Hai sa lamurim "babeste". Decretarea iesirii din criza nu presupune si marirea de salarii imediat.De ce? Sa presupunem ca strangi bani sa-ti cumperi o masina, o cumperi...si apoi ce faci, mori de foame.Ca sa sustii salarii mari, pe termen lung, trebuie sa ai crestere economica sustinuta(adica pe o perioada cat mai lunga).In privinta alimentelor am sa-ti raspund cu un citat:"Atata timp cat bursa preturilor nu este in Romania, Romania se va alinia mai mult sau mai putin acelor preturi. Daca Romania ar avea o productie formidabila, un excedent, s-ar putea sa scada preturile pe piata romaneasca. Atata timp cat o parte din materiile prime sunt cumparate din Comunitatea Europeana ne aliniem preturilor lor"'.Si vad ca se acrediteaza ideea ca avem datorii mari.Stiti cine este cel mai mare datornic al lumii...S.U.A.(economia cea mai puternica)Si cine este cel mai mare creditor al lor, CHINA(viitorea economie cea mai puternica).
Pentru ca romanul in general e prost si crede tot ce i se spune la TV. Din criza nu o sa iesim prea devreme... Avem datorii prea mari, iar masurile care s-au luat fac mai mult rau decat bine.
Intrebarea aceasta cred ca si-o pun majoritatea romanilor, dar raspunsul nu-l vom afla de nicaieri, caci, de fapt, afirmatia cum ca "Romania a trecut de criza" este o mare minciuna, inventata de guvernantii nostri, cu scopul de a mai domoli masele de oameni din ce in ce mai inversunati impotriva lor.
Criza e aproape peste tot si in strainatate e ca in Romania nu e deloc de munca stai si belesti manganul asteptand sa te sune cineva dar nimic plictiseala totala.
Un unchi de al meu i-a spus mamei asa in 1990 ca Romania 23 de ani va fi la pamant, iar din 1990 Romania este la pamant deci a avut dreptate.Romania nu a iesit din criza si nici nu va iesi prea curand.Este pudreda de datoare tara.Pana nu se plateste suma datorata la Banca Mondiala si restul Romania nu va iesi din criza.
ASTA E BUNA!Noi suntem in criza de cand ne stim si nici nu cred c-o sa iesim vreodata! Suntem datori vanduti deja!funda?
Petru ca fura toti incepand cu cei din conducerea tarii pana la cel mai mic.De aceea nu o sa iesim din criza.De unde tot iei si nu mai pui...se goleste.Asa si cu bugetul tarii noastre.
Dacă întrebi un român pe stradă când a început criza economică în România îţi va răspunde că la finalul lui 2009 sau în 2010. Mă refer aici la criza economică actuală căci România e-n criză încă din 27 decembrie 1989.
Cu toate astea, criza a început în 2008 la final!
Dar a durat aproape un an până când efectele au început să se simtă asupra populaţiei.
Şi aici nu mă refer la politicieni şi la salariile de la stat, ci la mediul privat, cel care cu adevărat contează şi unde influenţa politică n-are-a face!
Ei bine, aşa cum a durat un an ca efectele crizei economice să se răsfrângă asupra populaţiei, tot la fel va dura un an ca efectele ieşirii din recesiune să se vadă asupra populaţiei.
Şi atenţie! România a ieşit momentan din recesiune, dar nu şi din criza econimică! Şi nu-l cred pe Băsescu la faza asta ci statisticile europene, că alea mint mai puţin!
Eu inca aud ecoul vorbelor lui Base cand zicea ca pe romani nu o sa-i afecteze criza americanilor.Nu l-am crezut nici atunci nici acum.
Va veni o criza alimentara.alimentele vor costa greutatea lor in aur, fiindca se pot manca.aurul si banuii nu se pot manca.iar efectele trecerii crizei, nu se vor vedea acuma.pana cand se vor vedea vor veni alte crize si alte probleme. uite de pilda eu; am trait epoca de aur,rationalizarea alimentelor,cei trei R; recuperare,reconditionare,refolosire,dupa aia reovulatia,perioada postdecembrista,perioada de tranzitie,perioada de sacrificiu,criza si recesiunea economica,si mai sarac,ca anul asta, ca anul trecut si ca.de cand sant, nu am fost niciodata.asa ca icecream? nu mai visa.viata trece repede.traieste munceste si iubeste CONCRET.tu si ceilalti.lasa-ti visele, pentru perioada somnului.si asta nu e rau.e chiar bine.eu chiar am simtit si simt ca traiesc.
Ce specimene intalnesc zi de zi. Dacă tot continuam așa numai rău astept. Trebuie sa schimbam ceva