| XAnonimaXAnonima a întrebat:

Nu stiu daca am pus categoria potrivita insa o sa-mi adresez intrebarea(intrebarile) si anume :1 ce sunt sentimentele?
2 De unde provin ele?
3 Animalele le au?

30 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Nu o pot face stiintific ca n-am logica, nu o pot face sentimental pentru ca nu o pot demonstra, deci am sa incerc sa te indrept spre ceea ce simti.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

:1 ce sunt sentimentele?

niste chimicale
2 De unde provin ele?
din creier
3 Animalele le au?
da orice animal le are

| Mădă0611 a răspuns:

1. Hormoni eliberati de creier.
2. Din creier.
3. Da, dovada ca si animalele au "suflet".

| zurick a răspuns:

1Sentimentele sunt legate de spirualitate, de simtirile tale, de propia persoana. 2Ele provin din sinceritatea inimii cu propia persoana. 3Chiar daca animalele n-au ratiune, cred ca au sentimente, deoarece am auzit adesea ca la scurt timp dupa ce moare stapanul moare si cainele

| anonim_4396 a răspuns (pentru zurick):

E mult mai complexa treaba, dar a atins un punct important

| drogh a răspuns:

Sentimentul este un proces afectiv specific uman, care exprimă atitudinea omului faţă de realitate. Este o componentă a emoţiei implicând funcţiile cognitive. Cum oamenii au sentimente, aşa au şi animalele, chiar dacă ele nu pot să o manifeste prin vorbe, doar prin fapte(care şi acestea nu sunt complexe).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand ai ous aceasta intrebare, mai exact ceanume cauti sa stii, poate ootajhta.toate cele bune.

| XAnonimaXAnonima explică (pentru anonim_4396):

Daca ai si traduce ceea ce ai scris ar fi perfect...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sentimentele se clasifica in 2 categorii:
pozitive/divine;
negative.
acum cele 2 categorii la randul lor se ramifica in multe clasificari ce au la baza urmatoarele:
pozitive/divine: iubirea neconditionata, inceritatea, puritatea, compasiunea, intelepciunea i lista e lunga.
cele negative au ca radacina de baza: orgoliul, mandria, ura, gelozia, furia, frustrarea, ignoranta, prostia...in cazul acesta lista e si mai lunga.
ca sa-ti explic in continuare nu am certitudinea ca nu te voi bulversa cu o reaitate ce ne inconjoara, putini unt cei ce o si vad (ramane la decizia ta, nu cunosc detalii despre tine/ceea ce tii sau nu).
-de unde provin sentimentele? simplu (in existenta aceasta exista 2 mari stapani ce doresc sa extinderea propriei energii; i avem: dumnezeu, opusul lui in oglinda(prefer sa nu -i spun numele) cu totii stim la ce ma refer). banuiesc ca ai citit biblia cand acest inger s-a rupt de dumnezeu si a plecat cu oastea lui de ingeri. noi practic suntem pe terenul de fotbal si depinde de tine de la cine preiei mingea si o duci mai departe. de aici si provenienta sentimentelor/trairilor.(mai multe detalii nu pot da- momentan, depinde de tine). poate stii sau nu, uite un link
http://angelinspir.ro/ sper ca te-am ajutat cu ceva cat de putin.
iar cat priveste animalele nu ma pot pronunta.
ele neavand ratiune umana banuiec ca se orienteaza dupa instinct energetic(vad direct/simt tipul de energie emanat de noi sau alte fiiinte). toata relationarea intre oameni se reduce la rezonanta/vibrati energetica(afinitati-repulsie).o zi buna.

Interesant raspunsul tau, insa nu sunt pe deplin multumita si iata ca imi voi expune si parerea mea:
In primul rand nimeni nu iti impune ce sa simti ci e alegerea ta, daca poate fii o alegere pentru ca exista unele momente in care nu ai dorii sa ai anumite sentimente si totusi le ai, insa ele nu iti sunt impuse de divinitate sau de opusul ei.
In al doilea rand, stiintifc vorbind sentimentele iau nastere la nivelul creierului insa inima este cea care le simte si uneori ea este cea care iti spune ce sa faci chiar daca este in contradictie cu ratiunea.
In al treilea rand consider ca uneori animalele au mai multe sentimente si chiar mai bune decat oamenii si aici vreau sa dau si un exemplu si anume: o pasare sau orice alt animal care are „„copilasi" ii apara cu propria viata in schimb o mama, o fiinta umana ii paraseste, ii maltrateaza si multe astfel de lucruri.
Aceasta este parera happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru XAnonimaXAnonima):

E mult de discutat pe tema asta, esti pe aproape sa intelegi dar nu ai nformatia completa. sentim nu iau nastere la nivelul creierului/cred ca te-ai gandit la nivelul mintii(deoarece acolo se petrece totul). e vast subiectul. danrebrean08@yahoo.com id de mess mail. putem discuta acolo cand ai timp.

| usuk a răspuns:

1-sentimetele sunt acele stari sufletesti pe care le are orice om in decursul vietii
2-ele provin din biologicul uman>sunt niste hormoni care secretati, dau senzatia de fericire, tristete, etc
3-sa spui ca animalele au sentimente e cea mai mare aberatie posibila
de ce? deoarece sentimentele sunt ca ratiunea, sunt SPECIFICE omului. nu exista animal in lume care sa aiba sentimente. ele pot avea emotii datorate instinctelor
pentru mai multe detalii vezi dex-online>sentimente>emotii
numai bine

| Epigonul a răspuns:

As fi vrut sa-ti dau o explicatie de la mine, dar pe wikipedia scria mult prea frumos. Termenul sentiment (derivat din latinescul sentire, care înseamnă „a percepe cu ajutorul simțurilor") desemnează o condiție afectivă care durează mai mult decât emoția și care poate indica pasiunea.[1] Sentimentul este o componentă a emoției care implică funcțiile cognitive ale organismului. Sentimentul este la originea unei cunoașteri imediate sau a unei simple impresii și se află în raport direct cu percepția stării psihologice de moment. Sensul psihologic al termenului sentiment (care indică o stare afectivă trebuie să fie deosebit de sensul propriu, de sensibilitate).
Cat despre intrebarea numarul 3, inclin sa cred ca animalele nu au sentimente, ci instincte, cu toate ca unele animale dezvolta instincte foarte apropiate de sentimentele unui om, lucru care te pune pe ganduri.Sa ma corecteze cineva daca gresesc! O seara faina si somn ca mine ai scoala!

| XAnonimaXAnonima explică (pentru Epigonul):

Interesant ceea ce ai zis insa ma asteptam la ceva mult mai complex.Si poate ca nu am scoala maine(nu sunt o copila). O seara frumoasa!

| Epigonul a răspuns (pentru XAnonimaXAnonima):

Stiu ca te asteptai la ceva mult mai complex, dar ora tarzie si oboseala acumulata de-a lungul zilei, nu-mi mai permite decat sa dau copy paste de pe wikipedia, inca ma tin bine totusi.Nu am vrut sa sugerez ca esti o copila prin replica mea daca maine ai scoala, poti avea facultate in anul 4, de altfel
tot scoala se numeste, am facut pur si simplu un comentariu un plushappy Numai bine!

| XAnonimaXAnonima explică (pentru Epigonul):

Atunci sa inteleg ca imi poti da un raspuns mai complex care sa ma poata satisface intr-o alta zi? Daca da astept cu nerabdare sa-l citeschappy Iar legat de comentariul de scoala, majoritatea utilizatorilor sunt copilasi si la fel ii considera si pe ceilalti. Ai dreptate in ceea ce priveste scoala in adevaratul sens al cuvantului. Noapte buna si tie!

Szce folosesc tableta.

E ok happy incearca totusi sa reformulezi ceea ce ai spus pentru ca nu am inteles nimic

Am vazut raspunsuri ok. Cred ca modul de explicare nu a facut click ul. Uneori avem neviie de 2, 3 lers sanesphna acelasi lucru dar cu altecuvinte. Ce anume cauti, asta nu am inteles. explicmea ar fi una preavasta si mi e ca nu intelegi.

Iti e teama ca nu o sa inteleg eu sau ca nu o sa stii tu sa-mi explici? Imi plac explicatiile vaste si cat mai aprofundate. Daca consideri ca poti da o astfel de explicatie esti invitatul meu(stai linistit o sa inteleg nu-ti face griji pentru mine)

Ma bucur sa citesc asta. Oricum subiectul in sine m a bucurat.

Intrebarea mea esge:ce crezi tu ca sunt sentim. O opinie tot trebuie sa ai din mom. Ce doresti si alte opinii.

| Acidacetilsalicilic a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe ce limbă păsărească vorbești prietene că nu te înțelege nimeni? rolling on the floor; ori stai mai prost cu vederea?! Părerea mea e că ar trebui să stai la margine unde ți-e locul, sub forma ta de "coajă" și nu să-ţi arogi calitatea de " miez " cu asemenea limbaj. rolling on the floor
Chiar de curios, tu-ţi citești vreodată ceea ce scrii sau nu pare ceva interesant intelectului tău?
Scuze dar nu am putut trece cu vederea! happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru Acidacetilsalicilic):

happy seara buna.

| Acidacetilsalicilic a răspuns (pentru anonim_4396):

Asemenea! happy

| Alex_1359 a răspuns:

1.Sentimentele sunt starile profunde pe care le simti
2.Provin din suflet, amintiri, trairi, vise, desene, tot ce te face sa te simiti bine si rau
3.Si animalele le au, au si ele suflet

| bogdanbocaful a răspuns:

Sunt ceva ce simti pentru alta persoana, provin din creier, da si animalele le au pentru ca se ataseaza de stapanii lor! TE puphappy

| PufoseniaTa a răspuns:

Sentimentele sunt niste chestii care vin din stomacel sau inima depinde..Cu siguranta ca si ele au dar nu sunt ca ale omului iti da-i seama, dar si animalele au sentimentehappyFunda?