| artdenisa a întrebat:

Sunt inca clasa a XI-a dar m-ar interesa la facultatea din Ploiesti pe ramura Informatica ce se face mai exact? Sau mai bine zis ce domenii au de studiu si cam cat de eficiente sunt. Pe baza a ce se intra la aceasta facultate pe informatica si cat de grele/usoare sunt evaluarile ( daca se intra pe baza unei probe). Cum sunt probele, cam ce exemple de probleme se dau si care este media de admitere. In concluzie vreau sa stiu tot ce se poate afla despre aceasta facultate pe partea de informatica. Va multumesc pentru ajutor! Dau funda pentru un raspuns concret si bine structurat.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand Ploiestiul e la o azvarlitura de bat de Bucuresti. Nu merita sa faci facultate de informatica la Ploiesti. Dar depinde de interesul si de posibilitatile materiale/financiare.

Ce se face la o facultate de informatica? Algoritmi, paradigme si limbaje de programare, baze de date, programare Web, ceva retelistica, oleaca de inteligenta artificiala, in mare parte asta e esenta. Cam asta se face la toate facultatile din Romania. Studiaza planul de invatamant. Orice facultate care se respecta cat de cat isi pune pe site-ul aferent un plan de invatamant. La fel si examenele de admitere. Totul ce iti e necesar poti afla doar citind de pe site-ul facultatii. Avand in vedere ca te intereseaza o cariera in IT, e de bun simt sa stii sa te informezi fara a astepta mura-n gura informatii pe care le poti obtine si tu din 2-3 click-uri.

| LucianStroe a răspuns:

Dupa mintea ta, ce e aia informatica?

| artdenisa explică (pentru LucianStroe):

Scuza-ma, eu am cerut niste detalii ok? E treaba mea cata informatica stiu si daca gandesti putin nu am pus aceste intrebari pentru ca sunt "paralela" cu informatica. Daca ma poti ajuta ok daca nu, nu te baga.