| Anonim2857 a întrebat:

Bună TPU.
Am auzit de la o cunoştinţă care este profesoară că ziua ar fi mai scurtă ca înainte. Cele 24 de ore să dureze cât 16, dar fără ca noi să ştim şi oamenii de ştiinţă să nu dorească să ne dezvăluie acest lucru şocant.
Asta mă frământă de o săptămână încoace de când am auzit.
Însă, întrebarea este, ea de unde ar putea şti?
Din păcate nu am apucat să întreb.
Am căutat pe net şi am găsit că acele cutremure puternice din Chile şi Japonia ar fi mişcat axa pământului şi ar fi scurtat ziua cu câteva microsecunde. Însă nu am găsit nimic în legătură cu faptul că ziua trece mai repede.
Voi ştiţi ceva în legătură cu asta?

11 răspunsuri:
| XK a răspuns:

Da, si eu auzisem asta in urma cu un an jumatate,de la profa de religie. Dar tie ti-se pare logic? Bine, alternanta noapte/zi asta da, ar putea fi usor de neluat in seama, dar timpul fizic, cel masurat de ceas cum este pacalit? Mediteaza putin la asta, si dupa vei stii singura care este adevarul, mai mult de cateva nanosecunde nu poate sa fi scazutwinking

| sNukki a răspuns:

Nu cred ca este adevarattongue si probabil acele cutremure ar fi miscat oleaca Terra... da` nu cred ca ceea ce ai zis tu legat despre scurtarea zilei ar fi adevaratbig grin

| Nalmeena a răspuns:

De fapt, nu este de vorba timpului ...fizic sa-i spunem, ci mai degraba de perceptia noastra asupra timpului. daca acum 100 de ani ziua avea 24 de ore, oamenii erau mai putin prinsi de diverse activitati mancatoare de timp, astfel incat percepeau timpul altfel fata de cum il percepem noi acum, cand, de exemplu, stam 3 ore la coada sa asteptam sa ne dea un colet functionara de la posta si apoi ne luam cu alte treburi si uitam cand s-a facut 12 noaptea. gandeste-te la tine acum, si la un tine, acum 100 de ani. ai fi stat pe net ca sa pui intrebarea asta si sa astepti sa iti raspunda cineva? nu, probabil ai fi mers la o bilbioteca, ai fi vorbit cu cineva care ar fi putut sti, si timpul ar fi parut mult mai lung decat in cazul timpului prezent.

| redQueen a răspuns:

Daca acele cutremure au afectat pozitia axei pamantului si a scurtat ziua cu cateva microsecunde, asta nu inseamna ca a scurtat-o cu 8 ore. Nu te mai gandi la chestia asta pentru ca este o afirmatie nefondata. Pt ca ziua sa ajunga sa aiba 16 ore avem nevoie de o groaza de cutremure de genul celora din Chile si Japoia, Doamne fereste! Tu tragi concluziile de aici...

| alexmircescu13 a răspuns:

Salutare! Sunt pareri pro si contra, in principiu este vorba de o constanta numita rezonanta Schumann, uite 2 linkuri cu referire la acest subiect
http://dantanasescu.ro/2010/12/03/timpul-se-scurge-mai-repede.html
http://noradamian.wordpress.com/......anul-2012/

| CeQe a răspuns:

Tie nu ti se pare ca trec zilele astea foarte repede? de exemplu intri dimineata la calculator si dupa aia se face seara.

| TrustMe a răspuns:

Singura metoda prin care putem afla adevarul este sa numaram secundele. Succes

| Andrei7520152 a răspuns:

Zi'mi te rog, ai cautat pe net sa afli cat dureaza o microsecunda?

| Hombre a răspuns:

Deci explicatia oamenilor de stiinta nu te-a multumit insa ce ai auzit de la o cunostinta, care si ea probabil a auzit tot de la o cunostinta te-a pus pe ganduri si te framanta. Stii de unde stie, de la extraterestri dar nu vrea ea sa spuna, dă si tu mai departe ce ai aflat de la mine si nu mă intreba de unde stiu.

| Laura a răspuns:

Gândește logic, de exemplu ora este o unitate de măsură folosită de noi pentru măsurarea unor intervale x și y și m și n, x fiind echivalent cu m și y cu n. Acele intervale cuprind totalitatea acțiunilor petrecute atunci, și nu sunt definite după numărul de acțiuni petrecute, ci după momentul în care au început și momentul în care s-au terminat. Deci tot ce poate să se întâmple în realitate, este ca noi să facem lucrurile mult mai încet decât de obicei și de asta să ni se pară că timpul trece mai repede. Scuze de explicație, e dată în urma unui litru de Silva Strong Dark pe stomacul gol, nefiind dormită de ieri, sper să fi înțeles ceva.

| DianaScorpio a răspuns:

Da, am auzit si eu de asta. Eu am auzit ca ar fi din cauza ca ne apropiem de centura fotonica.