anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am stat de vorba cu un psihiatru
Și mi-a zis că întotdeauna există soluții.
Am discutat la tel ce acea persoana
Și mi s-au părut la fel ca celelalte.acum nu mai răspunde.

Problema e că,in acest moment eu nu am viitor,
Și singurul lucru bun,pe care l-as putea face pentru mine,este Sinuciderea!
Deoarece,fiecare zi,pentru mine,e un impas, iar faptul că rezist -e un subterfugiu.

Și mi-e frica de ziua de maine,
De luni doar la moarte mă gândesc, incontinuu.

Am incercat sa caut ajutor, dar n-am găsit.
Ce sfat îmi puteți da?

16 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Suna la serviciul Hepline "Aleg sa traiesc " :http://www.alegsatraiesc.ro/

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună ce varsta ai ce probleme ai? Esti fată sau baiat? Scrie mi in privat sa vorbim.

| RAY a răspuns:

Scrie in privat ce probleme ai sa vad cum te pot ajuta

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Scrie o povestioara, chiar cu aparenta de fictiune si asterne-ti acolo toate neamplinirile. Intre timp : ai incredere in oameni; sunt multi care iti vor acorda o particica din experienta lor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cere-i psihiatrului niste pastile. Moartea nu e o solutie.

| Mclaren12 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce pastile mă că alea te bagă mai rău în depresie. Mulți psihologi sunt doar de duzină. Habar n-au o iotă despre psihologia mentală a omului. Nu zic că am eu sau ceva, doar că sunt mulți oameni care merg la psiholog și tot depresivi sunt pentru că psihologii nu-i ajută cu nimic ci doar îi ascultă și le dă niște mesaje din astea motivaționale care nu-i ajută cu nimic pe termen lung.

| anonim_4396 explică (pentru Mclaren12):

Nu am zis psiholog, ci psihiatru, dar cred ca nu stii care e diferenta.La inceput,depresia poate fi tratata de psiholog, prin discutii instructive, dar la un anumit punct ai nevoie se psihiatru, care e un medic atestat si care poate prescrie pastile, pentru ca depresia e o boala

Arata-mi si mie ce probleme produce depresia la nivel neuronal, cerebral, nervos, ce vrei tu, si cum sunt ele atacate in mod fizic de antidepresive? Avand in vedere ca depresia ar putea fi catalogata drept boala mentala, ar trebui sa fie tratata tot mental, asta-i parerea mea. Sa nu crezi ca ma dau nu stiu ce cunoscator, doar ca sunt curios. Cu ce sunt mai bune pastilele antidepresive decat psihoterapia? Eu cred ca experientele personale ale oamenilor si studiile efectuate sunt mai elocvente decat ambalajul unui antidepresiv.

https://www.google.ro/......gers-study

http://www.collective-evolution.com/......s-harmful/

Ai auzit de schizofrenie? Popular "nebunie"E o boala mentala grava, care nu poate fi complet tratata, poate fi doar stopata ca sa zic asa. Oamenilor li se pare ca aud voci, ca vad naluci...iti dai seama ca o discutie nu poate rezolva asta, e obligatoriu sa iei pastile, asa e si cu depresia.La inceput mai merge cu sfaturi, dar la un moment dat, cand ajungi sa te tai si sa te sinucizi, ai mare nevoie de un psiholog, ba chiar psihiatru care sa-ti prescrie niste medicamente

