| XcrisSSx a întrebat:

Sunt clasa a 11 a.Inca 1 an si voi ajunge a 12 a.Am bac.Sunt clasa de stiinte deci am nevoie de biologie si in plus dau si la facultatea de medicina.Ii foarte mult de invatat si sincer nici nu mai stiu cum sa invat adica sa retin minte tot tot.Imi este frica ca daca invat mecanic pana la bac si la admitere voi uita aproape tot.zde exemplu pe unele desene chiar nu am cum sa invat pt ca nu inteleg. Ceva sfaturi cum sa invat logic pt.a putea retine pe perioada multa de timp? Sau cum invatati voi?

3 răspunsuri:
| vampyremisa a răspuns:

Stabileste un plan de bataie. Scrie cuvant cu cuvant planul. Studiaza si incearca sa desenezi singura. Sigur, e greu la inceput. Dar devine mai usor cu timpul. Nu iti fie frica. Fa teste de admitere, de bac si vezi ce punctaj ai, unde scartai. Fa-ti scheme colorate. Inregisteaza-te citind cu voce tare. Vezi ce tip de memorie ai. Invatatul mecanic nu te va ajuta niciodata.

| relian a răspuns:

Invata mecanic ceea ce nu-ti poti explica singura, astfel nu ai cum.O alta metoda este sa ai un profesor f bun sa iti explice orice pe intelesul tau, desi si chestia asta ia f mult timp.Sa retii e asa cum spui trebuie sa intelegi mai intii si apoi sa iti si placa.Invata cit poti cit iti explici si restul lasa asa, repeta ca o sa iti ramina in minte

| Anca6991 a răspuns:

Chiar daca nu au o logica pentru tine si nu le intelegi, fa-ti un "film" despre ce inveti, astfel incat sa stii de unde sa le iei. Impletesti oarecum invatatul mecanic cu modul logic. Ai timp sa ti le pui la punct, dar iti trebuie si o capacitate foarte mare de a retine informatii. Daca ai avut memoria antrenata te vei descurca sigur. Pentru biologie nu am avut niciodata o metoda pentru ca trebuie sa le stii exact, e pe genul ori stii ori nu. Bafta!