| RiciXR9 a întrebat:

Buna seara, TPU! Vi s-a intamplat sa intalniti un om care a dat vreodata de o problema? Adica si eu am avut nevoie disperata de ajutor, eram pierdut in situatii extreme, dar Dumnezeu a pus mana pe cap si pana la urma am gasit pe cineva sa ma ajute. De exemplu; mi s-a spart telefonul si nu am mai avut pe cine sa sun sau sa ma ajute cu masina sa o ridic din sant din cauza ca am alunecat pe polei, dar pana la urma urmei asa cum am spus, am fost ajutat de oameni binevoitori. Asa ca am dat si eu din ce am putut, am ajutat un om necunoscut cu cativa bani, ca era cat pe ce sa ramana pe drumuri din cauza ca era sa ramana fara benzina, voia sa-mi dea ceva pretios la schimb, dar eu am refuzat politicos, i-a multumit Domnului ca l-am ajutat cat de cat ca era intr-o situatie disperata, asa cum eram si eu in momente dificile. Voi ati intalnit asemenea cazuri? Oare aceste evenimente sunt lectii de viata?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Baga intrebarea asta la religie,faptul ca ajuti un semen deal tau nu are a face cu mai stiu eu ce personaj inchipuit.
Daca ai ajutat pe cineva ai facut o fapta buna,inseamna ca esti un om bun.
Poti sa fii om bun si sa nai treaba cu religia deloc,nu trebuie sa multumesti lu dzeu,trebuie sa multumesti celui care te-a ajutat,asta e tot.
Lectii de viata? Nus lectii, iar sa ajuti pe cineva doara ca tu la randu tau ai fost ajutat aia mi se pare aiurea, daca esti om bun ajuti fara sa fi fost tu ajutat vreodata, ala e om adevarat, nu ca gata ai fost tu ajutat hai sa ajuti si tu acu, adica ti se pare cumva ca ai fi dator cumva? laughing

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sunt lecții despre ceea ce să nu faci, dacă nu vrei să ajungi nicăieri și niciunde. Facerea de bine este iubire încestuoasă de mamă. Nu mă lasă roboțelul să vorbesc pe șleau, că ți-aș spune.
Nu cred în filantropie pură, în dar fără plată și salvarea întregii lumi, sau a celui de lângă tine. Bali verne bune la predica de duminecă, pe care este bine să le uiți repede, după ce ai ieșit pe ușa bisericii, la aer curat, fără miros de tămâie și de pioase minciuni (citat din Mihai Codreanu).

| CodrutElian1990 a răspuns:

Ajutorul este una dintre primele fapte de relationare intr-o societate. Fara el am fi niste roboti insensibili.

| Zuzu1991 a răspuns:

Am o intrebare simpla, cum nu contest in nici un fel ca soarta exista (am dovezi categorice) de ce, de unde si pana unde tu, tragi direct concluzia ca un zeu evreu te-a ajutat?!?