| D0P0 a întrebat:

Bună, am o întrebare care ne frământă pe toți. Vă rog citiți tot ce am scris. Deci, nu știu, adică nimeni nu știe cum ne-am născut noi, oamenii. Unii preferă să creadă că prin Dumnezeu, ceea ce cred foarte puțin că Dumnezeu ne-a creat.Dar așa, cred în Dumnezeu Neînțelegibil rolling on the floor. Continunâd, sunt lucruri descoperite, cred, ce noi, oamenii normali nu le știm. Dacă ar venii Sfârșitul Lumii, cred că cele mai importante organizații de FBI și toate cele ne-ar ascunde până în punctul când am vedea cu ochii noștrii. Acum, de unde știm că cineva ne-a creat? Dacă gândim logic. Fără să ne gândim la Dumnezeu, eu nu cred în magie și lucruri supranaturale ca fantomele. Așaaa. exisă vreo cale prin care aș putea afla răspunsul la toate întrebările mele? O carte ceva? un site privat dar nu cred că aș avea voie. Vă rog, sunt atât de pasionată de știință. :] please; x FUNDA :O

24 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

Uite, lunile astea ruleaza la National Geographic seria "Cosmos: Odisee in Timp si Spatiu", care eu cred ca te-ar ajuta cu multe din raspunsurile pe care le cauti. Are un limbaj pe intelesul tuturor, fara sa se piarda in prea multe detalii inutile, si abordeaza cam tot ce exista.

| oprescudorin11 a răspuns:

Din pacate stiinta nu raspunde nici la 1% (sau 1 la mie ) din intrebarile care se pot pune. Asta nu inseamna ca pana la disparitia lumii, nu se mai poate raspunde la inca 1%. Succes daca esti pasionata de stiinta!

| Alphawolf a răspuns (pentru oprescudorin11):

Stiinta nu are motive sa raspunda la toate absurditatile.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Alphawolf):

Absurditatile de azi, pot deveni importante si folositoare maine.
Si acum 1000ani, parea absurd ca planeta pe care locuim sa fie aproximativ o sfera.

| Alphawolf a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu cred ca m-ai inteles. Unor oameni le apar in minte tot felul de intrebari, nonsensuri, speculatii departe de "orice" realitate. Stiinta nici nu "poate", nici nu are motive sa raspunda la acele intrebari.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Alphawolf):

Am inteles.Nu acum.Cand va fi pregatita(stiinta).

| OOOLEOOO a răspuns:

Poate o sa-ti placa Geometria Sacra happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Categoric noi ne-am nascut fiindca mamele noastre ne-au dat nastere. Pe tine te framanta intrebarea "cum a aparut omul pe pamant?" nu cum ne-am nascut. Exista in librarii carti foarte multe in care se explica aparitia omului pe pamant si evident poti gasi materiale bune de citit cu acest subiect si pe net. Acum important este daca te vei convinge ca adevarul este acela despre care ai citit. Poti incepe cu "OM- Wikipedia"

| D0P0 explică (pentru anonim_4396):

Da :3 Acum realizez ce stupida'i chestia cu " cum ne-am nascut noi " laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauta ceva de prof Scarlat Demetrescu.
Nu te speria, este doar inceputul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tot ceea ce ai vrea să citeşti sunt doar la stadiul de teorii exceptând Creaţionismul care implică credinţă, şi nu numai.
Acum na, cu toţii ştim cum ne-am născut dar nimeni nu ştie cum am apărut noi, oamenii. Aceaste întrebări ne depăşesc pe fiecare dintre noi sau dacă mă depăşesc doar pe mine atunci mă mulţumesc cu această condiţie.
Una din cele mai credibile teorii cum explică apariţia omului ar fi teoria evoluţionistă.
Şi eu cred că multe informaţii ne sunt ascunse de marile organizaţii. Informaţii concrete despre apariţia Universului şi-a celor din Univers, nu o să găseşti nicăieri. Oricum ţi-aş recomanda să pui accent pe puteri spirituale(nu să crezi neapărat în zei) pentru că la final asta e tot ceea ce conteză.
Cărţi? Nu prea ştiu să fiu sincer, dar ai putea să te uiţi la documentarele următoare. Sunt foarte interesante:
http://documentare.digitalarena.ro/spatiu/
Aceste întrebări, ale tale te vor conduce la o cunoaştere infinită.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

"te vor conduce la o cunoaştere infinită." - Wow! mi-ar placea si mie o astfel de cunoasterehappy

| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

Voiam să spun că odată ce-ţi vei pune întrebări despre existenţa ta şi nu numai, nu te vei mai putea opri. Vei avea mereu noi întrebări şi noi răspunsuri pe măsură ce înveţi noi lucruri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Intrebarile tale sunt aceleasi intrebari care macina umanitatea de la aparitia constiintei de sine.

