Depinde unde te situezi. Intrebarea este pusa de filozofi, desigur ramasa nerezolvata! Filozofia stie sa puna, doar intrebari.
Acum, daca luam ad literam 'agnosticismul' ca termen, am putea sa spunem ca omul si-a dat seama ca nu poate intelege nimica(si parerea mea, dar nu contez).
Deismul propune acceptarea a ceea ce vedem, interactionam, experimentam, fara a incerca sa generalizam in sens stiintific(cretin -dupa mine conceptul infatuat de stiinta).
Revenind la intrebare, un agnostic, desigur nu-si va macina mintea, caci nu crede in puterea de organizare a intelegerii experientelor, dar un deist va crede in simturile si parasimturile lui si povestiri si experiente acumulate, e normal ca sa stie ce se intampla dupa moarte.((sa intuiasca).
Un agnostic nu stie ce se va intampla dupa moarte, iar un deist fie ca are aceeasi opinie ca agnosticul, fie crede intr-un Dumnezeu care a pregatit o rasplata postuma oamenilor buni. De fapt deistii cred intr-un Dumnezeu care nu intervine in lumea naturala, in rest exista conceptii diferite despre ce face acest Dumnezeu cu sufletele dupa moarte.
Pai aproape sigur ca un deist crede in viata dupa moarte. Adica, ce sens ar avea sa existe un dumnezeu care a creat lumea total degeaba?
Agnosticul nu crede in zei dar nu este sigur daca acestia exista sau nu.
Deistul crede intr-un zeu ca forta a naturii, un zeu creator amoral caruia nu ii pasa de om ca individ sau ca specie, care e mult prea mare pentru a percepe astfel de lucruri.
Zeul deistului este orb si mut. A creat universul dar nu ii pasa ce se intampla cu el sau cu animalele aparute in acel univers.