Buna, eu sunt de parere ca suntem niste ciulini in diferite situatii deoarece ne agatam de ceva care nu exista...sau ne agatam de parintii nostri ca s ne dea bani de buzunar-in situatiile astea chiar suntem niste ciulini(mama, cand ii cer bani, imi zice capusa)...In unele situatii nu suntem asemenea unor ciulini pentru ca incerci sa scapi de o persoana anume si nu poti, sau vrei sa scapi de o vina, dar ea te urmareste la orice pas.in situatiile astea nu mai suntem ciulini...papa.
Nu am vreme acum sa-ti dau un raspuns complex dar iata rezumtaul:
Suntem un ciulin pentru ca:
-ne aparam cu spinii de ceilalti, ne ferim sa ne patrunda in suflet pentru a nu ne rani
-uneori suntem razvaratiti
-ne agatam cu disperare de anumite persoane precum ciulinul
-cu toti ascundem o frumusete care de multe ori nu este vizibila si apare in situatii in care nu te astepti- floarea de ciulin
-putem creste la fel ca ciulinul pe locuri nepotrivite noua si totusi supravietuim si chiar ne dezvoltam
-avem radacini puternice si traim in comunitate- de obicei unde e un ciulin mai sunt si altii pe langa el
-suntem f puternici, rezistam in conditii grele- la fel ca ciulinul iarna
-nu avem dusmani naturali- la fel ca planta- nici un animal nu mananca asa-ceva
Concluzia mea- da suntem un ciulin
Argumente contra nu prea am gasit decat:
-avem sentimente
-putem sa ne miscam mai mult decat in bataia vantului
-posedam capacitatea de a gandi
Numai bine!
Ciulin inseamna nefolositor? Pai... depinde, unii dintre noi sunt ciulini, iar altii nu, altii nu prin faptul ca si-au atins scopul si au realizat ceva in viata, iar "ciulinii" care nu au realizat absolut nimic si fac pe "smecherii", dar ar trebui sa se uite la ei mai intai
Da
suntem agatati cu disperare de viata!
de cand ne nastem si pana in ultima clipa!