Nu cred, nu cred in meditatie. Dimpotriva, cred ca meditatia te face sa devii mai putin sociabil/a, ceea ce sigur nu iti doresti. O solutie mult mai buna este prietenia. Cauta sa iti faci prieteni, reali nu virtuali.
Meditația nu-ți modifică gândurile, doar te face mai conștient de ele. Ideea de bază e ca gândurile tale să nu te afecteze, să te detașezi de sine într-un fel, scopul e să devii un fel de observator imparțial al propriului corp și al lumii care te înconjoară. Asta nu înseamnă să nu mai ai sentimente, fiindcă meditația încearcă în general să cultive sentimente de compasiune.
In general, romanii nu sunt deschisi la ideea de meditatie. Asociaza meditatia cu izolarea de ceilalti oameni sau chiar cu innebunirea, ceea ce este un lucru total gresit.
Mai multe studii au aratat ca meditatia ajuta la diminuarea depresiei, scade tensiunea arteriala, amelioreaza durerile cronice si ajuta la imbunatatirea capacitatii de concentrare.Beneficiile meditatiei sunt numeroase.
Meditatia permite rafinarea perceptiei asupra lumii, o mai mare luciditate, care ne permite o mai buna intelegere a urcusurilor si coborasurilor lumii in care traim. Ajuta la purificarea ideilor, in favoarea celor care ne dau forta interioara.