| DracuIa a întrebat:

BIG QUESTION:
De ce in general cand oamenii se aduna la un loc, tind spre efectul de turma si prostie?
Care ar putea fi cauza acestui efect?
Inloc ca fiecare sa gandeasca pentru el, se pare ca majoritatea accepta idea celui care preia conducerea. Sa fie din cauza fricii? Sau a ignorantei? Sau care ar putea fi motivul?

6 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Eu am văzut şi situaţii cu oameni adunaţi la un loc care tind spre efectul de turmă şi inteligenţă. Depinde ce vrei să vezi. E ca şi chestia aia cu paharul pe jumătate gol/pe jumătate plin. happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nevoia de supraviețuire. D-ta vezi turma și prostia, eu văd cooperarea, iar inteligent devii în comunitate. Oamenii au reușit să cucerească pământul tocmai datorită unirii în grupe tot mai mari. Și în orice grup de la 3 în sus, este nevoie de un conducător.

| relian a răspuns:

Pt ca turma intodeauna are mai multe oi si doara un berbec laughing cine vrei sa conduca o oaie, iese scandal

| Celcestietot a răspuns:

Nu stiu, inca ramane un mister. De fapt, prostii sunt un mister, in general laughing.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt ușor influențabili și în loc să-și facă propria părere despre o/unpersoană/subiect/eveniment, iau gândirea altuia drept etalon.

| JulyDreams a răspuns:

Aia care gandesc cu adevarat corect au de regula bunul simt sa nu impuna propriul punct de vedere altora.
Asa ca se face auzita doar vocea vreunuia din cei multi si prosti. Prostimea il urmeaza pe acela.