Cand Germania in 1939 a inceput razboiul al doilea mondial, omul tipic avea acelasi venit ca si cineva azi din Afganistan. Azi a avea conditiile medii de viata a unui locuitor roman (adica apartament cu 1-2 camere) traia probabil mai bine ca multi regi din Evul Mediu. Sigur, nu avea tot atata putere.
Saracia poate fi practic eradicata in acelasi sens: oferirea apei curate, apartamente ce izoleaza bolile prin vaccinare si alti pasi de genul.
Dat fiind astea, cred ca e superficial posibil. Pe de alta parte, cred ca Bill vrea cu o stire ca asta sa ofere un efect de snowball, in care oamenii sa lucreze concertat sa repare probleme.
Sper sa fie posibil.
Eu cred ca se inseala. 20 de ani e mult prea putin timp pentru a avea o asemenea crestere economica in intreaga lume. E clar ca unele tari vor scapa de saracie, dar mi-e greu sa cred ca toate. Daca ne uitam la tari precum Somalia, Niger, Afganistan sau Coreea de Nord, vedem ca situatia lor economica e la pamant. Pentru asemenea tari e nevoie de mult mai mult timp pentru a-si reveni. In 20 de ani nu se schimba atat de multe. Daca iei exact aceleasi 4 tari si te uiti la situatia lor economica si sociala de acum 20 de ani, vei vedea ca multe lucruri nu s-au schimbat, iar in unele cazuri s-au schimbat in rau.
Mda, am citit de seminte mai ieftine si imbogatirea tehnologica prin ajutorul acordat de vecinii unei tari.Ok, el fumeaza ceva mai bun decat noi astia, care le crestem pe sub pat! A uitat un lucru important si anume scaderea pretului la un produs, cand piata este suprapopulata si sufocata.Scazand preturile...do the *** math! nu mai poti tine afacerea in frau, incepi sa disponibilizezi, apoi te lasa nevasta...then the *** depression!
Dar el avand o experienta...(***, iar mi-a cazut windows-ul)...
Am revenit ...o experienta in a vedea si factori neprevazuti, atunci clar ca a inchis ochii la criza economica care a maturat USA.Dar probabil cei iesiti la marginea orasului in cutii de carton, dati afara de banci, erau priviti ca niste picnik-areti, asa cum avem noi gratargii!
Da, poate omu' are dreptate!
Pesupun, ca mintea lui BG in gandul ei, s-a gandit ca vor dispare fizic acele tari, nicidecum ca se vor imbogati.Imi pare rau sa cred asta.
Depinde la ce raportezi saracia. Daca ea se raporteaza la lux, nu se va elimina niciodata, ea fiind relativa(a se vedea raspunsul lui Ciprian). Saracia este acolo unde se moare de foame, iar ea nu trebuie confundata cu prostia sau lenea. Faptul ca o persoana moare de foame pentru ca si-a pierdut totul din cauza viciilor(jocuri de noroc, drog, alcool), nu indica saracia, indica doar prostia, iar faptul ca o persoana moare de foame, desi ea ar fi avut conditii(sansa) sa se intretina, din nou nu indica saracia, ci doar inconstienta si lenea.
Eu cred ca Gates gandeste foarte bine, desi mi se pare un pic cam(prea) optimist. Dar e normal ca o persoana care isi doreste si se implica sa gandeasca optimist si pozitiv. Daca nu ar crede intr-o lume mai buna, nu ar mai avea motiv sa se implice. Bine ar fi ca toata lumea sa gandeasca ca el, asa: "Convingerea că lumea merge într-o direcţie greşită, că nu putem rezolva sărăcia extremă şi bolile, este o greşeală. Este dăunător. După aproape orice criteriu, situaţia din lume este mai bună ca niciodată. Peste două decenii va fi şi mai bine" - Aici are dreptate in tot ce a spus, iar asta sustine(intr-o oarecare masura) prezicerea lui. Daca s-a mers spre bine, suntem in varf fata de cea fost, se poate concluziona ca, daca se vrea si este interes vom continua la fel, asfel situatia din 2035 va fi(mult) mai buna decat cea prezenta.
anonim_4396 întreabă: