| Adry05 a întrebat:

TPU!
As vrea sa va cer opinia in ceva. CE intelegeti voi prin expresia "cum sa nu?" ca e da sau nu? Sa va zic si contextul:
-iti place...
-cum sa nu?
Deci ce credeti? Da sau nu?

Răspuns Câştigător
| MaXim1trafic0de1drogusoare a răspuns:

Acum' depinde si de intonatie.
cand zici "iti place? cum sa nu?" si nu ridici tonul si nu iti suptiezi vocea, atnci are inteles de genu"da, normal, de ce sa nu imi placa?", "da, ar fi vreon motiv sa nu imi placa?" sau "normal ca da, nici nu vad de ce nu ar trebui sa imi placa"(true)
cand spui "cum sa nu?" si iti pitigaiesti vocea si o ridici destul de mult, atnci este sarcastica acea pers care zice, batandu'si joc' intr'un fel "so hot" (true).de EX: "iti place? cum sa nu? " adica:
"normal ca nu, nici nu s epone in calcul la ce ridicol ii" "deloc. ce naspha" sau "nu normal"(true).

6 răspunsuri:
| allthegoodnamesaregone a răspuns:

Depinde si de tonul pe care ti se spune, eu de obicei cand folosesc aceasta expresie, o folosesc in mod ironic.

| Yana_4447 a răspuns:

Depinde pe ce mod zice "cum sa nu", daca modul e mai ironic si rade inseamna ca e nu. Daca spune cat se poate de serios inseamna ca e da!

| acarata a răspuns:

Nu stiu depinde, daca persoana intrebata e sarcastica si are un ton mai ironic inseamna ca nu. Daca zice simplu cum sa nu, inseamna ca raspunsul e da. Depinde pe ce ton o zici. Sper ca te-am ajutat.
Bafta

| CoCaCoLa a răspuns:

Da

| SlăninăCuCeapă a răspuns:

Inseamna Da big grin adica cum sa nu iti placa.

| pissi_8742 a răspuns:

Nu pentr ca nu vrei ceva sau vrei sa zici nu zici cum sa nu