| ParanoidKidu a întrebat:

Ţi-ar plăcea să fii nemuritor? Argumentează de ce.

Răspuns Câştigător
| brandiburu a răspuns:

Ar fi interesant o perioada...pana cand ai incepe sa-i vezi pe toti cei dragi tie cum se sting si mor. Ai face o droaie de copii poate si i-ai duce, rand pe rand, la cimitir.
Cu timpul ai intra in atentia autoritatilor sau a mai cine stie cui organizatie guvernamentala. Oamenii aceia vor fi foarte interesati de tine, de capacitatea ta speciala si te vor vana.
Vei stii ca ai 2 solutii: ori vei fugi in continuu (iar intr-o societate care tinde sa se globalizeze e tot mai greu sa falsifici in continuu actele) sau te vei "preda" si vei risca sa faca fel si fel de oameni teste pe tine (a.ca.a. o gramada de ace mari si groase+durere=love).
Asadar, dupa o perioada, cel mai probabil vei ajunge un fugar care nu va putea sa aiba persoane pe care sa le iubeasca pentru simplul fapt ca va stii ca nu va dura la infinit.
Daca nu te va distruge nimic din cele de mai sus, singuratatea si sentimentul muncii in van o va face cu siguranta. Incet incet, ca picatura chinezeasca.

23 răspunsuri:
| mihaibrasov a răspuns:

Sufletul omului exista dintotdeauna pentru totdeauna. Deci suntem nemuritori cu totii, atat doar ca urmam ciclicitatea universului (plecarea, reintoarcerea in monada proprie, regasirea, reconectarea, etc.). Daca te referi insa la viata asta fizica (actuala), atunci eu unul n-as vrea sa fiu nemuritor, decat daca am fi cu totii nemuritori. Altfel, nu ar avea niciun sens o viata in care nu poti muri, dar toti cei dragi tie mor.

| Gizăz a răspuns:

Nu. Aș fi înconjurat de moarte. Moartea constantă a celor dragi în principal. Noi realizăm oricum că totul e efemer. Îți imaginezi dacă nu am muri? Îți reamintesc basmul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte", un basm care am considerat mereu că nu are ce căuta în cărțile pentru copii.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Dumnezeu este nemuritor, noi ne reîncarnăm!
Pa, pa.

| thealchemist a răspuns:

Suntem cu totii nemuritori, sau cel putin sufletul nostru este.

| miradoniz a răspuns:

hee hee după cum vad,este speranța multora ca viata sa se termine cât mai repedehee hee pe mine nu ma prea intereseazăhee hee sunt mulțumită,asa cum sunthee hee dacă e sa continue, o sa fiu okhee hee de nu, o sa fiu okhee hee

| AG a răspuns:

Da. Dar ar fi lucruri la care as renunta, printre care si dragostea. Daca as fi singura nemuritoare, nu ar avea sens, as suferi intr-una. Dar tot mi-a place sa fiu nemuritoare, pentru ca as vrea sa vad pana unde va ajunge rasa umana. Si cu siguranta as dori sa ii traiesc sfarsitul.

| zăGhost a răspuns:

Dacă prin "nemuritor" te referi la a trăi această viaţă pentru. totdeauna, atunci nu, n-aş vrea.
Motive? păi, după primii 200 de ani ar fi extrem de plictisitor...

| Aesir a răspuns:

Sufletul este etern. Corpul fizic nu este.

| Bya132 a răspuns:

Pe de o parte, da.
Pe de altă parte, nu.

Aș vrea să văd cum evoluează lumea sau mai repede România.
Și nu: La un moment dat, te plictisești de atâta viață. Plus că o să-ți vină silă de la atâta lume bolnavă mintal, și buchetul cu florile greutății, ar fi atât de mare, încât nu-l voi mai putea duce.

| KiddFaraSentimente a răspuns:

Nu, pentru ca ar deveni plictisitor.

| Alinutaaaalina a răspuns:

Cu totii suntem nemuritori, dar mai intai trebuie sa murim!

| DreamAutopsy a răspuns:

Da!
Niciodată nu m-aș sătura să trăiesc, nici 1000 de ani nu mi-ar ajunge.
Pentru că în viața asta atât de scurtă nu poți să faci ce vrei, să realizezi ce vrei și nu te poți descoperii pe tine însuți.
Imaginează-ți câtă experiență și cât de multe ai putea învăța, să vezi cum se scrie istoria și să nu te atingă timpul.
E mai greu să moară cei dragi dar timpul vindecă totul și în cazul ăsta e mult timp.
Dacă am fii nemuritori am tinde spre perfecțiune.

| TaNaNaNaNa a răspuns:

Da,oarecum.Dar nu vreau sa patesc ca in "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte".Nu vreau sa fiu nemuritor deoarece degeaba sunt numai eu.Adica daca as fi numai eu nemuritoare si ar muri cei dragi, pe care ii iubesc, nu as mai avea chef de viata.La un moment dat te saturi de viata.

| ๓itนpitน a răspuns:

Nu pentru ca atunci cand parintii mei vor muri nu voi putea merge sa stau cu ei...

| Morenna10 a răspuns:

Da...numai daca as avea cu cine sa-mi petrec viata vesnica, altfel nu are rost.

| BlueEyes a răspuns:

Buna!
Mi-ar placea sa fiu nemuritoare doar daca si persoana iubita ar fi la fel, altfel nu are rost...Dar la intrebarea ta raspunsul meu e si da si nu.La un moment dat ne-am plictisi de viata, dar totusi noi in general traim prea putin ca sa avem timp sa ne bucuram din plin de viata, cred ca vreo 200-300 de ani (de tinerete ) ne-ar ajunge.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deloc! D-aia!

| onename a răspuns:

Nu pentru ca te saturi la un moment dat de viata.

| criss_2781 a răspuns:

Depinde:daca ai un scop in viata si vrei sa ajuti lumea-e bine sa fi nemuritor

| Nspc a răspuns:

Nu mi-ar placea, pentru ca asta ar insemna sa sufar mult mai mult, deaorece daca persoanele dragi mie nu ar fi nemuritoare, eu as suferi sa-i vad cum se duc pe rand.

| PpCuId a răspuns:

Da.Dar sa nu am legi pe care nu ar trebui sa le incalc.Sa fiu libera, sa pot face ce vreau cind vreau.Si nu cred ca ar fi plictisitor pentru ca totul e in evolutie.

| BlackDream_6793 a răspuns:

Nuhappy adica...sa traiesc 100 de ani si sa fiu ca si la 21 de ani happy Dar doar 100 de ani sa traiesc. Si dupa aia sa mor happy is curioasa cum e dincolo.sau daca e ceva dicolo...

| BlackDream_6793 a răspuns:

Nuhappy adica...sa traiesc 100 de ani si sa fiu ca si la 21 de ani happy Dar doar 100 de ani sa traiesc. Si dupa aia sa mor happy is curioasa cum e dincolo.sau daca e ceva dincolo...

Întrebări similare