| ShREKT a întrebat:

Am auzit ca Mircea Eliade a practicat niste tehnici de Yoga prin care si-a redus somnul la maxim 3-4 ore pe noapte. Imi poate da cineva niste sfaturi despre redusul somnului sau chiar sa imi spuneti ce a facut el?

5 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Nu stiu nimic despre practici yoga, insa am citit despre Eliade ca si-a redus durata somnului prin exercitiu, adica isi reducea periodic (la doua, trei zile) timpul de somn cu cateva minute. In timp, organismul se obisnuieste cu asa ceva, insa nu e foarte sanatos.

| Oana92 a răspuns:

Vezi de treaba ta. Eliade a ajuns in timp la un anumit nivel spiritual, nu vei putea tu asa, de azi pe maine, sa iti reduci somnul si altele asemenea. Pentru toate astea e nevoie de pregatire, altfel orice faci devine periculos.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Persoanele evoluate din punct de vedere spiritual (indiferent de credintele religioase)au nevoie de foarte putin somn.

| suffarstar a răspuns:

Te intereseaza sa dormi mai putin ca sa stai la pc sau sa iti faci temele? In ambele cazuri mai bine dormi cat trebuie. Oricum, chestiile astea le gasesti dupa indelungi cautari, nu pe wikipedia. Si trebuie sa fie alimentate de un scop mai bun. Poate ca faza cu somnul e doar un efect.

| ShREKT explică:

Mie nu-mi pasa de religie si pot evolua din punct de vedere spritual, am doar nevoie de sfaturi si ajutor