| Ryo a întrebat:

Ce este raportul molar, nu reusesc sa inteleg deloc problemele in care se da raportul molar. De exemplu se copolimerizeaza 150 moli butadiena cu stiren in raport molar 2:1 adica? Dau fundita! happy

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E un raport ca oricare altul numai ca e intre moli. Daca butadiena e in raport molar de 2:1 cu stirenul, atunci la 2 moli de butadiena e un mol de stiren.

3 răspunsuri:
| aladinbeci a răspuns:

Ryo, are dreptate userul TheaR si merita funda. La fiecare doi moli de butadiena avem un mol de stiren. Deci in cazul tau se copolimerizeaza 150 moli butadiena cu 75 moli de stiren. Bafta!

| Ryo explică (pentru aladinbeci):

Multumesc pentru raspuns, eu credeam ca cei 150 moli sunt un amestec de butadiena si de stiren happy

| aladinbeci a răspuns:

Cu placere Ryo. Legat de raspuns, eu asa am inteles enuntul: ca e vorba de 150 moli butadiena. Daca s-ar fi spus in enunt ca se copolimerizeaza 150 moli amestec de butadiena si stiren in raport molar de 2:1, atunci aveam 100 moli butadiena si 50 moli stiren. Dar asa eu inteleg ca valoarea de 150 se refera doar la numarul de moli de butadiena, nu la total. Vezi ce va spune si profesorul legat de aspectul asta al interpretarii enuntului. Bafta!