Destui afirmă faptul că democrația dă mai mult impresia aceia de libertate fiind influențați extrem de mult de cei de la putere prin intermediul rețelelor sociale, televizorului etc. Unii cred că putem fi influențați foarte ușor fără să ne dăm seama măcar de acest lucru.
Desigur nu prea se punea problema așa acum 2000 de ani. Platon avea o gândire extrem de interesantă. El afirma că atât timp cât împărțirea socioeconomică crește, la fel cresc și tensiunile dintre clasele sociale. Datorită conflictelor care izvorăsc din asemenea tensiuni, democrația înlocuiește la un moment dat oligarhia. Săracii înfrâng pe oligarhi, ca urmare democrația acordă libertăți cetățenilor. Libertățile excesive acordate cetățenilor de către democrație duc la tiranie, cea mai violentă formă de guvernare. Aceste libertăți împart oamenii între clase socioeconomice: dominantă, capitalistă și muncitorească. Tensiunile dintre clasa dominantă și capitalistă, forțează clasa muncitorească să caute protecție în libertățile democratice. Ei investesc toată puterea lor în demagogul lor democratic, care este în schimb corupt de puterea obținută și devine un tiran. El are un anturaj mic, susținători care îi asigură protecție.
Democratia inseamna libertate, nu-i asa?
Ei bine, plecand de la libertatea nelimatata se ajunge la despotismul nelimitat, iar noi nu vrem asa ceva.
Sa referit probabil zic eu, la faptul ca intr-o democratie toata lumea are un drept, de a alege ceva.Insa oamenii uita un lucru si anume ca nu toti gindesc la fel, nu toti au puterea sa proceseze raul de bine sau ce este real de ce nu este.Ca urmare daca se ajunge la democratie se ajunge de fapt ca orice prost ori slab informat( scuze dar sa fiu mai direct) poate hotari ceva ce nu poate fi real sau bun pentru societate.Ai exemple in RO unde voteaza oricine corect? Din toata aceasta masa citi crezi ca stiu pentru ce voteaza,citi dintre ei cunosc adevarul,realitatea? Iti zic eu f putini,dar votind toti la gramada vom avea ca rezultata ceva nereal,nefiresc,adica altceva decit normalitate, adica dictatura, ori ceva pe acolo lipsuri, santaj, furt etc.
Cred ca s-a referit la chestia cu senatul sau parlamentul in ziua de azi in care toata lumea se bate pentru un post cat mai sus si cand ajungi sus nu vrei sa iti ia cineva acel loc asa ca se instaleaza dictatura si singura cale de a scapa de dictatura este revolutia