anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Biblia a fost scrisa in mare majoritate de cei 4 evanghelisti + restul de 8 pana la 12.Intrebarea mea e urmatoarea? Chiar credeti aceasta prostie? In trecut doar fii celor cu stare invatau carte nicidecum simpli pescari.Cum a fost scrisa Biblia? De catre cine? Avand in vedere faptul ca apostolii nu invatasera carte nefiind fii de oameni bogati. Duhul Sfant i-a invatat carte? Sa fim seriosi.
Cine a scris cu adevarat Biblia?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Biblia este o colectie de istorisiri si pareri ("invataturi") ai unor persoane care le-au asternut pe tablite de lut, papirus, hartie etc, de a lungul timpurilor. Ca si aici pe TPU, si de demult oamenii au avut pareri, dar le-au povestit mai mult verbal unul altuia.
Unii si-au dedicat viata sa le invete pe ceilalti diferite lucruri si obiceiuri noi, ce le-au intalnit si auzit pe alte meleaguri. Deoarece stiau mai multe, erau considerati mai invatati si mai bine vazuti.
Cei stiutori de carte nu erau alesi din randul celor bogati! Mai des au fost cei care s-au dovedit mai destepti dintre sclavi sau slugi si au dovedit pricepere sa invete arta scrisului sau alte stiinte.
Cand sa-u intalnit un scriptolog si un "intelept" venit de pe drumuri, istorisirile mai interesante si neobisnuite erau scrise, spre a aduce aminte si invataminte domnitorilor bogati, ce si cum se intampla in alte locuri in lume.
Aceste scripturi au fost transcrise si traduse de a lungul timpurilor, de mai multe ori, au fost cenzurate si modificate, pana ce a luat forma Bibliei de astazi.
Biblia, ca urmare, este o colectie de istorisiri si invataminte, destinat oamenilor de rand, din popor. Se cunoaste ca, in afara acestuia exista multe scripturi gasite, necuprinse in Biblie (dupa "gurile rele", este posibil ca din cauza unor contradictii cu tezele din "scripturile sfinte"...)

73 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

DUMNEZEU

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cei care stiau carte

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Biblia a fost scrisa de sfinti

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Biblia a fost scrisa de mohamed?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Luca matei marcu si ioan

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce vreti sa spuneti cu asta? in opinia voastra nu exista D-zeu, dar ginditi-va ca incalcati porunca '' SA NU HULESTI PE DOMNUL DUMNEZEUL TAU, ca vei atrage blestem asupra ta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stii ce tampenii spui! e clar ca biblia a fost scrisa cu mana, detaliata de martori ai vietii Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Si sfantul apostol Marcu stia carte si stia sa scrie, sfantul apostol Ioan la fel, sfantul Luca era un om cu carte fiind primul care a atribuit reprezentari iconografice cu maica domnului, iar Sfantul evanghelist Matei, vames fiind a auzit glasul domnului si L-a urmat.Deci si acesta stia carte.Cat despre Duhul Sfant fii tu serios, pentru ca acesta insufla tot, inclusiv cunostinta si sa nu uitam de vorbirea apostolilor in mai multe limbi. Apropo, ma intreb... ce cretin a putut pune o asemenea intrebare?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bibli e o culegere de 66 de carti(39 Vechiul Testament si 27 Noul Testament) scrisa de 40 de autori diferit nu 4. Cei patru evanghelisti nu au fost pescari :Luca autorul uneia dintre evangheli era doctor si istoric

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cine dracu' a scris Biblia? :-s

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca credem, nu pierdem nimic, intrebarea este:in ce credem? cea mai buna subjugare este necunosterea si frica de divinitate.Cine a scris biblia a fost cu siguranta un bun psiholog.Cei care vin cu tot felul de interpretari ma seaca... exista ceva divin,dar nu ce ne este prezentat,prea multe razboaie in numele religiei, prea multa bogatie in biserici, indiferent care...

| amada745 a răspuns:

Daca maine nu e tirziu iti voi da raspunsul corect, imi pare rau ca e tare tarziu si nu am acces la documentele care raspund la intrebarile tale.

| bojne a răspuns:

Biblia fost scrisa de D-zeu prin apostoli...

| mari_4271 a răspuns:

Buna
am urmarit discutia voastra
as vrea doar sa iau legatura cu cineva care posteaza anonim
cred ca se numeste georgian,, si multi il tot contesta
multe dintre intrebarile pe care si le pune el,, mi le-am pus si eu,, si as dori sa schimbam opinii despre acest subiect
nu vreau sa deranjez sau sa jignesc
voiam doar sa avem o conversatie, privata,, despre aceste lucruri,, daca se poate
astept un raspuns aici pe site,, daca se poate,,,
multumesc