Iată mai jos o listă cu surse de cărţi şi cursuri în format pdf:
http://www.freebookcentre.net/Physics/Physics-Books-Online.html
https://www.marxists.org/......tivity.pdf
http://www.phys.ufl.edu/~acosta/phy2061/lectures/Relativity4.pdf
Ca şi fişiere video îţi recomand cursurile lui Leonard Susskind, "Theoretical Minimum":
http://theoreticalminimum.com/courses
Mai toate sunt în limba engleză, dar este necesar să cunoşti această limbă pentru a avea acces la informaţii de calitate. Pentru alte întrebări şi discuţii din acest domeniu, îţi recomand să cauţi pe net "forum de ştiinţă".
Nu stiu ce intelegi prin iluzie dar sa nu incerci te rog sa sari de pe nimic. Dupa ultimele descoperiri puterea gravitatiei e data de masura in care materia interactioneaza cu nu stiu ce camp.
Mai jos casesti cea mai vizibila explicatie a gravitatiei de pe internet.
https://www.youtube.com/watch?v=MTY1Kje0yLg
Ce ai auzit tu se incadreaza la acele clipuri de "teorii ale conspiratiei", acum fiecare face cercetare in orice teorie si crede ce vrea. Desi stiinta afirma gravitatea.
Gravitatia e o iluzie e o teorie a lui Einstein care este baza teoriei relativitatii. El nu spune ca nu exista gravitatie deloc, si ca nu exista forta de gravitatie, fiind doar o "iluzie" a faptului ca Pamantul nu este in realitate un sistem de referinta inertial, care poate fi corecta intr-un spatiu non Euclitian Spatiu-timp. Nu am inteles complet detaliile si tocmai de aia voiam sa le aflu. Ceea ce numesti tu o teorie a conspiratiei e baza astrofizicii moderne.
Google it! daca tot stii ce ai de cautat, Succes!
Ceea ce numesti tu o teorie a conspiratiei este o teorie revolutionala a lui Einstein care spune ca gravitatia nu e o forta si ca de fapt Pamantul nu poate fi considerat un sistem de referinta ineltial. Totusi, aceasta teorie are loc numai intr-un Spatiu-timp curbat, lucru ce i-a permis lui Einstein sa formuleze teoria reativitatii, punand astfel bazele astrofizicii moderne. Predictiile facute de aceasta teorie s-au dovedit a fi adevarate pana in prezent. Deci nu mai incerca sa te dai inteligent, cand esti complet pe langa subiect. Si da, s-au facut experimente ce arata ca a avut dreptate si care au aratat ca Newton a avut dreptate...
Ceea ce ma intereseaza pe mine sunt detaliile, exact ceea ce google nu ofera. In plus, o sa sun extrem de generic, dar e altfelun sasa citesti online si dintr-o carte fizica.
Nu inteleg de ce te frustrezi, exista mai multe teorii despre orice, fiecare vede cum vrea. Si daca stiai atatea, de ce ai mai intrebat? Ca sa iti raspunzi, si sa iti maresti ego-ul? Succes!
Motivul pentru care pare ca ma frustez este din cauza tonului citit gresit. Sunt un polemsit, stiu sa ma bucur de o dezbatere fara sa ma enervez. Si dupa cum am mai spus, tot ce stiu sunt cateva idei principale. Eu vreau sa afluii detaliile, tocmai de asta am intrebat de o carte din care as putea sa le aflu. Nu incerc sa imi cultivez ecoul si cunoasterea, tocmai de asta am intrebat de o asemenea sursa de informatiei. Si motivul pentru care am raspuns a fost ca sa clarific o neintelegere, in vederea ca cineva incearca sa-si hraneasca ecoul.
Ba bula tu in loc sa multumesti omului ca si-a dat cu preuspusu, ce vrei de fapt sa arati,cat de destept esti sau ce anume? Omu ti-a raspuns cea considerat el,tu daca vrei sai multumesti bine, daca nu treci mai departe. Daca vrei sa discuti, fa-o civilizat, nu-i spune omului ca e total pe linga si alte timpenii.Tu stii cei aia o teorie? Daca chestia asta cu spatiu timp e inca o teorie, inseamna ca e un fel de fat frumos, na dovedit nimeni nimic deocamdata.Nu stiu de unde le scoti pe astea cu doveditu. Unde sau facut acele experimente? Predictii, teorii pfff.Pai a avut dreptate cine Einstein sau Newton? Ca unu a spus ceva alantu altceva, deci pana la urma care este dovada si cine a avut dreptate?
Spui nu ai inteles detalii complet? Eu te asigur ca n-ai inteles nimic din cei ala spatiu sau timp si alte povesti.Nu e vorba ca nai fi tu capabil sa pricepi, dar in lumea asta nu stiu cati sunt care pricep cei ala spatiu asa cum la enuntat Einstein.Toata lumea vine si spune ca a inteles dar te asigur nimeni n-a inteles nimic, poate doar Einstein singur a inteles ce tot el enuntase stii vorba aia tu centrezi tu dai cu capu
Daca spui ca ai inteles cei ala spatiu uite eu serios, pe bune vreau sa pricep macar in mare nu amanunte cum sta treaba cu acest spatiu.Cum apare acest spatiu?
Nu imi da linkuri de pe net ca alea is povesti, prostii spatiu nu este nicidecum cum incearca unia sa arate sa explice.O patura intinsa pe care se aseaza obiecte ala nu-i spatiu cel visa Einsten te asigur si nici nu este nici in teorie, ceva de genul ala cum este prezentata pe tot felul de animatii sau demo de pe net.
Vina tu cu cuvintele tale si lumineaza.ne si pe noi,nu pe noi, pe mine, eu sunt dispus sa inteleg, sa invat, cum apare spatiu asta? Cauta cuvinte simple nu ma lua cu citate din ma stiu eu ce fizician, nu-s curios de asa ceva.Mai degraba cred intr-o forta decat in spatiu,cel putin o forta pricep ce este,pe cand spatiu is depasit bine unia se dau loviti ca ei pricep totu,cand de fapt is paraleli cu chestiunile astea.
Astept o explicatie,nu stiu,tu poate esti printre aia care inteleg chestia asta, niciodata nu se stie.Dar pana acum nu am gasit perosna sa poata oferi o explicatie a acestei teorii, sau daca ei afirma ca o inteleg, nu-s in stare sa o explice iar pentru mine cineva care pricepe un lucru, un fenomen si nu este capabil sal il explice pe intelesul oricui, acel cineva na priceput nimic, doara se lauda.