Marul a fost pretextul, Adam si Eva umblau dezbracati si Sefu' le-a dat o portie de rusine sa se dezvolte industria textila pentru ca madam Udrea sa-si cumpere pe prafurile astea o rochie de 17 000 lire sterline.
Adevar graiesti prea @fanaticule, milueste Doamne cererea fiului tau pacatos si dă-i lui mare aspirator atat in ceruri cat si pe TPU, sa ia asupra toti stupizi si izbavestene pe noi din ghearele frustratilor, amiiiin.
@Lex tu care crezi trebuie sa vii cu dovezi nu ceilalti care nu cred. Exista vreun rationalment in geneza de care spui, hai convinge-ma, lasa textele care le-ai insirat ca sunt doar niste povesti la fel ca in mitologia greaca, "Alba ca zapada", s-au "Ursul pacalit de vulpe". Spune macar unde a fost pe pamant gradina asta a ambundentei.
Principalul motiv pentru care au fost izgoniti din rai a fost neascultarea de Dumnezeu. Dumnezeu doreste ca noi sa ascultam si sa implinim Cuvantul Sau in viata noastra.
" Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit." Genesa 2:6, 7.
Asta a spus Dumnezeu lui Adam. A urmat un șir de 4 păcate consecutive, vorba proverbului " o nenorocire nu vine niciodată singură ". Primul păcat a fost de neascultare de Dumnezeu:
" Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea şi bărbatul a mâncat şi el."
Genesa 3:6.
2. În loc să recunoască că au greșit " Dumnezeu iar fi iertat " au ales să ascundă această faptă de Dumnezeu. Sentimentul de vinovăție împingându-i spre un alt păcat:
" Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu care umbla prin grădină în răcoarea zilei: şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină. Genesa 3:8.
3. Adam a continuat șirul păcatelor încercând s-o învinovățească pe Eva de păcatul lui " de parcă Eva ia băgat fructul forțat pe gât ". Eva ia oferit și el personal a decis să mănânce. Avea posibilitatea s-o refuze pe Eva. În fața Lui Dumnezeu nu a avut curajul răspunderii:
" Şi Domnul Dumnezeu a zis: „Cine ţi-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care îţi poruncisem să nu mănânci?" Omul a răspuns: „Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie lângă mine, ea mi-a dat din pom şi am mâncat." Genesa 3:11, 12.
4. Eva bineînțeles a ales aceeași strategie pe care a ales-o și Adam. În loc să recunoască vina, a decis să dea vina pe șarpe.
" Şi Domnul Dumnezeu a zis femeii: „Ce ai făcut?" Femeia a răspuns: „Şarpele m-a amăgit şi am mâncat din pom." Genesa 3:13.
Au avut 3 ocazii în care puteau să-și recunoască păcatul și nu au făcut-o, din nefericire pentru ei cât și pentru noi.
Adam și Eva erau pe Planeta Pământ și... și Raiul era pe Planeta Pământ.
Acum Raiul, nu mai este pe planeta Pământ.
Sau nu sunt eu informat de așa ceva, de nici un Rai unde să fie sufletele morților, aici pe planeta pământ!
Deci au mutat Raiul, în altă parte!
"mărul cunoașterii binelui și al răului",da adică,după ce l-au mâncat au crezut ca știu sa deosebească binele de rău (iar cum noi oamenii suntem de natura buna,facem întotdeauna doar ceea ce credem ca e bine:și asta e valabil de la Hitler și Mussolini,până la maica Tereza). Când au dat vina unul pe celalalt,au arătat ca "otrava"pătrunsese departe; dacă orice om face,prin natura lui, ceea ce considera ca este "bine", lașitatea și prostia nu pot arata decât un "bine" prost înțeles.Deci Dumnezeu i-a izgonit din Eden,pentru ca acel rai ar fi devenit iad,pentru ei:s-ar fi chinuit sa obțină singuri, împlinirea,"binele", pe care numai Domnul le poate da.
Mai bine spus, nu stii niciunul. "Acela cu marul" exista numai in imaginatia ta.
Nu este ala motivul, pentru ca au mankat din mar. Adevaratul motiv, este ca nu au ascultat de Dumnezeu, el le-a dat tot pamantul si toate fructele de acolo, numai din pomul ala sa nu manance nimic, si pentru ca nu au ascultat, au fost dati afara din Rai, nu din cauza ca au mankat marul ala a fost doar o incercare
Stii ca Biblia e o minciuna si tot ce scrie acolo sunt povesti, nu? Si ca Dumnezeu nu exista si prin urmare nici Adam si Eva, nu? Te rog frumos, am asteptari de la tine...
PS: Dumnezeu am scris cu D mare pentru ca e un nume, nu pentru ca ar fi ceva "sfant" - daca ne gandim bine, ce inseamna cuvantul "sfant"? el nici nu ar trebui sa existe.
Sa zicem ca ai o casa cu multe camere si ai si multe facilitati si lux pe care tu hotarasti sa o dai unei familii in chirie,tot ceea ce le ceri e sa aiba grija de casa si o porunca clara, nimeni sa nu intre in camera ta personala si sa cotrobaie prin ea, dupa care sa constati contrariul.Crezi ca le ceri prea mult? Ce vei face in continuare? Desigur ceea ce s-a intamplat acolo are mai multe conotatii si implicatii dar principiul e acelasi:au crezut ca pot sa-si reclame dreptul de proprietari absoluti. Iata ca s-a intamplat contrariul!
