Putem zice cu siguranta ca inca de 200 de ani 'cunoastem' natura in proportie 99.9%. Ce este acum 'nou' si misterios tine de fenomene la scara foarte mica (fizica cuantica) sau foarte mare (astronomie), la viteze foarte mici (materiale superconductoare) sau foarte mari (relativitatea generala). Daca suntem aproape de 'adevar' nu putem spune cu siguranta, insa incearca sa te gandesti la fizica ca la o aproximare: e inutil sa stii de leptoni, quarcuri sau particule forta cand vrei sa explici de ce cade mingea spre pamant.
Nu ne vom multumi niciodata caci chiar de am atinge ultimul nivel sint sigur ca vom vrea particula x.
Nu, pentru că atunci ar ajunge faţă în faţă cu Dumnezeu iar în afară de acest lucru mintea omenească are limite pe care nu le vom putea depăşi.
Ironia mare este faptul că în mod exponenţial fiecare nouă descoperire care rezolvă o necunoscută în domeniul ştinţei, atrage după sine alte alte zeci de necunoscute, fenomene inexplicabile.
După cum am mai spus : " Cercetaţi, cercetaţi, cu cât veţi şti mai mult cu atât veţi cunoaşte mai puţin."
" -Obsesia adevărurilor opuse şi aparent contrarii, reprezentând de fapt un singur punct pe axa adevărului, la fel cum în fizica cuantică două subparticole care se depărtează la infinit una de cealaltă continuă să se comporte ca o unică entitate. "
" -Obsesia alegerii permanente, consecinţă a pseudocunoaşterii noastre, jertfă continuă oferită spre cercetare Celui preaînalt. "
Problema este alta. Chiar daca vom stii toate legile si fenomenele existente in univers, prin stiinta raspunsul intrebarii "de ce?" va fi "de aia". Fizica matematizeaza realitatea! Ea nu o explica sau daca o face, o face sumar, semi-empiric, limitat si aproximativ. Cu toate acestea eu de abia astept sa descoperim Toe...
Frumoase raspunsuri! Pacat ca nu pot sa dau vot, fiindca sunt... junior!
Oamenii de stiinta au sperat intotdeauna(si spera) sa ajunga la acel ultim nivel. E o chestiune de credinte. In realitate, s-ar putea sa existe tot ataea particule elementare cate fonduri sunt disponibile pentru investigarea lor.
anonim_4396 întreabă: