| Kinus12 a întrebat:

Bună!
Nu vi se pare că filozofii spun lucruri greșite sau minciuni,nu știu exact cum să le zic,intenționat sau fără să observe?
Un exemplu ar fi:,,Eram Profet,ne atrage atenția Mahomed,când Adam se găsea între apă și lut
... Când n-ai avut orgoliul să întemeiezi o religie,sau cel puțin să distrugi una--cum să îndrăznești să te arăți la lumina zilei?"-Emil Cioran, Despre neajunsul de a te fi născut
Dacă a vorbit de Biblie, conform acesteia Adam a fost primul om.Deci acest Adam a fost înaintea lui Mahomed ceea ce face fragmentul lui Cioran să fie greșit.
Am mai observat mai multe greșeli în filosofie si o sa mai dau exemple dar prima dată vă rog să îmi confirmați sau dacă e cazul sa îmi spuneți de ce nu e greșit.
Mulțumesc!

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Filozofii sant de fatada

| sabin89 a răspuns:

Dacă vrei să vorbeşti despre greşeli găsite în filosofie, vino cu ceva din scrierile unor filosofi adevăreţi, cum ar fi Bertrand Russell, Immanuel Kant ş.a.

| Sekim a răspuns:

O idee filozofica se creeaza dintr o informatie. Daca informatia e falsa, sau parerea filozofului fata de un anumit subiect este gresita, cu siguranta ca si citatul respectiv va fi gresit. Mi se pare un exemplu prost de filozof cel ales de tine.