| DeeaRoxana a întrebat:

Buna dragilor! Vreau sa fac o petrecere surpriză si visez de mult la multe baloane care plutesc aproae de tavan... nu am de unde sa iau heliu si oricum am vazut a e destul de scump, dar imi aduc aminte ca atunci cand eram mica bunicul mi-a umflat un balon cu gaz metan ca sa il trimitem acasa la ai mei. In fine, intrebarea mea e: aș putea face asta si acum? Mi se pare ca gazul actioneaza la fel ca si heliul. Dar ma gandesc... Daca se sparg unele baloane nu se poate produce vreo explozie sau ceva de genul? Adică baloane, baloane, vise, vise, dar viata e pretioasa.
Nu stiu, e posibil?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Cauti in oras pe cei care vand baloane si ti le incarca ei. Doar sa nu fie umplute la maxim.

| DeeaRoxana explică (pentru anonimg):

M-am gândit si eu la asta, dar nu eram foarte sigură. Multumesc pentru abilitate! Apreciez!

6 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Gazul metan explodează dacă se depășește o anumită concentrație în aer și există o sursă de foc deschis (țigări, lumânări, scântei electrice etc.), și pe deasupra, mercaptanul din el miroase cam urât.
E o metodă mult mai simplă de a pune baloane pe tavan: citește fizica, partea de electricitate statică!
(Indiciu: freci balonul pe o pătură pufoasă până se electrizează, apoi îl pui cu mâna lipit de tavan. Va rămâne acolo destul de mult timp.)

| DeeaRoxana explică (pentru mihai69):

Da, într-adevăr ar fi o variantă. Si am invat destul de bine la fizica, știu la ce te referi, dar nu mi-a trecut vreodată prin cap ca as putea face asta. Multumesc!

| Yuoia a răspuns:

Atentie! Daca se sparg baloanele umplute cu gaz metan, va puteti intoxica. Nu cred ca vrei o astfel de amintire "de neuitat".
Tu nu vezi ca pe la promotii se dau baloane? Afla ca sunt umplute cu aer, simplu aer. Si daca le scapi... le pierzi.
Si apropo de ce spune @mihai69, Mama ei de fizica! Nu-i asa ca nu o inveti la scoala? Ca doar nu-ti trebuie in viata. Ei uite ca iti trebuie! Si nu numai in acest caz!

| Vanesa87 a răspuns:

Gazul metan nu explodeaza in primul rand, iar heliu nu este chiar atat de scump, depinde de unde il cumperi

| ONR1R2 a răspuns:

Red bull ati da aripiiii

Pune mana pe carte lasa baloanele