| CrowUp a întrebat:

Bună TPU!
Am trecut şi eu pe la Ştiinţă şi Filozofie cu o întrebare cam nebunască pentru unii.

Aş avea o rugăminte,doar răspunsuri serioase.
În urmă cu câteva zile,am vizionat nişte documentare,cât şi nişte filme despre Fantome.
Da,ştiu că uni vor spune că acestea nu există dar vă rog să citiţi întrebarea până la capăt.

Aşa,într'unul dintre documentare spune că existenta vortexurilor,adică nişte portale parţial deschise pentru spiritele ce au fost cândva umane.
Vortexurile reprezintă porţile prin care spiritele cât şi demoni pot să treacă pe o lume la alta.

Într'un film ce l'am vizionat recent,care se numeşte,,The Haunting House", este vorba despre nişte tineri,a căror dorinţă e să se ducă într'o casă bântuintă,unde,o prietenă de a lor lucrează la casă. Aceea casă a fost, şi este, printre cele mai băntuite case.Prietena aceea ce lucrează acolo,lucrează pe timp de zi pe post de ghid,povestind despre viaţa celor care stau în casă,practic spiritelor,şi aratând obiectele care au fost folosite,camera şi restul.
Din întâmplare,un prieten din gaşca lor are un văr, iar el este prieten cu unul dintre marii mediumi.

Ei făcuseră o investigaţie a casei,dupa care spiritele nu îi mai lăsau să iasă.
În final,toţi speriaţi vor să iasă dar nu pot. Spiritele nu sunt deloc rele,ele sunt disperate deoarece fata ce lucrează la casă pe post de ghid,cum am menţionat mai sus, seamănă cu una din familia spiritelor.
Pe vremea aceea se practica spânzuratul,iar în casă era o fiinţă nepământeană,deoarece aceasta a murit în chin,pentru că era foarte mare,iar când l'au spânzurat,el a stat pe vârfuri,şi i'au trebuit ore ca să moară.
Aceea fiinţă nepământeană a încercat să'i omoare pe prietenii ce au fost în casă.
În final,ei mor pe rând,cât şi domnul acela mare medium,care,se duce să vadă de o fetiţă în pod,acea fetiţă seamană cu fica lui,care a murit calcată de maşină,împreună cu mama ei.
Dânsul se duce în pod,şi vede ceva straniu,se apropie,şi din perete iese o mână în sânge ce'i trage capul,şi în final corpul,şi moare.
O fată,Giselle,moare deoarece a picat pe scări,speriinduse de o mână ce i'a apărut în faţă.
Un băiat,Ray,moare cu picior de scaun înfipt in piept,iar prietena lui Ray,Vanessa,posedată de un posibil spirit din familia spiritelor, moare, controlată de un spirit.Acel spirit e de fapt o femeie care aflând că soţul ei a parăsit'o,s-a împuşcat cu pistolul în inimă.
Vanessa,controlată de acel spirit,moare tot în acelaşi fel ca şi femeia aia.
Prietenul fetei care lucrează la casa bântuită,moare încercând să iasă pe scara de evacuare din pod,văzând lanterna mediumului merge să vadă dacă mai e în viaţă,iar el se uită la perete,şi iese o mână ce îl prinde şi îi sfâşie mâna,iar apoi fugind,il decapitează un fir de metal.
Fata care lucrează moare tot pe scări rostogolindu'se,iar vărul acelui prieten din gaşcă moare sufocat.

Întrebarea fiind : Există fantome şi demoni sau nu?
Argumentaţi răspunsul.

Aici este răspunsul meu :
Spiritele si demoni există.
De ce?
Pentru că noi avem un trup,iar trupul este controlat de spiritul nostru.
Când murim,noi,teoretic,corpul rămâne,se descompune,dar spiritul nu. Spiritul trebuie să treacă de nişte porţi specifice,ca să poată să se odihnească în pace.

Ştiu că răspunsul meu nu este tocmai un răspuns Filozofic,sau,Ştiinţific, dar, aş vrea şi răspunsurile voastre.

CATEGORIE :
>Stiinţă : 60%
>Filozofie : 40%

12 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

Da exista insa argumentele care pot fi date sunt teologice sau metafizice. In nici un caz stiintifice.

| Polaris a răspuns:

Spiritul de care vorbești e doar un hipotalamus aflat la startul evoluției.

| doctorandus a răspuns:

N-avem de unde sti sigur ca sufletul sau spiritul supravietuiesc dupa moarte. Cat despre fantome, sunt niste documentare pe Discovery in care ele sunt cautate cu voluntari si aparatura foarte sofisticata. Pana acum se pare ca fantomele se pot explica prin fenomene fizice banale (cum ar fi infrasunetele).

| WhatheWow a răspuns:

Eu as putea sa-ti dau o explicatie foarte stiintifica dar cred ca tu nu de asa ceva ai nevoie. Prin felul in care ai formulat intrebarea se cunoaste inclinatia ta catre misticism. Se poate ca altii sa-ti gaseasca raspunsuri care te vor satisface. Salutari alese!

| anonim_4396 a răspuns (pentru WhatheWow):

As vrea sa cunosc si parerea ta.

| WhatheWow a răspuns:

Doar daca-mi spui convigerile tale in ce priveste supranaturalul; doar atit : crezi sau nu in asa ceva, sau mai poate fi ca vrei o explicatie logica.

"Nu de moarte ma cutremur, ci de vesnicia ei." (Alexandru Vlahuta). Prefer sa nu ma afirm, neavand cunostinta. Ma multumesc cu unul dintre citatele lui Costel Zagan: "Secretul mortii e nemuritor!". Ce-i drept, subiectul ma acapareaza, clipa de clipa. Ce va urma...

| WhatheWow a răspuns (pentru anonim_4396):

Pina la urma natura va prelungi moartea, dar mai avem de asteptat. Tot ceea ce noi consideram supranatural are doar doua surse : imaginatia si lipsa de informatie!

| WhatheWow a răspuns (pentru WhatheWow):

Am gresit : am vrut sa spun Viata si nu Moartea.

Intr-adevar.

| Emmy125 a răspuns:

Mda..in mare sunt de acord cu parerea ta.Si eu cred ca exista spirite dar nu sunt periculoase.Ele doar ne privesc de undeva, nu se amesteca in vietile noastre.
Cat despre film..filmele sunt filme.Clar nu se intampla asa ceva in viata reala. Astea sunt prostii!

| RaTzuscha a răspuns:

Si eu cred ca ai dreptate in ceea ce priveste spiritele, asemenea Aly125 cred ca nu sunt periculoase si ca "filmele sunt filme".
Nu cred ca ai auzit vreodata despre ceva asemanator in viata ta de zi cu zi.
Mai exista si cazuri ciudate dar nimeni nu a putut sa dovedeasca asta.