Atunci când un elev de clasa a treia a fost întrebat care este prima lege a lui Newton, acesta a răspuns: "Corpurile în mișcare rămân în mișcare, iar cele în repaus rămân în pat până sunt strigate de mamele lor."
- Care este numele primului detectiv al electricității?
- Sherlock Ohms!
- Care este regula mâinii drepte aplicată de elevii cu profesori de fizică severi?
Pasul 1: Întinde brațul drept și îndepărtează-l de corp.
Pasul 2: Orientează pumnul spre stânga și îndreaptă degetul mijlociu.
Pasul 3: Rotește-ți mâna cu 90 grade în sensul acelor de ceasornic.
- Unde sfârșește o lumină rea?
- Într-o prismă!
Aceasta este o relatare adevărată petrecută în Munchen, Germania. Se pare că Heisenberg a fost oprit de un polițist de la circulație, care l-a întrebat:
- Dumneavoastră realizați cu ce viteză vă deplasați?
- Nu, dar știu întotdeauna unde mă aflu!, a răspuns Heisenberg.
- Care este cea mai simplă metodă de a observa efectul Doppler optic?
- Ieși în stradă și privește luminile mașinilor. Lumina mașinilor ce se îndreaptă spre tine este albă, iar a celor care se depărtează de tine este roșie.
Poate avea o pisică radioactivă 18 jumătăți de viață?
Principiul incertitudinii al lui Heineken: "Nu poți fi sigur niciodată de câte beri ai băut cu o seară în urmă".
Un fost student la politehnică s-a transferat la Institutul Teologic. Prelegere. Atipeste. Părintele se apropie și-l întreabă: - Ce este forța Dumnezeiască? Studentul, trezindu-se, răspunde repezit: - Masa Dumnezeiască ori accelerația Dumnezeiască!
Într-o celulă, trei deținuți discută:
-Tu cum ai ajuns aici?
-Pentru jaf și viol. Dar tu?
-Nimica toată, sa moară mama, am șutit din câteva case, am omorât două babe, dar și așa mureau că erau bătrane rău.
-Dar tu, bă? Ce-ai făcut?
-Fizică nucleară.
deea0001122 întreabă: