele lor, dar saracia iti da un mare cocar baro sa-l freci ( partea a doua).
La fel de bine pot fi si fericit si mizerabil, nu? A avea bani, nu inseamna a fi mizerabil. Mizeria apare de partea caracterului, ori caracterul nu consta in bani.
Atentie mare ca nu este vorba numai despre prima parte a frazei, as prefera citeva pareri si despre a doua parte.
Nu. Banii n-aduc fericirea, dar cu ei poti cumpara toate celelalte lucruri care o aduc.
Chestia cu „banii n-aduc fericirea" a fost dezbătută des pe aici cu argumente pro și contra. Adevărul e undeva la mijloc. E vorba de piramida nevoilor. Dacă ești sărac ești trist din cauza asta. Dacă ești sus în piramidă ești trist pentru că având asigurată ziua de mâine te pot preocupa chestii mai profunde. Sunt la fel de multe bucurii și tristeți câte sunt clase sociale și oameni. Diferă, dar tot supărări sunt. Merele și perele sunt diferite dar sunt tot fructe.
@hârciog: Dacă te referi și la răspunsul meu atunci te rog să-l citești mai bine și vei realiza că atinge ambele părți ale întrebării tale.
Aha, asa am zis si eu, dar au sarut altii cu gura ca sunt eu materialista. Se zice ca oamenii bogati sunt nefericiti...eu nu cred asta.
ei,as de ce sa trăiești mizerabil,dacă te-a ajutat Domnul sa ai din ce? nu mai bine dai și la cei ce nu au(încă)? Iisus ne-a îndemnat sa "profanam dumnezeul argintilor", ca sa zic asa nu ne spunea El " Faceți-vă prieteni cu bogăția nedreaptă"? banii sunt importanți dacă nu îi ai(deloc), altfel important e ce faci cu ei
In mintea mea "confort" este un antonim al cuvantului "mizerabil" in cazul dat de tine.
Pentru mine banii aduc fericirea, pentru ca momentam am cam tot ce-mi doresc (in afara de bani).Un om bogat ce zice "mai bine sarac si fericit", te intrebi, daca ar fi sarac ar fi si mai necajit. Ar avea acealeasi probleme plus lipsa baniilor.
"Banii nu aduc fericirea", o fi fost morala unuia care-a alergat dupa bani toata viata si-a pierdut totul.
E de la sine inteles ca fara bani deloc nu poti fi fericit pentru ca nu ai de mancare, unde locui, dar si sa ai ca scop principal in viata banii este o amagire in final chiar si pentru cei care refuza sa creada asta. Important este sa gasim confortul oriunde si oricand, dar mai ales in interiorul nostru, pentru ca acolo sigur il vom gasi daca o sa cautam cu adevarat
Banii nu aduc fericirea?
Se mint doar cei saraci!
Daca ai bani ai aproape de toate...
In opinia mea: "Banii nu aduc fericirea, dar contribuie la implinirea acesteia!"
Banii nu aduc fericirea dar o intretin... si in legatura cu a doua fraza asa e pentru ca tu crezi ca daca ai bani ai tot ce vrei dar nu uita prietenii sunt cea mai mare o bagtie a unui om
Multi oameni dupa ce se imbogatesc o iau razna pentru ca vazand ca desi au bani tot nu sunt fericiti. Si se intreb de ce? Pentru ca omul, prin firea lui, doreste mai mult si mai mult, si niciodata nu e multumit. Fericirea nu consta doar in bani. Poti fi fericit si traind simplu si decent. Insa frustrarea noastra asta este : ca ne dorim mai mult, si mai mult... Sunt multi oameni foarte bogati care s'au sinucis pentru ca nu'si gaseau un rost in viata, si nu stiau sa aprecieze lucrurile marunte...