| IoNuTz96 a întrebat:

Buna TPU am o intrebare, daca porfa de chimie ne-a dat tema si a zis " Tema nu este facultativa! " asta inseamna ca tema nu este obligatorie, pentru ca eu nu stiu sa mi-o fac sad ca ne-a dat niste exercitii grele crying, deci trebuie sa o fac sau nu trebuie?, pentru ca nu stiu ce vre sa zisca prin "Tema nu este facultativa " stiu doar ca facultativ inseamna ogligatoriu sad, help pls dau funda si daca chiar poate sa ma ajute cineva la tema, da 3 funde big grin, pls

Răspuns Câştigător
| justE a răspuns:

FACULTATÍV, -Ă, facultativi, -e, adj. Care este lăsat la alegerea, la voia cuiva, care nu este obligatoriu;

adica este obligatorie tongue

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Diriginta nu a spus direct ca tema este obligatorie, ce a spus asta inseamna, doar ca indirect. Daca spunea ca este facultativa atunci insemna ca o face cine vrea iar cine nu vrea nu o face. Cred ca v-a testat si daca stiti ce inseamna facultativ. In concluzie tema este obligatorie pentru toata clasa. Numai bine!

| zdrangoi a răspuns:

FACULTATÍV = lăsat la alegerea, la voia cuiva; neobligatoriu, benevol.
Deci daca NU e facultativa ( nu e la alegerea ta) inseamna ca e OBLIGATORIE.
Asa ca pune mana si fa-o!

| Minks a răspuns:

Nu. Facultativ = ceva lasat la alegerea cuiva. Cu alte cuvinte, nu aveti de ales. Trebuie sa va faceti tema.

| AliceIDK a răspuns:

Tema nu este facultativa inseamna ca daca vrei poti sa ti-o faci sau nu. Daca vrei sa ai 10 bine, daca vrei sa ai media pe care o ai acum iar bine. Te pup!

| gogumartalogu a răspuns (pentru AliceIDK):

Pai ce sa iti mai zic, numele tau zice tot. Ia niste pilule antimahmureala si pune mana pe Dex.

| AliceIDK a răspuns:

Gogu, nu trebuie sa ma judeci! Daca nu am stiut, nu am stiut! Daca nu ai fii raspuns INCORECT la o intrebare, iar eu ti-as da raspunsul pe care i l-ai acordat te-ai simtii bine?

| Piq a răspuns:

Facultativ-doar cine vrea inseamna ca tema ta este obligatorie