| Pneumunoultramicroscopicovulcaniconicoza a întrebat:

Am auzit ca omul se trage din stramosul comul al cimpanzeilor si a omului. Este adevarat? Si intr-un video am vazut ca in urma cu cateva miliarde de ani; la apariria vietii pe pamant; o bacterie a intrat in celula si s-au format mitocondriile. Este adevarat? Daca da de ce mitocondriile sunt importante? Am 12 ani ma intereseaza extrem de mult astronomia si stiinta. Dau funda daca cereti laughing.
Oricum

12 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Ar fi interesant de stiut si strămosul ăla comun ce strămos a avut la rândul lui. Dacă e să ne cunoastem strămosii, să-i cunoastem până la capăt.

| RAY a răspuns (pentru sabin89):

Asa poti merge pana la prima celula

| Pneumunoultramicroscopicovulcaniconicoza explică (pentru sabin89):

Astazi la biologie am invatat ca in burta mamei am fost mai intai o vierme apoi reptile apoi semanam ci o broasca iar apoi am evoluat in mamifere. E adevarat?

| sabin89 a răspuns (pentru Pneumunoultramicroscopicovulcaniconicoza):

Dacă asa scrie în cartea de biologie...

| Pneumunoultramicroscopicovulcaniconicoza explică (pentru sabin89):

Nu asa scrie. Doar invatam ca ne tragem din maimute dar nu din cele actuali si o eleva a intrebat cum adica nu din cele actuali si apoi profu a inceput sa povesteasca.

| aXy99 a răspuns:

Vezi ca ti-ai gresit numele. E pneumonoultramicroscopicosilicovulcaniconioza. Ai elidat un "silico" si ai adaugat un "c".

Si ca sa nu fiu off topic: nu avem de unde sti cu exactitate. Sunt doar teorii. Prima destul de posibila.

| Nilsson a răspuns:

Singurul raspuns care merita sa fie declarat castigator e ca nu stie nimeni cum am aparut noi sau orice forma de viata in general.
Restul sunt doar teorii, ipoteze si speculatii, fiecare incearca sa isi sustina parerea.

| Mclaren12 a răspuns:

Daca omul are acelasi stramos cu cimpanzeul, inseamna ca si cimpanzeul a evoluat din acelasi stramos in aceeasi perioada de timp. De ce omul este cu mult mai evoluat iar cimpanzeul este doar o maimuta ca si alte maimute?

| RAY a răspuns (pentru Mclaren12):

Omul si cimpanzeul din prezent au acelasi stramos comun, de unde stim asta? genetic stim asta,prin analize de adn,dar nici cimpanzeul nici omul nu existau atunci,desi intrebarea de ce cimpanzeul nu a evoluat nu are logica, cimpanzeul nu exista nici homo sapiens, homo sapiens nu o aparut atunci si mult mai recent, desi suntem mult mai inruditi cu alte specii disparute din genul HOMO, maimutele astea se impart in diferite specii, de ce cimpanzeul nu evolueaza in gorila sau invers, primatele sunt impartite in diferite specii, ele evolueaza mereu