Prozac Zyprexa-pastile

Am o vecina schizofrenica a carei case este la 1.5 metri de a mea si nu este zi sau noapte in care sa nu urle la vedeniile pe care le are. In cazul asta, inteleg necesitatea pastilelor care ii atenueaza pe termen scurt reactiile. Dar noi vorbim de depresie, nu chiar de schizofrenie. Ce vreau sa zic este ca in cazul unei depresii, problema poate fi remediata prin terapii mentale intr-o mai mare masura decat ar face-o pastilele. Terapiile mentale nu inseamna simple discutii, ci tehnici pe care un psihoterapeut le foloseste pentru a incerca sa elimine depresia din mintea pacientului. Spre exemplu, recent am citit ca 95% din gandurile si starile mentale constiente vin din subconstient, ceea ce mi se pare si normal. In cazul unei depresii, ar fi nevoie de sedinte de hipnoza serioase pentru a elimina depresia din subconstientul "pacientului". Cat de efectiva este treaba asta, nu stiu, n-am vazut pana acum sa se mediatizeze astfel de practici tocmai pentru ca lumea prefera sa ia pastile si din cate observ nu sunt nici pe departe 100% eficiente.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar partial adevarat! nu uita de femeia gravida, cu trei minori de mana, care s-a aruncat in fata trenului desi era sub supraveghere medicala de specialitate. nu mai da asa mare credit pshiatrilor!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Premisa ca "totul a aparut din nimic" sau 1 = 0, este eronata. Asta nu mai este stiinta. happy

| Andreea278 a răspuns:

Viata nu e doar atata.Incearca sa faci ceva productiv, axeaza-te pe tine, citeste, uita-te la documentare. Daca mori acum nu va ramane nimic de pe urma ta.
Deseneaza chiar daca nu ai talent.Eu cand ma plictisesc ma duc si dau de mancare la cainii din oras.Ma relaxeaza asa de mult si ma calmeaza.
Totul e frumos, dar mai intai invata sa te iubesti si sa te descoperi.Te asigur ca in inima ta se afla ceva magnific dar nu ai reusit inca sa dai peste el.
Tine in fiecare zi capul sus si demontreaza-le tuturor ca esti peste ei. Iubeste lucrurile mici, acorda multa atentie plantelor caci au puterea de a te calma.Planteaza un copac.
Cineva mi-a spus ca viata e implinita abia dupa ce construiesti o casa, plantezi un copac si ai grija sa junga cineva copilul tau.
Daca mai vrei sa vorbim da-mi te rog mesaj in privat caci mi-ar face placere.
Am fost in situatia ta si am avut numeroase tentative de suicid dar am ramas pentru ca stiam ca viata nu e doar atat.
Te pup si te imbratisez.Ai grija de tine si de sufletul tau.

| helentpu a răspuns:

Cred că ar trebui să mai cauți un psiholog, ceva.
Îți voi spune un lucru: oricât de rea ți s-ar părea situația, întotdeauna există ziua de mâine, zi care îți oferă o nouă șansă. Nu ai de unde să știi ce îți va rezerva viața. Și dacă te sinucizi, ce ai făcut? Știi tu unde te duci, ce te așteaptă?
Încearcă să îți schimbi atitudinea, toate vin și trec. Mereu vor exista probleme, da, dar trebuie să fim pregătiți, mai puternici pe zi ce trece.
Odată, am zis cuiva că trăiesc un coșmar. Mi-a răspuns că, într-adevăr, e un coșmar, dar e coșmarul meu și trebuie să trec peste. M-am agățat de replica asta până am ajuns aici.
Tot ceea ce e important e să fii împăcat cu tine însuți. Orice situație are o ușiță de ieșire. Încearcă să vezi lucrurile mici, de care să te poți agăța, orice crezi că te poate face să te simți bine. Dimineața, respiră și gândește-te că e o nouă zi, în care se poate repara ceva. Muzica, filmele, cărțile, excursiile și micile discuții ajută.
Dar cel mai important, discuțiile cu tine. Privește-te în oglindă și mai rezistă puțin, iar și iar!

| miron30234 a răspuns:

Moartea nu e o solutie nu trebuie sa fugi de probleme am patit poate si eu la fel ca tine imi era frica sa ies si din casa dar uite me.am propus sa nu ma mai ascund de probleme. Moartea nu e o solutie incearca si rezolvale du-te la politie exista lege prin care poti sa iti faci dreptate...
P.S: daca vrei poti vorbi cu mine de ce ti so intamplat si te pot ajuta cu mai multe sfaturi... da-mi emile Facebook orce in privat