| Ralucaacular2019 a întrebat:

E cineva aici care a avut ganduri nedorite insistente si care a scapat de ele?
Daca da, care e reteta magica?

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Retata magina este sa iti dai seama ca sunt doar ganduri si atat. Nu gandurile te controleaza pe tine, tu le controlezi pe ele. Ce esti tu? Doua maini, doua picioare? Esti persoana prin care curge sangele acum cand pune intrebarea asta pe TPU? Ce te defineste? Pana la urma toti gandim si toti suntem la fel si totusi suntem... asa de diferiti.

Stai 10 minute fara sa te gandesti la nimic, poti? Atunci iti dai seama de cat de multe ganduri ai in cap. Cum zicea intr-o carte, da-i un os unui caine si il va roade, exact asa se intampla si cu un gand pe care il dai creierului. Face asta involuntar. Noi trebuie sa le observam si sa le lasam sa plece. Practica diferite forme ale meditatiei si vei intelege. Si si asa... sunt momente in care doar pentru 1 secunda suntem constienti de asta. Dupa intervine iar fluxul de ganduri.

Dar sunt si momente in care, ne trezim, vedem orice in fata ochilor, vedem o usa, o fereastra, o planta, un copac si le vedem ca si cand nu le-am mai vazut pana acum. Nu din prespectiva creierului care zice ca acela este un copac, ca este urat, este mare, este mic... ci din perspectiva existentei, fara ganduri. In acel moment ramanem uimiti big grin

Dar asta se manifesta diferit de la persoana la persoana. Am zis lucrurile de mai sus sa iti atrag atentia asupra faptului ca mai exista o lume separata si in acelasi timp lipita de lumea subiectiva.

Citeste ECKHART TOLLE - "Puterea prezentului". Poti sa o iei si in format.pdf de pe internet. Acela a fost punctul meu de plecare cand a venit vorba de ganduri. Dupa au urmat alte carti. Si deseori recomand aceasta carte.

O reteta aditionala este sa abandonezi gandurile, sa nu iti pese de ce o sa se intample (Dar sa fii constienta de ele) si sa traiesti asa cum iti place.

O reteta mai putin placuta si care provoaca dependenta ar fi acloolul, drogurile, hipnoza... dar acestea sunt treburile de jos, doar astupa gadurile temporar, nu te controleaza si nu recomand sa faci asta. Cea mai buna metoda ramane prima care o include si pe a doua big grin

Numai bine si iti doresc o zi frumoasa ^_^

5 răspunsuri:
| Pasiunepentrumasini a răspuns:

Eu am avut
Dar au dispărut singure
Eu atunci am avut cand a fost starea de urgență si a trebuit da stau foarte mult in casa fara prieteni, ieșiri cu bicla etc
Dar au dispărut după ca am inceput sa ies afara din casa
Sa ma vad cu prietenii
Reteta magică pentru mine s fost libertatea
Poate si tie iti face bine
Evită să stai mult in casa

| Catrice a răspuns:

Hocus-pocus dispari!
Daca te prinzi de șmecherie, e perfect.

| Ralucaacular2019 explică:

Supeeeer! Nu Mai zi nimanui reteta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, am avut. Un lucru important de știut este că cu cât lupți mai tare împotriva unui gând pentru a nu-ți capta atenția, cu atât îți faci mai mult rău. Gândește-te doar la formularea pe care am spus-o, a lupta. Problema este că noi oamenii căutăm modalități de a ne rezolva problemele care țin de viața noastră psihică apelând la modalitățile care funcționează în viața reală, în mediul extern. Astfel, dacă simți că camera ta e dezordonată iar lucrul ăsta te face să te simți rău, nu te poți concentra din cauza asta, în lumea externă poți pur și simplu să elimini disconfortul prin a face ordine și curat. Dar generalizarea soluțiilor acestora în lumea noastră internă este păguboasă, pentru că pur și simplu nu funcționează.
Hai să luăm exemplul unei persoane care are gânduri care nu-i dau pace iar asta îți generează o stare de anxietate. Vei ajunge la concluzia că mai întâi trebuie să scapi de gânduri, apoi trebuie să scapi de anxietate, apoi îți vei putea urma obiectivele. Iar asta e extrem de greșit din cauza faptului că pur și simplu nu poți să scapi de gânduri, iar focalizarea pe anxietate și oprirea înaintării spre obiectivele tale personale va genera până la urmă mai multă suferință. Important este să privești la gând și nu prin gând. Să accepți că gândul există pur și simplu și să nu fuzionezi cu el. Să spunem că în minte îți vine o amintire stânjenitoare când ai făcut ceva greșit iar ceilalți au râs de tine, soluția corectă este să te gândești că este un gând, un gând care nu are unde să se ducă. Ai putea să-ți imaginezi gândul ăsta sub forma unei ferestre deschise pe ecranul unui computer. Îți poți imagina cum apeși pe x și ai putea să-ți imaginezi gândul ăsta cum dispare ușor din mintea ta, toate culorile și obiectele încep să se estempeze încet.

| Meme10Memu a răspuns:

Compara tot ce stii ca exista sau ar putea sa existe si vei gasi calea cea mai buna.