Limbiile s-au dezvoltat cu multi ani in urma si pana la urma omenirea s-a saturat sa le tot modifice pana au ramas asa cum sant. Poate se vor modifica in urmatorii ani pentru ca multi nu prea mai invata bine si scriu imbarligaturi la greu.
Initial au fost cateva cuvinte si dupa din ele au derivat altele. Dar de regula aveau legatura cu initialul cuvant, pentru ca lumea sa le poata asocia. Daca faci o descoperire noua poti sa o numesti cum vrei tu, dar denumirea ar trebui sa fie derivata din ceva anume, pe care deja cunoastem. Este mai greu in prezent sa formezi congregate de litere si sa te astepti ca si lumea sa le poata asocia cu un concept. Ar trebui sa aiba o logica in ele.
Pai asa au si aparut cuvintele.Nu e ca si chimia sau fizica care sunt niste chestii fixe descoperite, nu inventate.
Ce ma enerveaza pe mine este ca se cam exagereaza.Cand ai facut deja o limba, te intelegi cu oamenii, sti sa vorbesti...etc de ce mai trebuie sa complici lucrurile si sa bagi si in scoli chestii inutile?
Ok...persoane I,II,II,plural,singular, gen, substantiv, predicat, verb...etc chestiile astea le inteleg.Dar de ce sa ne complicam si mai mult si sa facem ceva ce nu are nici un scop practic? Si de ce sa mai bagam chestiile alea si in scoli?
Serios... exista vreo persoana pe aici care sa fi analizat o propozitie/fraza/cuvant in viata de zi cu zi? Si "viata de zi cu zi" nu este ce faci pentru scoala.
"Poate a zis ceva la prosteala si a ramas ca lege". Da, religiile. Nu stiu daca ai vazut mormonii in ce povesti de copii cred. E o dovada ca religiile se nasc din niste aberatii totale. Important e doar sa ai suficienti creduli pe care sa-i convingi. A spus unul Joseph Smith ce i-a venit la gura, si dupa aproape 200 de ani adeptii lui inca ii raspandesc inchipuirile lui. Si ne mai intrebam ca oare cum s-a putut ca un singur om cum a fost Isus sau altii, sa infiinteze religii care sa dureze mii de ani. Pai uite asa, spui niste prostii care apoi tot sunt povestite din generatie in generatie, si se raspandesc ca un virus care pune stapanire pe ratiunea umana.
Stiu ca nu despre asta e intrebarea, dar m-a luat valu' : ))
Ai dreptate! Numarul cuvintelor este infinit. Ma mira englezii care se scalambaie, ca si francezii si poate si nemtii, ca nu vorbesc romaneste mereu.Si limbile lor au devenit si internationale. Cu cat esti mai prost, cu atata ai sanse mai mari in promovare.Era un scriitor de limba spaniola (Jorge louis Borges) care zicea ca era o carte in biblioteca babilonului care avea pagini infinite si ca intre fiecare pereche de 2 pagini exista o infinitate de alte pagini samd.
Citeste asta si o sa-ti clarifici raspunsul.