In primul rand Ploiestiul e la o azvarlitura de bat de Bucuresti. Nu merita sa faci facultate de informatica la Ploiesti. Dar depinde de interesul si de posibilitatile materiale/financiare.
Ce se face la o facultate de informatica? Algoritmi, paradigme si limbaje de programare, baze de date, programare Web, ceva retelistica, oleaca de inteligenta artificiala, in mare parte asta e esenta. Cam asta se face la toate facultatile din Romania. Studiaza planul de invatamant. Orice facultate care se respecta cat de cat isi pune pe site-ul aferent un plan de invatamant. La fel si examenele de admitere. Totul ce iti e necesar poti afla doar citind de pe site-ul facultatii. Avand in vedere ca te intereseaza o cariera in IT, e de bun simt sa stii sa te informezi fara a astepta mura-n gura informatii pe care le poti obtine si tu din 2-3 click-uri.
Scuza-ma, eu am cerut niste detalii ok? E treaba mea cata informatica stiu si daca gandesti putin nu am pus aceste intrebari pentru ca sunt "paralela" cu informatica. Daca ma poti ajuta ok daca nu, nu te baga.