Ma simt depasit de intrebare, totusi am sa pun o parere personala, si sunt foarte curios de parerea unor cunoscatori asa ca am adaugat-o la favorite!
Eu cred ca fiecare dintre noi atrage asupra sa ceea ce vrea sa fie sau sa faca! o persoana ne poate fi simpatica/antipatica doar prin simpla prezenta prin atitudinea lui care "a atras" energie cu care noi suntem comuni (simpatici) sau care nu suntem obisnuiti (antipatici)...
Succes! si astept alte raspunsuri!
Da,energia atrage.Si energia te poate vindeca sau imbolnavi.Pentru inceput gandeste-te la o situatie simpla ca depresia. Exista cazuri(si nu rare) cand s-a murit de depresie(si nu ma refer la sinucidere). Uite calugarii din Tibet de exemplu, yoga, meditatia...vazusem un calugar care de nu stiu cate zeci de ani traise fara sa mai manance; ori ce e aici daca nu efectele energiei? Energia poate fi modelata, in caz ca stii cum te-ai scos.Pentru mai multe citeste despre Brahms si budism.Salut.(app,foarte buna intrebare, duceam dorul intrebarilor bune)
Personal, cred ca da, nivelul de energie si unda pe care vibreaza a fiecaruia au un rol principal nu numai in stabilirea relatiilor cu ceilalti, dar si in modificarea contextului de viata. Nu o spun din carti, ci din observatie si din experienta. Cu cat nivelul tau de vibratie e mai inalt (esti mai calm, mai apropiat de tine insuti si de divinitate), cu atat in jurul tau vor veni oameni cu acelasi nivel de vibratie si evenimente care sa rezoneze. Cand esti decentrat, agitat, intr-o vesnica alergatura si cautare, langa tine vor veni oameni la fel de dezechilibrati. Cand esti intr-un grup de persoane pe care nu le cunosti si te simti atras de una sau alta, inseamna ca rezonezi cu ea la nivel energetic; iar apoi, vorbind cu ea, vei descoperi foarte multe lucruri in comun. La fel, cand intr-un cerc de persoane necunoscute, te simti de la inceput inconfortabil in contact cu o anumita persoana, inseamna ca nu rezonati si vei ajunge sa o eviti, chiar fara sa vrei si chiar daca ea, ca persoana, iti poate impartasi niste lucruri valoroase (sa zicem ca are experienta intr-un domeniu in care vrei si tu sa intri). Si in general cei cu un dezechilibru energetic devin asa numitii "vampiri energetici", sug energia celorlalti. Sunt convinsa ca multora li s-a intamplat sa se trezeasca plini de energie si sa isi inceapa ziua super ok, apoi, pe parcurs, sa se simta goliti de energie dupa contactul cu mai multe persoane. Nu o fac intentionat si nu e vina lor: avand un deficit de energie, instantaneu cauta pe cineva cu surplus de energie, ca sa se regleze. De aceea in special persoanele care lucreaza mult cu oamenii (in furnizarea de servicii face to face), ar fi bine sa aiba metode de protectie energetica, pentru a-si conserva cat de cat nivelul de energie. E un subiect vast si interesant; sunt convinsa ca pentru multi suna a "abracadabra", dar pentru cei ce privesc omul in forma sa unificata: corp-minte-spirit nu e doar teorie S.F.
*Si o completare, cand spun "spirit" sau "legatura cu divinitatea" nu ma refer la o anume religie sau o anume practica, ci la comuniunea cu energia universala.
Nu pot crede in aceasta energie sau aura care ne inconjoara pana o vad sau o pipai.stiu de o animita vibratie energetica a fiecaruia care ne deosebeste intre noi,cacaracter,fire, fizic si apucaturi rele, sau cacalitati bune.dar din auzite.in rest, nu vazut, nu pipait, se cheama ca nu ezista.imi pare bine ca ai intrebat.
Nu exista asa ceva.totul e in mintea noastra in felul de a gandi.Sigur ca orice corp din univers are o energie dar nu cred ca ai inteles tu bine la ce se refera acea energie.
Exista aceasta energie pe care fiecare om o are. Exista niste cursuri care te ajuta sa iti dezvolti puterile vindecatoare folosindu-te de energia pe care o deti. Cauta informatii despre reiki. Iti dau un exemplu la care am fost martora. Bunica mea a urmat aceste cursuri, exista 3 grade reiki. La cursuri se invata lucruri descoperite de orient, in China, Tibet si exista anumite scrieri/semne care trebuiesc invatate si "trasate" imaginar pe zona care trebuie vindecata. Sau chiar daca nu stii aceste lucruri, cand te doare o zona a corpului ii bine sa iti pui mana pe acea zona. Mana emana o oarecare energie. In schimb daca cunosti tehnicile de autovindecare sau vindecare, trebuie sa stii ca energia pe care o detii nu este suficienta si atunci trebuie sa stai intr-o pozitie cu palmele ridicate pentru a prelua energie de la Univers. Nu sunt abureli si nici vraji, este doar o practica simpla care te poate ajuta. Bunica mea de exemplu, a urmat aceste cursuri, dar nu este maestra, insa totusi a reusit sa ajute si oameni, dar si animale. Exista si un fel de "aparat" (ca acela cu care se poate gasi apa, dar nu din lemn, ci din metal) cu care se poate delimita aura. Si eu l-am incercat, in momentul in care te apropii cu el de o persoana, incepe sa se miste. De obicei la fumatori aura este mai subtire. Si apropo de aura, bolile sunt rezultatul rupturii (unei "gauri") in aura. Merita sa te documentezi in legatura cu acest subiect, pentru ca poti vindeca si de departe oameni, trimitandu-le energie si de asemenea sa te autovindeci. Sper ca ti-am fost de folos.
@bean: Pai nici radiatiile soarelui nu le poti atinge, iar de vazut sunt incolore, deci de unde stii ca-s cu adevarat radiatii?