| Casandra2442 a întrebat:

Buna seara
Va rog sa nu ma considerati nebuna dupa ce va voi povesti ce mi se intampla.
A inceput prin iulie-august, cand am realizat pur si simplu ca pot vedea anumite lucruri ce se vor intampla. Aveam aceste abilitati de inainte, dar in aceasta vara am realizat ca le am cu adevarat. Pur si simplu stateam linistita pe telefon, sau faceam teme, etc, cand imi venea in minte ceva ce se va intampla in maxim 5 minute. Adica, aveam aceste premonitii sau asa ceva de termen scurt, stiam ce se va intampla cu cateva momente/minute mai tarziu. Erau atat de dese incat ajungeam sa le am si de 5-6 ori pe zi. Apoi au inceput sa se rareasca, pana au disparut. Cam de cand a inceput scoala le aveam mai rar, in unele zile nu le aveam deloc. Am tinut-o asa pana acum aprox. doua saptamani cand am plecat intr-o,, mini-vacanta" la Roma. Acolo iar mi-au revenit premonitiile, numai ca nu se mai intampla in maxim 5 minute, ci dupa cateva ore sau o zi. De exemplu, am prezis cutremurul de la Roma cu aproximativ 4-5 ore inainte sa se intample, am prezis ca eu si parintii ne vom certa tare in urmatoarea zi, dar nu stiam motivul certei. Am facut tot ce am putut sa nu ne certam, insa tot ne-am certat foarte tare. Dimineata incepeam sa ma iau la "impins vagoane" cu mama, dar m-am oprit repede si am lasat sa fie cum zice ea, pentru a nu ne certa, dar la pranz nu am mai reusit sa opresc cearta si ne-am certat tare, apoi toata ziua am fost cu totii intr-o stare tensionata. I-am zis mamei de premonitia cu cutremurul, insa a zis ca e de la diavol si sa ma rog la Dumnezeu sa nu se mai intample ca nu e normal. De cand am venit de la Roma, am avut premonitii mai rare si pe termen scurt ca am fost ocupata cu scoala, avand in vedere ca sunt clasa a 8-a.
Stiu ca acesta nu este site de parapsihologie, lucruri oculte sau paranormale dar daca este cineva care stie ce mi de intampla il/o rog sa ma ajute. Sunt de-a dreptul speriata, tatalui nici nu indraznesc sa ii spun ca nu m-ar crede.
Va rog mult sa nu ma luati in ras ca eu chiar nu as scrie atata daca nu e ceva important! sad

7 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Premonitiile de fapt sunt destul de comune.
Cam toti am avut un vis care s-a indeplinit a doua zi, sau ne-am imaginat ca se va intampla un anumit eveniment si peste cateva minute chiar asa a fost.

Dar asta nu inseamna ca e ceva paranormal la mijloc.
Subconstientul tau lucreaza permanent si extrage informatii constant din mediul inconjurator.
A fost un cutremur in Roma, dar au mai fost si altele inainte de acesta, te-ai certat cu parintii tai, dar faptul ca anticipai aceasta cearta nu e posibil sa fi impins indirect catre ea?

Dar sa zicem ca poate intr-adevar esti mai speciala. Ca ai un subconstient activ care poate prelucra informatii mai bine decat un om obisnuit si astfel duce la astfel de evenimente.
Creierul uman e complex... unii vad mirosuri pana la urma ( synesthesia )
Asa ca daca tu esti convinsa ca este ceva in neregula cu tine, fa o encefalograma si vezi semnalele electrice ale creierului tau.
Daca sunt diferite de ale unui om normal, atunci poate intr-adevar e ceva la mijloc. ( nu paranormal )

| sabin89 a răspuns:

Ceea ce imi place este modul tau cursiv de a te exprima si fara greseli gramaticale. Cat priveste chestiile de care zici, trateaza-le pur si simplu cu indiferenta. Sunt niste fleacuri. Sunt probabil cauzate de un anumit stres, de navigat prea mult pe internet sau de butonat pe telefon. Nu stiu, dar in mod sigur sunt ceva cauze naturale. Faptul ca uneori se implinesc, iar alteori nu arata ca ele tin de domeniul arbitrariului. Nu le da importanta. Ocupa-te de lucruri serioase

| Laura a răspuns:

Ai drept de vot? Sau vei avea?

| Simon a răspuns:

1. Felicitari - mai rar copii care cunosc limba romana.
2. Hai sa facem un test, vrei? Cand consideri ca mai ai o premonitie, dar ceva ce putem observa si noi, posteaza aici.
3. Din pacate nu stiu ce ti se intampla, nu cred ca stie nimeni. Dar daca este adevarat, hai sa testam, daca nu, chiar este o poveste bunawinking.
Toate bune!

| Violleta2022 a răspuns:

Da, sunt asemenea persoane care au premonitii, este greu de explicat, dar nu tine de ocultism sau cine stie ce chestii magice ori malefice.
In trecut, oamenii puneau aceste viziuni si perceptii pe seama diavolului, dar in zilele noastre, cand stiinta a evoluat atat de mult, se fac studii si se emit ipoteze.
Personal, am avut si eu aceste premonitii despre mine, eram copil si ma visam zburand, iar in zborul meu vedeam taramuri nemaiintalnite, plante nemaibazute, bucati de apa sau asezari care nu mi se pareau din Romania (eram in comunism, cand nu aveai liberatatea de a iesii din tara, deci practic imposibil sa le fii vazut inainte si nici computere. Acele taramuri care le-am vazut pe real in Australia, zeci de ani mai tarziu. Am povestit rudelor mele de doua din viziunile mele, descriindu-le cat am putut de bine si socul a venit cand ei m-au dus la acele locuri. Senzatia a fost de deja vu! Si inca ceva, dupa ce am trecut oceanul prima oara cu avionul, nu m-am mai visat niciodata zburand.
De copil, mi s-a intamplat sa visez ca ma uitam intr-o oglinda, totdeauna vazandu-ma la diverse varste, mai tarziu in viata, trecand prin acele varste, m-am revazut exact asa cum ma visasem cu 10-20 de ani in urma, practic stiam cum voi arata cu foarte multi ani inainte.

| doctorandus a răspuns:

Daca iei jackpotul de la Lotto de zece ori la rand, te credem, altfel nu.

Pentru milionul lui Randi nu se mai primesc inscrieri, dar poate te recomanda cineva pentru el.

| Florin_Alex_1995_3flp a răspuns:

Pentru cine citeste asta in 2022 si ca raspuns la intrebare : Premonitiile sau visele din trecut ( chiar trecutul altcuiva - stiu! greu de inghitit... ) sunt mesaje "codificate" mai mult sau mai putin, pe care le primesti in vremuri aleatorii.
Poti sa ai cateva vise pe an sau poti sa nu mai ai deloc 10 ani.
Pentru cei care au trecut prin asa ceva, banuiesc ca v-ati dat seama ca cele mai multe vise de genul, le-ati avut cand erati mai tineri ( nu stiu nici eu motivul, probabil erau mai putine pacate... :] ).
Nu e motiv sa va speriati, sunt comune... doar pentru "anumiti" oameni ( if you know what I mean ).
Am avut destule premonitii si vise din trecutul altora ( Adica altora, nu al meu! ), incat sa imi dau seama ca nu e nici-o "oglinda a realitatii" sau vreo senzatie de "deja vu" la mijloc, ci ceva supranatural, dincolo de capacitatea noastra normala de a intelege.