Din cauza neascultarii lor. D-zeu le-a spus ca daca vor manca din marul acela vor muri negresit.(adica nu vor mai avea viata vesnica)
P.S: Daca vrei sa intelegi mai amanuntit cauta o biblie si deschide-o la inceput(Geneza 3)
Si nu te lua dupa altii care spun ca nu exista, sau care nu cred. N-au nicio dovada.
Geneza 3 versetul 1: Sarpele era mai siret decat toate fiarele campului pe care le facuse Dumnezeu.
El a zis femeii:"Oare a zis Dumnezeu cu adevarat:"Sa nu mancati din toti pomii din gradina?"
2. Femeia a raspuns sarpelui:"Putem sa mancam din pomul tuturor pomilor din gradina"
3. Dar despre rodul din mijlocul gradinii, Dumnezeu a zis: "Sa nu mancati din el, si nici sa nu va atingeti de el, ca sa nu muriti."
4. Atunci sarpele a zis femeii:"Hotarat, ca nu veti muri:
5. dar Dumnezeu stie ca, in ziua cand veti manca din el, vi se vor deschide ochii, si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul."
6. Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit, si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el.
Neascultare poruncii lui Dumnezeu.Si din Pomul Cunoasterii a Binelui si Raului au mancat nu din mar.Asta este o traditie populara.Pe langa asta cand Dumnezeu l-a cautat pe Adam el s-a ascuns si nu si-a asumat vina pentru faptele sale dand vina pe femeie.Astea au fost movtiele izgonirii din Rai.
Exact, mai e varianta cu kivi, varianta legacy cu rodia, si versiunea cu banana.
Buna, va multumesc tuturor pentru ca mi-ati acordat cateva minute din timpul vostru, eu consider ca raspunsurile voastre mi-au fost de ajutor "majoritatea" asa ca v-am dat voturi, deoarece n-am putut alege raspunsul castigator. Multumesc!
1.La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul.
2. Şi pământul era netocmit şi gol. Întuneric era deasupra adâncului şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
"Dumnezeu a facut cerul si pamantul ". luati o foaie de hartie si un creion ...desenati cerul printr-un cerc si pamantul in jurul primului cerc tot printr-un cerc, vom avea cerul in centru si pamantul la exterior..."Intuneric era deaspupra adancului "Care adanc daca abia acum creea cerul si pamantul peste ce ape se purta Duhul Sfant (energia )?
3. Şi a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Şi a fost lumină.
4. Şi a văzut Dumnezeu că este bună lumina, şi a despărţit Dumnezeu lumina de întuneric.
Daca Dumnezeu e a tot stiutor de ce a aflat dupe ce a facut pamantul ca lumina e buna si intunericul e rau? totul era in intuneric dar a creeat lumina(intunericul era in exterior)deci centrul pamantului e plin de lumina!
6. Şi a zis Dumnezeu: "Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape!" Şi a fost aşa.
7. A făcut Dumnezeu tăria şi a despărţit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei.
8. Tăria a numit-o Dumnezeu cer. Şi a văzut Dumnezeu că este bine. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a doua.
Sa fie o tarie prin mijlocul apelor sa desparta APE DE APE? Pamantul a avut apa pe el nu se specifica ca a creeat apa ci ca a impartit-o! Daca cerul era creeat primul si a despartit apele de ape inseamna ca noi avem un al 2; lea cer?
9. Şi a zis Dumnezeu: "Să se adune apele cele de sub cer la un loc şi să se arate uscatul!" Şi a fost aşa. şi s-au adunat apele cele de sub cer la locurile lor şi s-a arătat uscatul.
De unde stiau apele unde este locul lor? Daca nu cumva inainte a mai existat viata ...pamant si apa...
14. Şi a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte şi să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele şi anii,
15. Şi să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Şi a fost aşa.
Luminatorii pamantului... ziua e luminata de soare daca a facut la inceput lumina de ce a trebuit sa mai faca inca un luminator al zilei?
17. Şi le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul,
Le-a pus pe taria cerului cea care a despartit ape de ape!
IATA CA VINE SI MAREA SURPRIZA!
26. Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
Dupa ASEMANAREA NOASTRA? SI A FACUT BARBAT SI FEMEIE DECI DUMNEZEU NU E SINGURUL CREEA TOR SI DE ASEMENI NU POATE FI BARBAT SI FEMEIE IN ACELASI TIMP DECI AVEA SOATA ...Creeaza omul in ziua a 6-a!
CAPITOLUL 2
2. Şi a sfârşit Dumnezeu în ziua a şasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a şaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.
SURPRIZA!
Dupa a 7-a zi in care s-a odihnit a facut pe om.de ce l-a facut inca o data daca el era deja creeat dupa chipul si asemanarea LOR barbat si femeie?
7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.
Nu pomeneste de ADAM si EVA...ei abia acum vor fi creeati dupa a 7-a zi...
8. Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit, şi a pus acolo pe omul pe care-l zidise.
9. Şi a făcut Domnul Dumnezeu să răsară din pământ tot soiul de pomi, plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul raiului era pomul vieţii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.
Iar in mijlocul RAIULUI era Copacul Vietii SI Pomul Cunoasterii deci erau 2 copaci
AvalohAlyn întreabă: