anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

* (basically, toate întrebările mele încep la fel, Xd)
De ce oamenii încearcă pe parcursul unei zile să se împotrivească situației în care se află?
Schimbarile de dispozitie vin din cauza interactionarii indivizilor între ei dar, cum să spun, hm, de ce se straduie sa scape de ^greutatile^ pe care le au ( sau macar de gandul ^greutăților^ ) dacă seara(sau oricand dar seara e mai mult timp pentru a te gandi la ziua aceea sau mna) ORICUM va revenii acel gand/sentiment pe care îl au si pe care incearca sa il uite/sa scape de el?
Cum se formează aceste schimbări de dispozitie si de ce nu pot sa fie ^stabile^?

1 răspuns:
| mastadont a răspuns:

Eu cred că aceste schimbări vin din necunoașterea sinelui. Trebuie în primul rând să te cunoști pe tine, să știi ce poți face și să accepți lucrurile pe care nu le poți face. Majoritatea oamenilor își fac inimă rea pentru niște lucruri absurde asupra cărora nu au nici un control, cum este trecutul de obicei. Dacă ar gândi logic oamenii și-ar da seama că nu are rost să tot întorci trecutul de pe o parte pe alta în minte și să imaginezi tot felul de scenarii, cum ar fi putut fi altfel, ce aș fi putut schimba pentru că nu are rost. Trecutul nu poate fi schimbat indiferent de ce am încerca, e ca și cum am încerca să ne dăm cu capul de un zid de beton și ne-am aștepta ca din clipă în clipă să se spargă. Acesta este un exercițiu mental inutil care ne schimbă dispoziția și o irosire de forțe fără nici un rost.