| Mituca a întrebat:

Bunica mea a fost blonda, este un blond mai caramelizat ce devine maro mediu in timp. Caracteristica asta a fost mostenita de mama si surorile ei si de mine cu cei 2 verisori (generatia asta e de baieti se pare). Am o mica informare despre genetica si am concluzionat ca si tata trebuie sa fii avut ceva rude sau gene blonde pentru ca am 15 ani si parul inca imi e blond caramel cu multe reflexii si nuante mai deschise la soare. Tin sa spun ca el are parul maro inchis spre negru. Ceilalti doi verisori au tati cu par "negru"/maro inchis. Unul din ei are parul maro mediu/deschis(25 de ani) iar celalalt ca al meu.(19ani).
Daca va pricepeti la genetica ma puteti sfatui cum pot afla daca am mostenit ceva gene blonde si de la tata? Am trecut prin mare parte din pubertate (tot pitic am ramasrolling on the floor) oare se mai inchide? Mersi mult!

1 răspuns:
| Andrei144 a răspuns:

Culoarea parului nu depinde strict de părinți, poate avea loc o mutație genetică și să ieși blond cu doi părinți cu parul negru.Si daca unul din parteneri e blond e destul să poți avea și tu culoarea asta că doar nu crezi că ADN-ul se combina simetric, se combina neregulat, unul de la mama, 3 de la tata, 2 mama etc.