Salut,
E un pic mai complicat de atat. Ar trebui sa citesti totusi un pic. Pt ca afirmatiile tale sunt destul de ciudate.
Intai de toate nu poti depasi viteza luminii. Si asa nu pot ajunge la viteza luminii conform teoriei actuale deoarece masa va tinde spre infinit. Si nu ai cum sa o aduci acolo.
Calatorind cu o viteza mai apropiata de viteza luminii, timpul se scurge diferit, in functie de cine esti.
Daca pleci (ipotetic) intr-o calatorie cu viteza luminii timp de cateva zile sa zicem, atunci, pentru tine vor trece cateva zile iar pentru cei lasati acasa vor trece zeci de ani.
Ar trebui sa te uiti un pic la chestiile astea de relativitate explicate de diverse persoane pe net. Cum este cu lumina, cu observatorul, cum acesta influenteaza, e mult mai complicat.
Pe de alta parte, lumina intai de toate nu este ca vantul. Vantul reprezinta o miscare de masa iar lumina inca este definita in fizica clasica ca fiind corpuscul-unda. Se comporta ca si cand ar avea masa dar este unda. O ciudatenie din asta.
Daca citesti cateva ore pe wikipedia si pe diverse site-uri pe net cu privire la teoria relativitatii, atunci fii sigur ca iti vei raspunde.
Mult mai mult decat o fac astia de pe site.
Se spune ca einstine a calatorit in timp si cu teoria eu spun ca este o pacaleala ca a spus daca stiam ce vor face descoperierile mele, m-as fi facut ceasorinic. si mai is alte replici. In prezent s-au descoperit particule mai rapide ca viteza lumini din cate stiu si einstine nu avea cum sa prevada viitorul daca nu l-ar fi vazut chiar el a spus Nu stiu cum va fi al 3-lea razboi mondial dal al IV- lea va fi cu pietre si bete.
Iarta-ma. Am crezut ca din poza esti cel mare. Am gresit.
Nu-i nimic, o sa mai citesti si o sa intelegi ca fizica e una, povestea e alta.
Si "einsteine" de fapt se scrie Einstein.
Si nu a prevazut nici un viitor ci a dat niste formule matematice valabile in fizica. Care sunt valabile atat in trecut, cat si in viitor si de asemenea in prezent.
Iar particulele mai rapide decat viteza luminii... Mai este pana cand poti sa afirmi clar aceste lucruri. Ar trebui sa citesti mai mult in domeniu si sa intelegi ca unele dintre acele particule de care spui, se cheama "tahioni" si au inca doar o existenta filosofic-teoretica (citeste despre un nene Feinberg). Nu s-a reusit demonstrarea lor asa ca momentan nu exista pentru nimeni.
Altele, dar este inca o ipoteza, deoarece studiul nu s-a incheiat, este vorba despre niste neutrini care au fost gasiti cu depasirea limitei de viteza a luminii pe aproape 800 de km intr-un accelerator. Dar inca nu este clar daca au fost probleme de masuratoare sau ce s-a intamplat. Mai e cel putin un an pana se termina studiul respectiv. Oricum depasirea nu a fost foarte mare, parca era in jur de 7.000 de km/s.
Dar na, poate odata, mai tarziu, o sa intelegi ce ti-am scris.
Pana atunci, fugi inapoi la Cartoon Netowrk sau fa-te ceasornic(ar).
Poza este f vehe eu am 15 ani
Ma bucur ca macar fizic te-ai dezvoltat bine.
Sa iti spun un lucru nimic nu-i imposibil i cea mai adevarata vorba dumnezeu poata sa dea timpul inaapoi pentru ca el ne-a creat
Mda, asta vine din alt film. Asta este de la ora ta de religie.
La fizica ai fii ramas repetent daca consideri ceea ce a spus nava spatiala ca fiind corect.
Ceea ce teoria relativitatii spune, este ca pentru cel care ar merge cu viteza luminii sau pe acolo, atunci timpul s-ar scurge incetinit. Asta nu inseamna ca merge in viitor sau in trecut. Daca schimbi observatorul, si il faci cel care sta si iti face cu mana in calatoria asta, atunci pentru el timpul perceput va fi mult mai lung.
Asa ca nu are nici o legatura cu trecerea in trecut sau in viitor.
Apoi faptul ca obiectele care au o putere gravitationala mare fac ca timpul sa se scurga altfel, nu sa ii schimbe forma. Iar tot Einstein parca dadea exemplul cu o bila pusa pe o panza. Panza reprezentand timpul. Locul unde sta bila va face o adancitura in timp. Timpul va curge mai greu, daca consideri aceeasi functie liniara de observare a timpului.
Pe de alta parte luand ideea unei nave in jurul gaurii negre, ca sa nu cada in gaura neagra, aceasta trebuie teoretic sa zboare intr-un unghi care sa genereze o forta de centrifuga suficienta cat sa anuleze forta gravitationala a acestei gauri negre exercitata asupra navei. Ar putea dura miliarde de ani pana ajungi la acea viteza necesara sa anulezi forta gaurii negre, astfel incat sa nu omori pasagerii din nava.
Dar ma rog, cand scoti din ecuatie necunoscutele si problemele de bun simt care apar, atunci totul iese clar.
Cum spuneam, uita-te in continuare la Batman si crezi in Superman.
La urma urmei vei fi la fel. Pentru ca asa ti-a fost dat de la Dumnezeu.
Ce sens are sa iti depasesti limitele?
Nu ai calatori in timp. Viteza lumini este mare. Daca am atinge sau depasii viteza luminii si am face inconjurul Pamantului de 30 ai sa observi ca l-ai face imediat si la intoarcere nimic nu ar fi schimbat (nici secunda de la ceas). Concluzie: atingand viteza luminii nu calatoresti in timp, ci lentru cel care calatoreste cu acea viteza timpul s-ar oprii
Lumina poate fi simtita si explicata de stiinta, nu-i nimic superior cum crezi tu. oricum, nu prea am inteles intrbarea ta, nu te-ai exprimat coerent
Lumina calatoreste la o viteza de 300 000 km/s si parera fizicelor este ca DA, depasind viteza stabilita este posibil sa te intorci in timp.
Dar cum deja stii este foarte greu sau imposibil sa ajungi viteza lumimei, deci este foarte greu sau imposibil sa calatoresti in timp.
Se spune ca einstine a calatorit in timp si cu teoria eu spun ca este o pacaleala ca a spus daca stiam ce vor face descoperierile mele, m-as fi facut ceasorinic. si mai is alte replici. In prezent s-au descoperit particule mai rapide ca viteza lumini din cate stiu si einstine nu avea cum sa prevada viitorul daca nu l-ar fi vazut chiar el a spus Nu stiu cum va fi al 3-lea razboi mondial dal al IV- lea va fi cu pietre si bete.
Era o aluzie, o presupunere ...nu inseamna ca a caltorit in viitor pentru a spune asta Inceraca sa judeci lucrurile din toate partile ..eu nici macar nu sunt 100% sigura ca toate citatele in numele lui Einstein sunt adevarate si am tot dreptul, nu am nicio certitudine clara.Nu tot ce scrie pe net sau prin orice carte e adevarat ...de foarte multe ori este cate un sambure de adevar insa de cele mai multe ori oamenii "infloresc " lucrurile
Cristian2003 întreabă: