Eu sunt intr-o completa si eterna armonie cu tine. Ar trebui, cu siguranta, sa se ia masuri in acest sens, pana cand femeile nu vor starni una dintre cele mai puternice si nestavilite revolte existente de-a lungul istoriei. Gata cu sexismul, gata cu umilirea, gata cu valul de inferioritate in care ne scaldam tot timpul! Trebuie sa actionam, si trebuie sa actionam ACUM! TRAIASCA OAMELE! AYE!
O expresie celebra: un om si femeia lui mergeau pe drum
Serios vorbind: sexismul nu sta in cuvinte. Ci in educatie si gandire. Am 40 de ani, traiti toti in Romania (cu pauze nesemnificative). Niciodata nu am ratat vreo sansa fiindca sunt femeie, nu mi s-a interzis nimic din cauza asta (recunosc, nu am visat sa ma fac fierar-betonist si nici macaragiu, banuiesc ca aici e problema)
O variantă ar putea fi să preluăm din engleză "man" si pentru feminin să-i zicem "meană". O meană, două mene. Cum ar suna?
Nu doar limba romana si in germana omul e tot la masculin, eu personal l as adauga la neutru asa cum a facut norvergieni si suedezi
Deci si germanii sunt sexisti :o
La singular e masculin la plural e feminim, der mensch, die menschen
Genul feminin e ok.
Parca vad oamele cum merg pe carare
Exista si 'declinarea asta:" un Dumnezeu, doi dumnezei, O Fecioara Maria, Doua fecioare Maria!'
O oamã, douã oame nu este tot sexist? Cuvantul om fiind acum doar la feminin?
Femeile sunt mai egale decat barbatii!
Nu ți se pare sexist faptul că, cuvântul popular pentru organul reproducător al bărbatului e la genul feminin?
Mereu m-am gandit la asta
Și eu, mor ))
Aiicha întreabă: