@FrostReapaer, pentru toate aceste probleme, pe care le-ai enumerat mai jos, există o soluție. Toată lumea are probleme financiare, toată lumea are probleme sentimentale ș.a.m.d.
Ce-ar fi acum, să ne spânzurăm cu toții, că deh, suferim.
Nu gândești corect nici tu, nici cei care fac astfel de gesturi.
@Ioana, cum am spus și mai sus, pentru toate există o cale de scăpare, deci, toți sinucigașii ar trebui să mediteze un pic înainte de a face ceva.
Acest lucru este foarte simplu de exeplicat
1 : banii, problema financiara si datoriile + stresul + deprimarile ii fac sa ajunga la acest gest
2 : Dragostea, loviti recent din nu stiu ce motiv de despartire xD
3 : Isi urasc viata din oricare motiv,,, nu ma iubesc parintii '',,, ma simt respins de toti '' etc
uite parerea mea xD
Daca ai o problema foarte grea si yi depaseste pot sa se drogheze s fumeze sa bea sa se linisteasca dar uni nu fac aceste lucruri fiind ca ei spun ca de ex drogatul este un lucru ilegal dar chiar daca nu se drogheaza pot fuma si pot bea dar ca sa ii raspund la intrebare problemele ce yi darama poate fi una gravaa rau si in loc sa lupte aleg s se omoare
Ei se lasa asa usor pentru ca, cred ca nu mai au nici o speranta. Ei cred ca moartea le va rezolva toate problemele pe care le au. Intradevar acest lucru nu trebuie facut deoarece noi trebuie sa luptam ca sa infrangem greul, nu invers. Este pacat sa iti iei viata din moment ce Dumnezeu ti-a daruit-o. Numai el stie cand e timpul sa ne Ieie de pe pamant.
Uni din dragoste(ii inteleg p aceia buna alegere) altii dn cauza banilor (draq daca nu ai bani ca mai faci pfff) si uni nu vroiau sa se nasca
Ah şi ce frumoasă este viaţa! Viaţa este ca un trandafir, până ajungi la floare trebuie să treci de spini...din păcate unii nu ştiu ce se află la capătul tulpinii şi pleacă prea devreme împovăraţi...
"În zilele noastre mulți oameni se sinucid și sunt dornici să îți ia viața."
Oamenii sunt dornici sa imi ia viata? Nu stiu de ce ar vrea asta, dar se poate sa fi facut tu o greseala in scriere si sa fi vrut sa spui "sa isi ia viata". In cazul asta, sunt dornici pentru faptul ca se simt coplesiti de problemele cotidiane si nu primesc absolut niciun ajutor. Neprimirea ajutorului duce la lipsa increderii in comunitatea cu care traiesti. Lipsa increderii duce la evitare cat se poate mai mult a lor, in unele cazuri individul incepe sa generalizeze si toata avalansa de probleme, tu fiind singur si neavand pe nimeni langa tine duce, de cele mai multe ori, la depresie. MEREU, de la depresie la sinucidere e doar un pas.
Niciodata moartea nu este o rezolvare. Dumnezeu ne-a daruit viata si numai El are dreptul sa o ia. Orice problema are o rezolvare.Nu trebuie sa te lasi coplesit de povara greutatilor, trebuie sa ceri putere de la Dumnezeu ca sa o poti purta.
Fac asta pentru că îşi pierd speranţa. Când treci prin multe greutăţi ajungi să priveşti totul într-o ceaţă gri şi să nu ştii ce se întâmplă cu tine.Vezi doar lucrurile rele care ţi se întâmplă şi nu ştii cine eşti.Nu ştii care este scopul tău şi îţi pierzi sensul pe care ar trebui să îl dai vieţii.Am vrea doar momente frumoase,dar aşa cum acceptăm lucrurile bune care ni se întâmplă, trebuie să le acceptăm şi pe cele rele.Şi să avem puterea să trecem peste ele.Cum de obicei calea cea mai uşoară este şi cea greşită,mulţi aleg să se sinucidă. Dacă nu lupţi, nu câştigi.Nu trebuie să uităm că pentru a vedea curcubeul, trebuie să suportăm ploaia.
Nu "trebuie" nimic.depinde de context. daca nu mai vor sa lupte isi dau ctrl-alt-delete din interfata asta.atata tot
Sa scape de greutati, pentru ca dupa ce mori nu mai ai nici o grija, un somn lung si negru. Cat despre cei ce se sinucid pentru dragoste, sunte cei mai prosti oameni si plini de sentimente. Nu merita sa iti iei viata nici pentru bani, dar pentru dragoste. Cine stie cand o sa te mai nasti a doua oara, daca o sa te mai nasti vreodata.
Pentru ca rezisti o data la o depresie, a doua oara, dar devine prea mult de obicei. Multi isi pierd speranta si cred ca nu mai au nici un rost etc... Desi mi se pare cam radical sa te sinucizi, cred ca nu toti pot rezista la suferinte atat de bine.
Pentru ca isi pierd stabilitatea enomica si psihica, datorita stresului, problemelor, etc.
Si ba da, ar trebui sa lupte si sa infrunte greul, insa orice baterie se descarca daca nu e reincarcata din cand in cand. Iar acea reincarcare trebuie sa vina din interiorul fiecarui om; daca nu ai pe cineva care sa te sustina moral, e cam greu, si nu toti oamenii au o asemenea persoana.
