Daca stam sa ne gandim ambele variante ar fi plauzibile, ca exista dovezi si pentru stiinta si pentru religie, deci ambele variante ar fi plauzibile dar logic este mai credibila ce-a cu religia parere personala succes:*
Intrucat nu se poate dovedi nici existenta si nici neexistenta unei fiinte desavarsite (Dumnezeu), totul este religie.(adica cred ceva pentru ca pare ca este asa, desi nu pot demonstra altuia ca ceea ce cred eu este 100% exact ). Deci ateismul este o religie, ca multe altele.
Galilei, scria asa: exista 2 carti din care il putem percepe pe D-zeu.Prima este biblia, si din ea aflam de ce exista ceea ce exista.
A doua este cartea naturii (stiinta), de unde aflam cum exista de altfel tot ce exista (adica legile fundamentale care guverneaza universul).
Deci ambele au acelasi autor, si nu se contrazic, insa se ocupa de domenii diferite (de ce exista viata / cum exista viata ).
Recomand oricui www.oxigen2.net, in care exista un studiu pe geneza, dar este explicata prin prisma descoperirilor stiintifice, de un roman din chicago. Era bine daca mai multi romani gandeau asa.
@buldog, inteleg ce spui tu, sunt de acord, dar cele spuse de tine nu demonstreaza existenta supranaturalului, nu-mi raspunde la intrebari si nici nu ma incurca sa-mi pun intrebari. Intrebarile mele sunt normale atata timp cat sunt persoane care sustin si fac afirmatii, fara dovezi sau argumente solide, existenta supranaturalului, sau atata timp cat religiile fac parte din viata noastra. Faptul ca presupunem o a 5-a dimensiune, sau faptul ca presupunem o forta supranaturala independenta de timp si spatiu, asta nu inseamna ca ele exista. Golurile cunoasterii si limita in a gandi ne indeamna sa facem asfel de presupuneri, insa aceste presupuneri, probabil, ne invata sa nu excludem aprioric din lipsa de cunoastere, sa fim mai sceptici, dar ele nu pot prinde o valoare fara dovezi.
Eu cred in Dumnezeu. Mi-a demonstrat mie personal ca El exista, am citit si vazut numeroase documente, documentare, vad in viata de zi cu zi multe lucruri care toate m-au convins ca Dumnezeu exista, un Creator exista. E doar credinta mea, atata tot, parerea mea.
Iata cateva argumente pe linkul urmator:
http://www.gotquestions.org/Romana/Exista-Dumnezeu.html
Foarte frumos articolul, Alan
Este asa frumos si asa de convingator, incat abia astept sa vad reactia celorlalti de pe'aici.Va sfatuiesc pe toti sa citi foarte atent fiecare fraza din articolul acela! Se spune multe!
Am citit articolul, dar nu este nici frumos, nici convingator, este speculant. Articolul mai mult ameninta necredinciosii decat sa-i convinga de existenta divinului. Unele afirmatii din acel articol sunt chiar amuzante. Doar al treilea argument este consistent(la stiinta din prezent), celelalte argumente, de fapt nu sunt argumente...
Eu cred ca religia (biserica) e singura metoda de stapanire in masa a populatiei! daca lumea nu ar crede in ceva si nu le-ar fi frica de pedeapsa de dupa moarte (iad), s-ar comporta mai animalic probabil, ar pacatui la fiecare pas!
O gramada de preoti apar la TV facand tot felul de prostii (asta pentru ca ei stiu adevarul si nu au de ce sa le fie frica, nu vor ajunge niciunde dupa moarte, vor muri si gata, vor putrezi in pamant la fel ca noi toti). Acele icoane care plang sunt doar facaturi, pentru a atrage lumea la biserica respectiva (cutia milei va fi plina) -- cititi cartea Calauza Ateistului si vizionati filmul "Religulous"!
Nu umbla nimeni pe nori, nu zboara nimeni prin vazduh!
Daca e sa o luam dupa biblie, D-zeu a creat pamantul, apoi omul si animalele, etc! dar celelalte planete, galaxii? scrie undeva de unde au aparut in biblie? sau o fi avand si extraterestrii biblia lor cu God-ul lor!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si pareri, va trebui sa dau o funda cat mai curand pebtru ca altfel da sistemul una utilizatorului cu cele mai multe voturi! vroiam sa mai las deschis topicul, dar e ok, se pot pune si alte intrebari!
Chiar sunt curios cine ia funda...