Teorii sunt multe dar niciuna nu poate fi demonstrata. Si e normal sa fie asa, nu poti demonstra evolutia pe parcursul a milioane de ani fara dovezi tangibile. Dovezi aproape imposibil de obtinut fara capacitatea de a calatori in timp si spatiu.

Ce poti face este sa citesti despre aceste teorii, sa urmaresti documentare, sa le compari si sa alegi una pe gustul tau. Dar, chiar daca vei crede in ea sau nu, tot doar o teorie va fi la sfarsitul zilei.

Ca fapt divers, doar pentru ca tu nu crezi in ceva nu inseamna ca nu exista. Cu cateva sute de ani in urma oamenii nu stiau ca exista aerul sau electricitatea. Intotdeauna vor exista lucruri pe care noi nu le vedem si nu le simtim si in spatele fiecarei explicatii se afla alta explicatie.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Nu stiu ce sa spun, este stiinta care explica totul, aproape.Dar nu poate explica daca ne-a creat Dumnezeu.Nu poate explica daca nu ne-a creat Dumnezeu.De asta n-as fi prea sigur ca nu exista.Pe de-o parte este ratiunea omului care scuipa in toate partile si ne face sa credem ca nu putem avea o origine divina,pe de alta parte sunt elementele naturii care se completeaza excelent,care nu ar exista una fara cealalta,si invataturile inteleptilor,ale oamenilor care tind spre adevaratul stil de viata. Iisus, Buda, multi altii evident, si mai este tot un om de genul, care este pur si simplu genial.

http://www.youtube.com/watch?v=kztGezP1KnY

Daca vrei,uita-te la toate partile,si mai uita-te prin lista de videouri, pur si simplu, defineste omul, unde greseste, cum ar trebui sa procedeze.In fine, sunt multe de spus despre el. Spune niste lucruri legate de Dumnezeu care pur si simplu te pun pe ganduri.Si acele lucruri au o adanca prezenta in viata ta de zi cu zi.

| sublime89 a răspuns (pentru wtxwhdxifdjebdd):

Ba da, stiinta poate explica foarte bine ca nu ne-a creat d-zeu. Se numeste evolutionism, si din cate stiu eu nu aduce deloc vorba despre o gradina cu fructe interzise si serpi vorbitori, sa nu mai zic de coaste care pot deveni femei.

Ma intreb totusi, oare religia cum poate explica cum ca d-zeu ne-ar fi creat? Tu ai auzit vreodata o explicatie logica din partea lor in acest sens? Preferabil si sustinuta de ceva dovezi.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru sublime89):

Cei care vorbesc de Dumnezeu sunt oamenii care fura(popii, Papa), iar ei nu ii fac o imagine buna. Mint, fura, exact opusul.Nu imi spui mie ca nu exista Dumnezeu doar pentru ca niste oameni ca preotii nostri dragi si sfantul Papa au scris numai gunoaie intr-o carte numita "cartea lui Dumnezeu". Chiar nu iti dai seama? Orice pros.t isi da seama ca Biblia nu e logica.Atunci de ce zic toti preotii si credinciosii spalati pe creier ca este cartea lui Dumnezeu? Oare de ce? Nu cumva sa creeze confuzie?

Religia e un mare gunoi.Tot Vechiul Testament si o parte din Noul este plina de minciuni, nonsensuri si legi ce intra in contradictie cu iubirea.Inteligenta nu apare din nimic.Un Hristos a existat, si Dumnezeu ne-a creat.Dar nu cu fructe, pomi, ca.caturi.Stiinta poate afirma 100% ca inteligenta nu a fost creata de inteligenta?!?!?! Oamenii de stiinta se chinuie sa creeze inteligenta, iar nimicul face capodopera, nu?

Pai intreaga religie crestina e bazata pe Biblie. Daca biblia nu e logica, atunci toata religia crestina nu e logica deloc. Ea e singura sursa care vorbeste despre istoria poporului evreu si despre viata lui Isus. Daca ea dispare, atunci si religia crestina dispare.

"Inteligenta nu apare din nimic". Si atunci inteligenta divina de unde ar fi aparut?

Asa-i,ea este sursa.Dar nu te astepta ca adevarul despre Dumnezeu sa fie intr-o carte scrisa acum mii de ani, in conditiile in care societatea de azi e condusa de deisti, atei, poate chiar si satanisti(de fapt in mod cert), si nu in ultimul rand, de oamenii care vor sa iti ia totul.De la bani, pana la libertate. Legat de bani, vine dobanda, taxa, inflatia(ce-o fi si ea) insotita de tot felul de termeni legislativi complicati sa te faca sa te simti prost ca sa le cedezi mai mult, nu intamplator se ca.ca pe ei cu un limbaj atat de complicat.Nu ca ar fi complicat, dar este amplu si complex.In sensul ca fiecare cuvant este foarte bine ales. Daca bugetarii ar vorbi in arhaisme ai zice ca-s prosti de dau in gropi.Si tocmai ca nu te domina asa.Am deviat putin de la subiect, scuze.In Biblie sunt si lucruri adevarate, dar prea putine.Si nu doar Iisus a fost fiul lui Dumnezeu.Si tu, si eu.Toti.Suntem egali cu Iisus.Doar ca Iisus a ales iubirea.Nu sa cheme gasca de baieti.Asta-i tot.In Biblie, a fost scris un lucru care mi se pare valabil cat de cat:"Urmati-ma si veti fi ca mine."Si a spus urmati-ma, nu idolatrizati-ma, pupati-ma-n cur, cum face biserica.Toti avem aceleasi "radacini" cu ale lui Hristos.Dar unele cresc, altele putrezesc.Depinde de fiecare, si de cum interactionam cu oamenii. Daca religia dispare, nu inseamna ca dispare si Dumnezeu.Religia e facuta pentru bani,in fond, nimeni nu poate nega cat de buna e iubirea, intelegerea, toleranta, libertatea, care tin cu adevarat de Dumnezeu.
Legat de inteligenta divina.Cum a aparut.Da.Cum a aparut? Nu stim? Cum am aparut noi? Nici asta nu stim. Daca nu stim cum am aparut noi, cum am vrea sa stim cum a aparut cel care ne-a creat? Universul pur si simplu a fost un vid, iar acum uite cata inteligenta in masa este.Cate lucruri au construit oamenii.De la locuinte pana la reclame.E prea complex.Si mai ajunge sa se si intrebe cum a aparut.Si sa faca analize complexe pentru a afla acest lucru.Si chestia asta cu indumnezeirea, iubirea, divinitatea, mai ales divinitatea e o prostie.Inca un termen ca sa te faca sa fii ateu, si sa urasti si mai mult oamenii, prosti.Adica,serios acum, ce-i asa divin in a fi bun pana la urma? Daca toti am fi buni, nu am fi divini, zei, am fi buni si cu asta-basta.Nu-i greu sa fii bun, decat daca cineva se intoarce impotriva ta.Sau poate nici asa. Dumnezeu nu e divin, pur si simplu e bun.Si foarte puternic.

Adica Dumnezeu spune ca vrea modestie, acum crestinii "Prea marite tata, sfantul meu Dumnezeu..."moloz din asta. Dumnezeu spune ceva simplu, il vedem pe Papa cu o haina poleita cu aur si cu o cruce facuta din aur masiv in mana.In conditiile in care mii de oameni mor de foame zilnic.Si ai sa spui(presupun):"Da, din cauza Dumnezeului tau", si dupa spun eu:"Da, dumnezeu a spus sa bagati mai bine bani in preoti, decat sa ajutati oamenii saraci care traiesc de pe o zi pe alta."
Toti marii crestini exact fundamentele de baza le incalca.Ciudat,nu crezi?
"Nu cumva sa ma spal Duminica",si cand da peste o persoana cu pareri diferite:" ********************" "pacatosule, te va pedepsi Dumnezeu, ai sa mori in iad..." Ce mai crestini, nu? Dumnezeu vrea sa nu te speli pe cap, nicidecum sa fii respectuos.

| SergiuOsan a răspuns:

Dupa prerea mea e interesanta orice carte scrisa de Richard Dawkins ( "The god delusion", "The Selfish Gene") sunt si o gramada de bloguri ca si Cugetarile pietrei (http://korallion.blogspot.ro/) Daca chiar esti pasionata de stiinta si vrei gandire logica intra pe http://stiintasitehnica.com/ gasesti lucruri interesante si acolo (dar aici gasesti mai putin despre religie).
Din pacate nu te pot indruma si inspre surse religioase care sa nu o dea in penibil

| Skywalker16 a răspuns:

Buna,interesante intrebari mai ailaughing)serios vorbesc chair sunt interesante, pai din punctul meu de vedere am aparut prin evolutie si nu stiu ce caret ai putea gasi care sa iti ofere toate raspunsurile pe care le cauti, legat de FBI probabil ca ai dreptate adica societatea in care traim e bolnava raulaughing)dar asta e alta discutie.