Foarte frumos articolul, Alan
Este asa frumos si asa de convingator, incat abia astept sa vad reactia celorlalti de pe'aici.Va sfatuiesc pe toti sa citi foarte atent fiecare fraza din articolul acela! Se spune multe!
Chiar sunt curios cine ia funda...
Mai oameni buni, pana la urma de ce nu vreti sa credeti in Dumnezeu? Refuzati categoric aceasta ipoteza? Oricum, daca tu crezi in Dumnezeu si El nu exista, nu pierzi NIMIC, dar daca tu nu crezi in EL si Acesta Exista, pierzi TOTUL
Macar pe principiul asta sa mergeti, daca nu vreti sa acceptati nicio alta explicatie
Nu vreau sa primesc funda, scopul meu este sa ii fac sa creada in Dumnezeu pe cat mai multi oamnei
@IceShadow, ai un raspuns care imi place, mai asteptam pareri!
dar aici, unde majoritatea userilor sunt elevi sau liceeni, nu cred ca vor mai fi multe dezbateri!
As fi vrut ca sa primesc raspunsuri si de la expertii TPU, dar inca nu e tarziu!
@Sonia
1. nu mi-ai dat nici un raspuns
2. te-ai bagat ca musca-n...
3. nu suntem frati
4. daca taceai filozof ramaneai
5. ai picioare frumoase... in minte!
Eu cred ca religia (biserica) e singura metoda de stapanire in masa a populatiei! daca lumea nu ar crede in ceva si nu le-ar fi frica de pedeapsa de dupa moarte (iad), s-ar comporta mai animalic probabil, ar pacatui la fiecare pas!
O gramada de preoti apar la TV facand tot felul de prostii (asta pentru ca ei stiu adevarul si nu au de ce sa le fie frica, nu vor ajunge niciunde dupa moarte, vor muri si gata, vor putrezi in pamant la fel ca noi toti). Acele icoane care plang sunt doar facaturi, pentru a atrage lumea la biserica respectiva (cutia milei va fi plina) -- cititi cartea Calauza Ateistului si vizionati filmul "Religulous"!
Nu umbla nimeni pe nori, nu zboara nimeni prin vazduh!
Daca e sa o luam dupa biblie, D-zeu a creat pamantul, apoi omul si animalele, etc! dar celelalte planete, galaxii? scrie undeva de unde au aparut in biblie? sau o fi avand si extraterestrii biblia lor cu God-ul lor!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si pareri, va trebui sa dau o funda cat mai curand pebtru ca altfel da sistemul una utilizatorului cu cele mai multe voturi! vroiam sa mai las deschis topicul, dar e ok, se pot pune si alte intrebari!
Va multumesc tuturor, din pacate nu pot da decat o funda, dar ma voi revansa fata de restul la alte intrebari! bafta in continuare, ajutati cat puteti, dar nu pentru ca asa zice "cineva" sau "ceva"!
Eu sunt pentru stiinta...
Dumnezeu a creat lumea, ok... Dar cine L-a creat pe El?
Stiinta este mai credibila parere proprie...
Eu cred ca a fost creat de Dumnezeu! Am incredere deplina in El( Dumnezeu). Nu m-am indoit nici o clipa de existenta Sa.Fiecare dintre noi are dreptul la o opinie. Dar asta este parerea mea si mi-o sustin pana la capat, deci, voi pune aceasta intrebare la favorite pentru. a o putea „urmarii" mereu. Dar parerea ta care este?
Fratzic, intrebarea asta e pusa de nshpe ori pe-aici, nu mai face pe originalu
Daca stam sa ne gandim ambele variante ar fi plauzibile, ca exista dovezi si pentru stiinta si pentru religie, deci ambele variante ar fi plauzibile dar logic este mai credibila ce-a cu religia parere personala succes:*
Parerea mea: Dumnezeu (sau cum vreti sa Il numiti) exista, dar nu cred ca Biblia spune neaparat adevarul suprem. Totul este relativ. Stiinta si religia ar trebui sa se completeze dar uneori Biserica ataca stiinta din niste motive anacronice.
Oricare ar fi adevarul, nu vei ajunge niciodata la o concluzie. Bafta!
Un raspuns, nu inseamna o teorie, totul este nestiut si de ce sa ne intereseze? In primul rand eu cred ca omul a fost creat de D-zeu, pentru ca omul are inteligenta superioara oricarei creaturi si ffiinte de pe planeta noastra si dau si un citat:Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu – Matei 4:4-acest citat ne dovedeste ca omul nu este o simpla creatura ce are nevoie de hrana trupeasca, ci are nevoie si de cea sufleteasca