Nu, ar fi prea usor.E mai bine ochi la patrat si dinti lipsa.Mult mai multi decat te-ai astepta.
Pai ce ti-am facut eu, manca-ti-as pipota, sa ma lovesti de prima data? Ä? Asa ca, acum indura si plangi, ca data viitoare sa ai grija ce faci.
In principiu, nu. Stim cu totii ca planul razbunarii ne oboseste, ne face sa pierdem timp pretios, timp pe care l-am putea folosi pentru a face ceva constructiv. Cu toate astea, putini sunt cei care spun "iarta-l Doamne, ca nu stie ce face".
Un principiu dupa care ma ghidez e "Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere", iar pentru restul "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".
Daca-r merge asa, atunci toti am fi orbi si stirbi, iar dentistii ar face bani multi punandu-ne proteze.
Prefer varianta mea personalizata "Nu iert, nu uit si daca te mai atingi de mine te incoronez cu un bocanc intre parelele".
Nu.Este bine sa fim ingaduitori,sa le aratam dragoste, si cine stie, poate isi vor schimba atitudinea.
Pentru cazuri nesemnificative,nu cred ca as aplica aceasta afirmatie, dar pentru cazuri grave, eu aplic cap pentru ochi si maxilar pentru dinte.De exemplu,daca o persoana cu care sunt in conflict imi da foc la masina, si eu stiu sigur ca el a dat, eu ii voi da foc la casa.Si nu-mi va fi mila caci nici el nu mi-a aratat mila atunci cand mi-a facut rau.
Dar e doar o zicala,venita de la oameni, doar nu'ti vei ghida viata dupa ea! Stii, astea iti pot veni in cap si la o bauta cu pretenii! Si multe altele...ex.: fantezii etcetera.Deci nu ma ghidez dupa regulile zicalelorsau cu atat mai putin al fanteziilor
anonim_4396 întreabă:
Sebastian_3723 întreabă: