| fr1tz a întrebat:

Bună seara, am 31 de ani și de mai bine de un deceniu sunt dependent de pacanele. Am niste datorii uriașe, cam la toți prietenii iar pe langa asta m-am legat și cu cămătarii. In trecut am mai împrumutat bani de la cămătari și pentru că nu am reușit să dau banii la timp am luat bataie, că încă și acum i-au tratament. Acum iarăși mă tot suna cămătarii că vor banii, pe langa asta nici chiria nu am plătit o pe luna asta, l-am rugat pe proprietar sa mă mai amâne pana luni. Nu mai știu ce să fac sunt nemâncat de câteva zile, mega stresat, nedormit din cauza gândurilor negre, iar nervii mei sunt întinși la maxim, zici că acum o să plesnesc. Sfătuiți-ma voi ce as putea sa fac, vreau pur și simplu sa dispar undeva că sa nu mă mai găsească nimeni

19 răspunsuri:
| Cinic a răspuns:

De camatari nu ai cum sa scapi. Vor veni aia dupa tine si in gaura de sarpe. Iti mai iei un job in plus, vinzi ce ai prin casa etc. Trebuie sa le platesti ce le datorezi! Cu prietenii poate o mai dai la intors, te mai amana. Dupa ce platesti camatarii mutate din oras undeva la tara, gen prin satele alea pustii din Romania care au doar cateva familii. Dupa un an de zile de stat in liniste si pace poate iti dispare sevrajul pacanelelor. Asta este, asumati consecintele propriilor actiuni.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Cinic):

Oricum se va duce sa mai bage iar la aparate cu speranta ca-i vor pica septarii si ca o sa scape de saracie. Daca nici batut de camatari nu s-a lecuit, doar o internare la Obregia il mai salveaza.

| Frank51 a răspuns:

Și eu mă stresez că sunt dependent de dulciuri, man.

Pentru început scapă de cămătari, fă un împrumut la bancă sau fă cumva cu niște rude să poți plăti cămătarii. După ce scapi de ei, încet încet plătești datoriile și la prieteni dar asta o poți face într-un an( dacă se supără asta e). Nu mai pune piciorul la păcănele.

| Cinic a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Sunt altii care s-au lasat de heroina si cocaina. Deci se poate! La el problema principala sunt camatarii, de aia nu are cum sa se ascunda.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Cinic):

Pai l-au mai gasit si in trecut, l-au caftit bine de l-a lasat cu traumatisme si pe ziua de azi. Chiar el a zis asta. In ciuda acestui fapt, el a continuat sa bage la aparate. De asta zic ca nu se poate lecui chiar daca scapa de camatari. El trebuie internat sau izolat fortat intr-o institutie sau loc fara internet si jocuri de noroc in apropiere timp de cateva luni sau chiar cativa ani. Dependenta lui e la un nivel in care nici batut mortal nu il mai poate lecui.

| Cinic a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Buna si varianta asta!

| 1onur a răspuns:

"Dispari" la muncă! Pentru oamenii ca tine n-am un singur gram de milă!

| fr1tz explică (pentru 1onur):

Marș bă, domnule nimeni! Tu crezi că eu nu lucru? Până acum cum crezi că am platit chiria și toate cheltuielile. Ai scris și tu să te afli în treabă. Du-te mai bine și fă-ți jobu, că te vede șefu că stai la munca pe telefonul și iar te f... Fara vasilină

| 1onur a răspuns (pentru fr1tz):

Nesimțitule! Nu-ți este rușine? Să nu muncești da sa ai banii de aparate! La 31 de ani să nu muncești și sa ai banii de aparate! Jale... ai ajuns pedofil!

| Kufu95 a răspuns:

Și tu în continuare te duci la păcănele? Tu nu vezi câte nenorociri au ajuns să se întâmple din cauza lor? De cămătarii nu vei scăpa până nu vei achita datoriile, spui că iei tratament, în ce constă mai exact? Apropo, du-te la muncă că asta s-ar putea să te aducă cu picioarele pe pământ, să vezi cât de greu se câștigă banii.

| darrio2007 a răspuns (pentru 1onur):

Corect.

| darrio2007 a răspuns:

Ți-ai „aranjat" viata pentru cativa ani de acum incolo.

| 1onur a răspuns (pentru darrio2007):

Adevărat! happy

| darrio2007 a răspuns (pentru fr1tz):

De curiozitate, ce lucri?

| 1onur a răspuns (pentru darrio2007):

Vedeți că-l supărați Domnule darrio2007 dacă îi spuneți ceva de muncă! El se ocupă cu combinați... un telefon un portofel mai câteva zeci de milioane cu camată își pune familia garantă astea sunt "afaceri" grele nu oricine se bagă în așa "riscuri de viață"laughing)laughing) mai știu eu pe cineva exactă așa si i-a dat 8 ani direct la "facultate"trebuia alți să aibă grijă de el sa nu audă de muncă nimic! Și culmea ăștia sănt cei mai apreciați și numiți "băieții bazați pe ei descurcăreți" ăștia au cel mai mare noroc și baftă în viață la toate și ei numai din combinați și "afaceri" de genul ai săi vezi să aibă!

Dacă le spui ceva de muncă și un salariul de muncă să iasă singurii la chirie să aibă grijă de ei singuri ca orice adult! ești direct dușmanul lor nu se poate așa ceva... ai ceva cu ei domne cum? Să iasă ei la chirie cu un salariu o dată pe lună da ce sau născut ei sulgi fraieri să muncescă! ai ceva cu ei dacă îi trimiți la muncă să-și poartă ei singuri de grija lor nu să-le bage alți pe ascuns prin buzunare și ei prin orașe și alți la muncă ca fraierul... orice numai de muncă să nu aibă "oamenii" ăștia...

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Ti-ai aranjat viata pentru inca câtiva ani (cati mai prinzi). Jocurile de noroc se zice ca sunt mai rele decât drogurile.
Foarte putini oameni reusesc sa isi rezolve dependenta. Incearca sa scapi de cămătari si sa mergi la un centru de tratament, sa incerci sa mai scoti ceva din viata asta

| Invictusman2025 a răspuns:

Puneți autoexcludere nebunule

| Invictusman2025 a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

De țigani sa scape? Cam greu! Din țigani doar săpun trebuie făcut și cam atât.

| Invictusman2025 a răspuns:

Userul cinic ți-a oferit cel mai pertinent răspuns, aplica ce a zis el, e spre binele tau. Eu am fost ca tine, mi-am pus autoexcludere și nu mai am voie sa joc, nici să intru în cazino.