anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bunahappy ce este linia de dialog, virgula si care este rolul cratimei?

Răspuns Câştigător
| ZoeyMe a răspuns:

Linia de dialog-anunta inceperea unei conversatii
Virgula-se foloseste in enumeratii sau anunta o pauza in vorbire
Cratima-Poate inlocui o vocala si anunta rostirea impreuna a doua cuvinte.

7 răspunsuri:
| wintage a răspuns:

Virgula si cratima, ambele despart doua parti de vorbire diferite.
In rest depinde de context

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pa, nu e locul tau aici. ai sub 8 ani...ca daca aveai mai mult citeai regulamentul si iti dadeai seama ca nai voie sa pui aseamanea intrebari.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Esti fraier! eu nu am sub 8 ani! am peste 1o cu mult si sa stii ca intrebarea nu era pentru prosti ca tinewinking si pun ce intrebare vreau eu ce te f.e pe tine grija!?laughing) hai bye!

| andrutza1000 a răspuns (pentru anonim_4396):

Aoleuuu mai taci!

| BestOfTheBest a răspuns:

Cratima-are rolul de a pune in evidenta pronuntarea impreuna a doua parti de vorbire diferite si pastreaza masura si ritmul versurilor.

Dialogul-este folosit atunci cand vorbeste o persoana.

Virgula-este pauza din vorbirea unei persoane. sper ca m`am exprimat bine. happy

| Girldxx a răspuns:

Rolul cratimei: asigura fluienta vorbirii, leaga 2 cuvinte diferite, conserva piciorul metric, inlocuieste vocala' î '( de exemplu )

4.Virgula

-delimiteaza grafic unele propozitii in cadrul unei fraze si unele parti de propozitie in cadrul propozitiei. Virgula arata felul in care fraza si propozitia se despart in elementele lor constructive, pe baza raporturilor sintactice dintre ele(functia gramatica)

-modurile de folosire a virgulei in limbi diferite nu exista deosebiri esentiale

-virgula marcheaza grafic anumite pauze scurte facute in cursul rostirii unei propozitii sau fraze.Astfel, ea, alaturi de alte semne de punctuatie, serveste la redarea grafica a ritmului vorbirii si a intonatiei

-totodata, ea realizeaza rapoarte de coordonare si subordonare prin juxtapune in interiorul unei fraze.

8.Linia de dialog si de pauza

-acelasi semn de punctuatie ( - )are doua funciuni cu totul diferite:

a)linia de dialog indica inceputul vorbirii fiecarei persoanecare ia parte la o convorbire

b)linia de pauza marcheaza, ca si alte semne de punctuatie, pauza dintre diferite parti ale propozitiei, dintre propozitii sau fraze.happy

| meedanyy a răspuns:

Dialogul-cand vb 2 sau mai multe persoane.
Virgula-cand este o stigare sau o enumerare.
Cratima-lipeste 2 cuvinte diferite(exemplu: si-apoi- se citeste sapoihee hee

Funda?

Întrebări similare