| DemonAlex a întrebat:

Buna TPU.Am o intrebare mai ciudata...
Unde dispar obiectele care intra intr-o gaura neagra?

As dori niste raspunsuri cat mai clare, si fara destepti de clasa a doua care se baga in seama.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
11 răspunsuri:
| titi a răspuns:

Asa zisa "gaura neagra" e de fapt materie "compactata",un corp fizic cu o densitate inimaginabila (n-am gasit alt cuvant big grin ) si o forta de atractie colosala,deci obiectele sunt acolo,doar ca sunt extraordinar de "turtite". Parca a mai aparut nu stiu ce teorie in ultimul timp,ceva despre alte dimensiuni, etc., dar nu am mai urmarit subiectul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mecanismul de atractie a unei gauri negre este pe cit de simplu pe atit de imposibil de evitat.Inchipuieste-ti spatiul aidoma unui cearseaf intins in aer perfect unde la mijlocul lui asezi o anumita greutate care sa insemne gaura neagra.Se va forma o mica groapa care negresit va atrage toate obiectele de pe suprafata cearseafului.Deci daca e de o asemenea masa incit sa formeze o goapa in spatiul nu poate fi decit materie condensata si se va condensa in continuare cu tot ce acapareaza pina va deveni o nebuloasa care va culmina intr-o explozie intersiderala pentru un alt bing bang.

| noname_1435 a răspuns:

In vid dispar obiectele intrate intr-o gaura neagra

| Hombre a răspuns:

Nu dispar ci materia absorbita de o gaura neagra este supusa comprimari - pentru a intelege mai bine un 1m cub de materie absorbit in interiorul gaurii negre poate fi comprimat la un 1cm cub- iar campul gravitational este atat de mare incat nu scapa nimic din interiorul ei, nici macar lumina de unde si denumirea de "gaura neagra".

| vladphd a răspuns:

Deci vrei sa stii unde dispar lucrurile care cad in gaura neagra?
Pai gaurile negre au o limita numita orizontul evenimentului. Odata ceai trecut de el nu mai ai cale de intoarcere.Ele apar atunci cand o stea de 100 de ori masa soarelui isi consuma hidrogenul din nucleu; cade sub propria-i gravitatie, se comprima si rezulta gaura neagra. Si acum ce te interesa, lucrurile care cad in gaura neagra se duc intr-un singur loc si anume Singularitatea.Singularitatea este mai mica decaat un atom!

| Infernia a răspuns:

Se distrug

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De unde dracu' vrei sa stiu eu? Crezi ca stie cineva, ceva sigur/demonstrabil? Totul nu este decat un sir lung de supozitii. Limiteaza-te la intrebari care pot primi raspuns concret, sau la a raspunde altor useri!
ESTI RAPORTAT!

| mihaibrasov a răspuns:

Nu dispar, ci se transforma in dimensiuni extrem de mici (ca sa iti faci o idee scara poate fi si 1:1000 000)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inca nu se stie nimic sigur,se pare insa,ca trec intr-o alta dimensiune, univers, la distante enorme.Mai avem mult pina vom sti sigur ceva.Numai bine.

| Ion a răspuns:

Imagineaza-ti un zapada. ce se intampla intr-o gaura neagra ii ca atunci cand faci un bulgare dintr-o zapada afanata. ai avut multa zapada, dar se face un bulgare mic. asa si cu gaurile negre, gravitatia ii atat de mare incat particulele sunt descompuse si stranse intr-un punct foarte foarte de mic.

| Filozoful a răspuns:

Gaura neagra e o poarta spre alt univers pararel.