Pai,am vb oarecum la ora de geografie si anume:in alte tari(ex.Norvegia...)nu vezi la TV babe batute,magazine jefuite,oameni spanzurati cu elasticul de la pantaloni, politicieni cu averi si noi restul idiotzii, intram in criza in loc sa iesim etc.Acolo poti sa vezi pe strada un om dezbracat complet,fara ca a doua zi sa apara la toate stirile, ziarele, N. 0000 de interviuri, aparut la OTV cum se intampla la noi.Acolo merge omu' linistit,fara treaba! Pai,oare de ce in Romania(si alte tari asemanatoare)vezi someri aruncati de pe cldirea firmei,participanti la NNora pentru mama '' dezamagiti ca nu si'au gasit dragostea,spanzurati in curtea iubitei cu biletul scris pe telefonul bunicului ca el saracaul n-are bani de telefon?!?! acolo gasesti frate un psiholog, pierzi o femeie vine alta la rand(-||- la fete), ai ramas somer sunt inca 100 de aricole la ziar care te asteapta! Acolo nu vezi ca s-a spanzurat unul,gata! Ala a ajuns vedeta. vreau si eu! Hai c si asa de mult am eu greutati,ma omoara mama dac nu i'au bacul,ma omor frate! Mrijuana inainte,nu mai am nimic de piredut! Acolo vezi aruncati in fata trenului de jucarie din spusele rudelor indurerate,nu da la tanti Mitza, care iese afar si urla ca la,, ia neamule covoare'' ca fata lui tanti Maria s-a omorat ca s-a certat cu barbatuso! AColo nu ai exemple de unde sa vezi ca si altii pot! ma rog mai vb pe mess bye
1.Vor sa-l faca pentru ca s-au saturat.Au ei motivele lor,iar uneori sunt mai mult decat intemeiate pentru a recurge la asta: probleme cu banii,dragostea, bautura, respingerea celor din jur si mai sunt destule
2.Nu.Oamenii aceia pur si simplu au ajuns la capatul limitelor si nu mai pot suporta.
3.Pentru ca nu mai au pentru ce lupta,sunt goi pe dinauntru si viata nu mai are ce sa le ofere.
Sinucigasii au tot respectul meu,pentru ca stiu cand sa puna piciorul in prag,si nu baga cine stie ce prostie ca nu ai voie sa-ti iei viata,ca numai Dumnezeu are voie. Bullshit. Daca ei considera, ca e cea mai buna solutie pentru ei, probabil au dreptate.
Am văzut că ai dat deja fundă, dar nu asta contează pentru mine...
Fiecare om e diferit, fiecare și-a format o percepție asupra vieții cu propriile lui seturi de reguli și idei.
Întrebarea ta se referă în mare parte la depresie.
Depresia are mai multe cauze... dar până la urmă se definește prin faptul că omul se simte nefericit, adică cumva, a pierdut fericirea pe care a avut-o odată(și-a pierdut chefu' de viață) și atunci se refugiază automat în tristețe. De ce se refugiază în tristețe, totuși? Acum pot să-ți spun din propria mea experiență (dar am mai observat asta și la alți oameni). fiindcă e mult mult muuuult mai ușor să te postezi în locul victimei. Victima nu are nici o vină... față de victimă trebuie să arăți milă. trebuie să ajuți victima.
Adică, noi așteptăm pe cineva să vină să lupte în locul nostru, să respire pentru noi și noi să nu facem nimic, din simplul motiv că e ușor. Suntem de cele mai multe ori dispuși să alegem calea ușoară... Acum depinde, pentru că până la urmă noi ne complicăm propria viață.
Gândurile și sentimentele investite în acestea au un imens impact asupra noastră. Poți să legi asta de un pictor de exemplu... Pictorul ești tu. Culorile + pensula + apa și ce mai e pe acolo sunt gândurile, acțiunile și sentimentele tale, iar foaia este viața ta. Tu o pictezi cum dorești sau, cum știi...
Depresia, tristețea este ușoară, o merită toată lumea, însă fericirea este doar pentru cei ce sunt dispuși să lupte pentru ea și să ducă o bătălie continuă cu ei înșiși. Nimeni nu a zis că va fi ușor.
Trebuie să dovedești că merită să fii fericit. Ai dovedit deja că meriți să fii trist până la urmă, prin faptul că te împaci cu rolul de victimă și nu lupți, nu faci nimic, te lași doborât, aștepți să lupte altcineva pentru tine. Dar e viața ta, fir-ar să fie! Fiecare își duce singur crucea. Nimeni nu o să vină să lupte pentru tine, deoarece fiecare este prins deja în propria lui luptă.
De tristețe scapi în momentul în care începi să lupți. De fericire scapi, o pierzi în momentul în care renunți să mai lupți.
Fiecare are puterea în el să meargă peste. Când avem necazuri, indiferent, trebuie să învățăm să le acceptăm și să le transformăm pentru binele nostru. Trebuie să învățăm să trecem peste și să ne dăm nouă o nouă (ce fain a ieșit ) șansă, să începem de la început fiindcă timp este și ai posibilități. Trebuie doar să mergi î magazie și să deschizi ușa unde ai ținut de atâta timp închise perseverența și voința și curajul.
Acum se pune problema altfel, căci un lucru care ți se poate părea rău pe moment se poate să îți fie atât de folositor în propria ta evoluție mai târziu. De aici și zicala „tot răul spre bine".
Alegem să ne sinucidem, crezând că putem scăpa cumva, putem să ne păcălim pe noi înșine, putem păcăli durerea. Este și cea mai ușoară cale. Gata, iei pistolul, pac, ai murit, adio suferință, „goodbye cruel world!". Să lupți este greu, dar știind că la sfârșit o să fii satisfăcut pe deplin, de ce să nu încerci? Vei observa că din momentul în care vei începe să te ridici, sa lupți, cumva se vor aranja asemenea situații în viața ta care te vor ajuta să ajungi la scopul propus.
Durerea și suferința sunt cei mai buni profesori care te pot învăța lecția vieții. Dar chiar dacă nu ne plac acești profi, nu înseamnă că trebuie să abandonăm cursul...