Mai oameni buni, pana la urma de ce nu vreti sa credeti in Dumnezeu? Refuzati categoric aceasta ipoteza? Oricum, daca tu crezi in Dumnezeu si El nu exista, nu pierzi NIMIC, dar daca tu nu crezi in EL si Acesta Exista, pierzi TOTUL
Macar pe principiul asta sa mergeti, daca nu vreti sa acceptati nicio alta explicatie
Nu vreau sa primesc funda, scopul meu este sa ii fac sa creada in Dumnezeu pe cat mai multi oamnei
Buldog : Nu chiar, (daca e adevarat) el spune si cand este rastignit "Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac" referindu-se la cei ce l-au rastignit. Teoretic ar trebui sa fie iertati si cei ce au pus la indoiala existenta lui. Eu repet, nu cred in Dumnezeu in forma prezentata de biserica, nici in biblie. In existenta unei zeitati cred. Nu cred ca Dumnezeu ar avea nevoie de niste intermediari din moment ce el e atotstiutor, atotputernic, deci dupa parerea mea Iisus a fost doar unu' ce stia sa minta frumos. Nu sunt dovezi clare (decat relatari) ca el chiar a facut minuni, s-a inaltat si eu stiu ce-a mai facut. Si eu pot sa zic ca am zburat mai repede ca un avion Concorde, dar cum nu am dovezi nu o sa fiu crezut. Iarasi, Dumnezeu n-ar avea nevoie de slujitori precum preotii pentru a-si raspandi "invataturile". Deasemenea nu gasesc rostul postului si al trairii in pustietate. De ce mai suntem oameni? Ca sa stam singuri sus pe un munte mancand numai insecte? La ce ne-ar mai fi creat? Sa se uite la noi si sa rada? Iarasi, nu cred in existenta iadului si a diavolului. Dupa cum am zis, daca Dumnezeu este atotputernic n-ar permite existenta unei forte malefice cum ar fi iadul, si nici nu ne-ar lasa sa ne chinuim vesnic in "cazanele" din iad. El teoretic ne-a facut din iubire, si ar trebui sa ne iubeasca asa demult incat sa ne ierte.
Iarasi, biblia a fost scrisa dupa relatarile unor apostoli care erau cam analfabeti.
Si ajung la exemple clare din viata cotidiana.
Cand au ars copilasii aia la maternitatea Giulesti cine a fost de vina? Erau doar niste sufletele de cateva zile si totusi au trebuit sa plateasca cu moartea. Au pacatui ei cu ceva? De ce lumea moare de foame din cauza secetei si a saraciei, pentru asta cine a pacatuit? Iar ceva ce m-a scarbit enorm, la o biserica oarecare din sudul tarii, am fost in ziua de paste, ca toata lumea sa iau si eu parte la acest ritual ( la rugamintile mamei, daca era dupa mine nu serbam nimic si ziua trecea neobservata peste mine). La un moment dat o femeie trecuta de 80 de ani l-a rugat pe distinsul parinte sa o spovedeasca si pe ea ca poate nu mai apuca. Si raspunsul a fost stupefiant: "Lasa bre, macar sa mori matale ca te-oi spovedi eu"
Si inca ceva, la pomenile facute pentru tatal meu, parintele pleaca de la noi cu cel putin 2 litri de vin, 3 sticle de suc (vrea din toate sortimentele), mancare si restul de alimente. Vi se pare normal, voi astia credinciosi?
Acum puteti sa sariti cu stupidele si cu nefolositoarele, etc.
Va multumesc tuturor, din pacate nu pot da decat o funda, dar ma voi revansa fata de restul la alte intrebari! bafta in continuare, ajutati cat puteti, dar nu pentru ca asa zice "cineva" sau "ceva"!
Un raspuns, nu inseamna o teorie, totul este nestiut si de ce sa ne intereseze? In primul rand eu cred ca omul a fost creat de D-zeu, pentru ca omul are inteligenta superioara oricarei creaturi si ffiinte de pe planeta noastra si dau si un citat:Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu – Matei 4:4-acest citat ne dovedeste ca omul nu este o simpla creatura ce are nevoie de hrana trupeasca, ci are nevoie si de cea sufleteasca
Parerea mea: Dumnezeu (sau cum vreti sa Il numiti) exista, dar nu cred ca Biblia spune neaparat adevarul suprem. Totul este relativ. Stiinta si religia ar trebui sa se completeze dar uneori Biserica ataca stiinta din niste motive anacronice.
Oricare ar fi adevarul, nu vei ajunge niciodata la o concluzie. Bafta!