Https://www.youtube.com/watch?v=jN-FfJKgis8
Daca tunelul e de la un pol la altul, si neglijam temperatura, atunci ai ajunge in capatul celalalt.
Daca tunelul nu e de la un pol la altul forta coriolis te-ar zdrobi de pereti.
S-ar presupune să treacă acel tunel prin miez. Din punctul meu de vedere ai rămâne blocat cam pe unde începe miezul deci cam da ai pluti, oricum nu știu exact, ar fi ciudat deoarece te-ar trage din toate părțile și probabil cu o forță destul de mare nu știu dacă există o șansă să te și dezintegrezi.
Presupunem ca persoanele care au facut tunelul au reusit sa scape de caldura si presiune ca sa nu mori prajit.
Ai uitat ca avem inertie, deci daca ai sari de la polul nord ai trece de centru si te-ai apropia de polul sud, dar pana sa ajungi acolo o sa fi tras inapoi spre centru. Si o sa tot te duci inainte si inapoi pana se disipeaza energia cinetica/potentiala.
Sunt sigur ca am putea calcula in cat timp ajungi la starea de repaus dar mi-e cam lene acum .
Ps: Nu cred ca te-ai dezintegra deoarece nici cosmonautii nu se dezintegreaza in spatiu si conditiile ar fi asemanatoare.
Acest lucru nu este posibil din cauza temperaturi extreme din centru pamantului. De asemenea nu ai putea supravietui acolo tot din cauza asta.
Adg_Vasy_1970 întreabă: