Eu sunt de parere ca doar ii scoate la iveala felul de a fi. Banii nu te schimba, dar iti dau ocazia, sansa, de a arata cum esti tu de fapt.
Putine persoane isi pastreaza felul de a fi, dupa ce se trezesc cu multi bani. Insa de ce sa dam vina pe bani? Nu, omul e singur responsabil de ce decizii ia. Cum ar putea fi vina unui obiect neinsufletit? De ce e vina banilor? L-au obligat sa se schimbe? Nu, doar i-au dat sansa. Omul, daca alege sa se schimbe, e alegerea lui, e parte a personalitatii sale.
Parerea mea nu sariti pe mine.
Eu nu sar pe tine pentru ca iti dau dreptate. Sa stii ca si faptul ca romanii nu obisnuiesc sa iasa si sa protesteze impotriva hotiei, pentru ca sunt constienti de faptul ca si ei ar fura daca ar avea ocazia.
Practic le da dreptatea celor care fura.
Ai dreptate aici, bine subliniat. Majoritatea ar fura, daca li s-ar da ocazia.
PS: multumesc pentru funda
Cred ca fiecare om are o parte buna si una rea. Si fiecare om are puterea de a alege intre aceste parti.
Momentul in care castiga multi bani, sau au un loc de munca important, este momentul in care fac o alegere. Asa se pot deosebi oamenii ''buni'' de cei ''rai''.
La fel si in unele situatii dificile, situatii de viata sau de moarte iese la iveala inclinatia, adevarata personalitate a fiecarui om.
Este interesant ca in societate, intre oameni, fiecare persoana poarta o masca, vrea sa fie vazut intr-un anumit fel. Dar cand lucrurile scapa de sub control isi dau jos masca.
Asta e doar parerea mea .
O zi buna!
Buna parerea. Foarte buna
Nu ma schimba pe mine nici un ban, oricat de stralucitor ar fi el, fiindca n-am nevoie de stralucirea banilor in sicriu, vreau sa sting becul, la tot.
Bine, nu ai nevoie in sicriu dar daca esti pe varianta si apare una bucata trasnet si in tine fierbe sangele si nu ai lovele ce faci, manuela?
Hombre...eu cumpar din piata o bucata de carne proaspata, si ma trasneste un miros sublim de carne de capra...Ops, ti-am mancat capra .Las', ca ai o gramada, nu?
Banii multi in mana prostului arata cat de prost e si in fapte, cum sunt multi tampiti pe lumea asta care isi bat joc de banii si le da pe tigarii, droguri, bautura etc e clar ca banul schimba omul prost in si mai prost
Nu esti de parere ca de fapt banii ii vor scoate la iveala personalitatea?
Ok, ce te face sa crezi ca acel om nu ar fi avut si inainte de asta aceleasi caracteristici, pe care de fapt nu le cunostea.
Practic am avut ocazia sa imi dau seama ce inseamna omul, Si ce poti face cu banii din el. De fapt ii poti descoperi personalitatea nici de cum sa i-o schimbi.
De fapt ii poti descoperi personalitatea nici de cum sa i-o schimbi. --- Este si aceasta afirmatie un adevar, nu zic nu, sunt oameni care in ciuda avutiei isi pastreaza aceiasi conduita comportamentala si aceleasi caracteristici pozitive ale personalitatii ba chiar si le intensifica, insa, in alta ordine de idei, sunt si acei oameni care sunt influentati, sa zicem negativ, la nivelul personalitatii din cauza posesiei banilor.
Depinde, sunt atâția oameni care s-au născut bogați și au avut aceeași personalitate iar dacă te referi la cineva care a trăit multă vreme în sărăcie și s-a trezit peste noapte cu o căruță de bani e normal ca viața să i se schimbe și cu atât mai mult personalitatea.
Alte oportunități, alt mediu, alți prieteni, cu alte cuvinte alte standarde.
Până la urmă, banul nu este altceva decât un obiect neînsufleţit. Ceea ce nu este viu, nu te poate controla.Se spune că banul schimbă mulţi oameni, dar adevărul este că doar tu eşti cel care te schimbă, nu un lucru.
Mergând pe logica asta, cianura nu te schimbă, fiind doar un lucru neînsufleţit. Nici un accident de maşină nu te schimbă, că nici maşina nu respiră.
Dar banii te schimbă. O zic doar din observaţii. Uneori devii mai arogant, alteori mai receptiv la situaţia altora care era similară cu a ta de acum ceva timp.
Eu cred ca de fapt ii scoate la iveala personalitatea, adevarata personalitate si asta inseamna:ura, lacomie pentru ca daca stam sa ne gandim banii multi asa cum ai spus nu reprezinta decat un văl pe care il pun pe ochii omului care orbit de valoarea unei hartii uita de valorile morale.
Ambele variante sunt cât se poate de adevărate. Acuma depinde de fiecare ce fel de om este şi ce personalitate are. Cert este că banii pot influenşa oamenii.
Depinde de caracterul omului,Stii vorba aia "Nu haina il face pe om"e total gresita, un om inteligient te analizeaza dupa cum esti imbracat accesorii bla bla,
asa si cu banii cand ai prea multi ai aspiratii inalte, vrei tot mai mult, o sa scoata la iveala egoismul, orgoliu si alte chestii de genu asta