În cazul meu diferențele între clase erau destul de vizibile, copiii fiind împărțiți pe clase în funcție de nivelul de inteligență și cunoștințele acumulate în anii precedenți (cu mici excepții). Dar asta nu însemna neapărat că un copil din clasa B, C sau D nu putea să fie mai bun (într-un anumit domeniu), decât un copil din clasa A. Însă, într-adevăr, cei din clasa A erau la un nivel ceva mai avansat, iar notele lor, per ansamblu, erau mai bune.
La mine-n liceu n-a funcționat vrăjeala asta.
Eu am fost la mate-info la clasa C și dirigul de info zicea "C - de la calculatoare".
Treaba a stat în felul următor: De la clasa noastră în 4 ani s-a ajuns de 4 ori la rând la internațională la astronomie, o dată la națională la matematică, de două ori la națională la fizică (o dată și cu premiu) și o dată la națională la engleză (în condițiile în care concuram cu filologia).
Prin comparație, clasele A și B adunate, n-au dat niciun olimpic național în 4 ani.
Eh? Acu e dilema mare.
N-are nicio treabă litera clasei ci oamenii din acel colectiv. Ăla să fie criteriul de depratajare pentru tine, nu ce scrie pe coperta catalogului. În fond, dacă ești bun(ă) te remarci în orice clasă ai fi.
Salut.
Mi se pare o prostie să mergi pe 'clasele A de obicei sunt cele mai bune', du-te la director şi întreabă-l care clasă e mai bună.
Am fost în generală intr-o clasă cu "A". Adevărul e că toţi profesorii o numeau cea mai bună clasă, dar asta pentru că, chiar au fost câţiva elevi care îmbunătăţeau aspectul.Am avut şi proşti cu grămada,deci nu văd mare diferenţă între cele cu A, B sau altceva.
Eu acum, sunt intr-o clasă cu G.Aici s-a intrat cu medii peste 9, 50. Dacă nu-i A, înseamnă că sunt proastă, sau ce?
Nu conteaza ce scrie pe usa unei clase, conteaza ce e dincolo de acea usa.Destepti si prosti gasesti oriunde.Eu,din clasa I pana acum,am fost la B,in generala,cei de la A erau prostia intruchipata,acum,cat sunt la liceu, sunt cam de acelasi nivel clasele, doar ca aia de la A sunt niste hiene mici si arogante care merita un bocanc in gat.
Eu nu cred asta! Eu sunt clasa C si suntem 26 de elevi si aproximativ 20 e elevi sunt inteligenti!
Ce clasa esti? In fine, eu sunt clasa A si nu e chiar asa bine. Am avut 5 profesori de romana, pe cand celelalte clase doar 2. Si tot asa. Depinde si de scoala. Daca asa crezi ca e mai bine, muta-te!
AvalohAlyn întreabă: