Albert Einstein! Un nume greu al omenirii, poate cel mai
Afirmatia facuta de acesta sugereaza ca un al treilea razboi mondial ar duce la sfarsitul civilizatiei. Momentan, pe Pamant exista suficienta incarcatura nucleara incat sa se distruga de sute de ori suprafata acestuia. Stephen Hawking a spus ca daca lumea va mai supravietui inca 1 secol, vor fi mari sanse ajunga la un statiu de civilizatie incat sa nu mai fie nevoie de razboaie. Parerea mea este ca atata timp cat exista armata exista ura. Ura genereaza razboi, iar razboiul este o lama cu doua taisuri care genereaza si mai multa ura.Intram intr-un cerc al infinitului sumbru ce priveste Pamantul inca de la inceputul istoriei. Albert Einstein a ajuns la aceasta concluzie in anul 1943 cand a contribuit fundamental la descoperirea bombei atomice si la experimentul Philadephia. Ideea este ca, dupa ce a vazut efectele a spus: "Daca stiam ce rezultate vor avea studiile mele, ma faceam ceasornicar. Omenirea nu este pregatitata pentru descoperirile mele"-citat din memorie.
Al patrulea razboi mondial ar fi unul intre niste oamnei primitiv dupa o evolutie de la 0 a rasei umane.
Sper ca ai inteles. Daca ai intrebari, danyluxor e id meu
Bafta!
Eu cred ca E A VRUT SA SPUNA ca lumea va fi distrusa dupa al 3 -le razboi mondial acesta fiind motivul creeri unei noi lume si inceperea unui nou inceput cu pietre si bete funda?
Einstein s-a gandit ca in eventualitatea unui al III-lea razboi mondial vor fi folosite armele de distrugere in masa, inclusiv cele nucleare, care vor avea ca efecte disparitia unei mari parti din omenire, distrugeri masive ale lumii, inclusiv a tehnologiei actuale si ne vom reintorce la situatia din comuna primitiva. Asa fiind nu este vorba ca ne vom intoarce acolo din cauza dezvoltarii societatii ci din cauza involutiei cauzate de extinctia populatiei si de distrugeri si nici de faptul ca un al IV-lea razboi ar avea alte cauze. S-auzim si de bine!
Einstein s-a gandit ca in eventualitatea unui al III-lea razboi mondial vor fi folosite armele de distrugere in masa, inclusiv cele nucleare, care vor avea ca efecte disparitia unei mari parti din omenire, distrugeri masive ale lumii, inclusiv a tehnologiei actuale si ne vom reintorce la situatia din comuna primitiva. Asa fiind nu este vorba ca ne vom intoarce acolo din cauza dezvoltarii societatii ci din cauza involutiei cauzate de extinctia populatiei si de distrugeri si nici de faptul ca un al IV-lea razboi ar avea alte cauze. S-auzim si de bine!
Este adevarat ca Einstein a avut o contributie importanta in fizica.
Dar opinia mea este urmatoarea:Nu cred ca cineva este in stare sa prezica viitorul, doar il anticipeaza...si asta nu inseamna ca trebuie sa va luati dupa toate afirmatiile astea.
Dar in lume deja este haos si nimic nu este sigur.
Cel mai mare defect al omului este dorinta si setea de cunoastere.Tot timpul incearca sa dovedeasca ceva, dar intr-un final acest defect se va razvrati asupra noastra.
Eu cred ca Einstein sugereaza acest lucru in afirmatia de mai sus, si anume faptul ca daca in al Treilea razboi mondial vom avea parte poate de cele mai sofisticate arme in al patrulea situatia nu va mai fi la fel intrucat omul va decadea in cele din urma si va ajunge de unde a plecat.
Orice in viata aceasta ajunge la un punct maxim, dar apoi va incepe sa decada, ajungand tot la starea initiala.
@ElenaTeodora, Einstein a avut o contributie esentiala nu numai in fizica, ci si pentru tot universul. El este geniul lumii.
Iar setea de cunoastere nu este un defect al oamenilor, din potriva, asta ne si deosebeste de animale, ratiunea si dorinta de a invata cat mai multe lucruri.
Precum s-a mai spus el crede ca al treilea razboi mondial o sa distruga omenia si clasa sociala.Crede ca o vom lua de la inceput.Asa de mult vom evolua incat vom ajunge la un boom. E interesanta teoria dar nu foarte probabila.
Pai asta inseamna ca al treilea va fi nimicitor si raman doar bete si pietre cu care sa ne mai luptam.
Dar, nu inseamna ca daca Einstein a zis ceva trebuie sa se si infaptuiasca. Sa nu ne precipitam...
Donsoara, "teoriile" si le-a demonstrat Enstein singur, noi eventual putem sa confirmam efectele lor.
Si ca sa ne intoarcem la chestii din prezent, tot Einstein spunea:"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca. Si nu sunt sigur in legatura cu. primul!"
@georgesur. Einstein era considerat intr-un timp si un nebun.fiind prea intelectual pentru ceilalti.
Iar unele din teoriile sale nu s-au luat in considerare, iar astazi se descopera ca totusi avea dreptate. Ca de exemplu, dupa cum cred ca sti, s-a descoperit ca timpul trece mai repede la altitudini mai mari.
@buldog si @ioandelasal mi-a placut foarte mult cu v-ati exprimat
Cum sa-ti zic, deja sunte-m salbatici, si tehnologia din ziua de astazi, va duce sigur la sfarsitul civilizatiei.
Da' poate ave-m noroc si noi sa ne salveze Arca inainte sa ne auto distruge-m.
Oricum ne 'pazeste' ochiu 3 de mana cu masonii!
Acum, presupun ca are loc si o gluma nevinovata -> Trece-ti la construit buncare .
PS : Raspund tarziu, da' na'.
Pace.
La fel cum Iisus era mai rasarit pentru vremea lui asa era si Einstein "ceasornicarul."
Normal ca dupa ce mananci ceva fornetti, ti se urca la cap chimicalele(ce au nesimtita densitate de 830.000 ori mai concentrata decat plumbul) din ele si ajungi sa apesi butonul rosu>>WW3! _dupa disparitia omului (caci nu ne meritam locul prin ceia ce facem de ceva vreme)_iar peste ani... de la al 3-lea razboi mondial(generat in mare parte de sistemul monetar actual) cu siguranta planeta isi va reveni la un normal, MULT ASTEPTAT >>_RAW_ and no human.