Cu poezia lirica nu cred ca e o problema. Mai toate poeziile sunt lirice. Eminescu are multe (Lacul: Sara pe deal); de Bacovia nu mai vorbim. Poezii de forta: Lupta vietii, Regina ostrogotilor - ambele de Cosbuc. Comice? La Pasti a lui Toparceanu sau Vizite a lui Cosbuc. Nu ai spus daca vrei exemple numai din poezia ramaneasca sau pot fi si din engleza. Anyway.
Daca nu aveai habar de nimic, mai bine nu mai comentai aiurea. Site'ul asta e facut sa ajuti oamenii cu raspunsuri si sfaturi. Nu sa fii mistocar si zeflemist.
Stii cum e cu fuga dupa doi iepuri. Daca ceri asa multe deodata, vezi ca nu se baga nimeni sa raspunda. Puteai sa te multumesti cu un singur tip, sa fi zis dati-mi niste exemple de poezie lirica (sau oricare alt tip) si obtineai macar ceva, decat nimic. Uite, de exemplu, eu ti-as fi spus ca Scrisoarea I-a si Glossa ale lui Eminescu sunt poezii filosofice.
Apreciez. Dar imi trebuie pentru UNATC toate acele tipuri de poezii. Nu ma pot duce doar cu un singur tip la probe. Si decat sa pun 5 intrebari pentru fiecare tip, am pus una singura.
Ruxz întreabă:
Ruxz întreabă:
VivianneMnt întreabă: