| superpissy40 a întrebat:

Buna TPU. Voi ce parere aveti? De ce in general oamenii cu suflet bun nu au parte de lucruri bune, ci numai de suferinta, in ciuda faptului ca daruiesc iubire si au intentii pozitive asupra celorlalti? Oare isi platesc datoriile karmice din alte vieti sau care ar fi alta explicatie, fie ca e de natura realista sau mai spirituala, cum am spus adineauri? Cei buni de ce nu au parte de recunostinta si nu li se recunosc meritele? Multumesc mult! Si sper ca nu am gresit categoria.

Răspuns Câştigător
| aimullah123 a răspuns:

Salut!
Oamenii buni, la fel ca alti oameni au parte atat de lucruri bune cat si de lucruri rele. Doar ca noi nu acordam atentie lucrurilor bune.
Si de fapt nu exista oameni buni. Oameni au atat parti bune cat si parti rele. Asta este realitatea. Am invatat si eu de la un psihoterapeut.

7 răspunsuri:
| inexvoid a răspuns:

Poate ti se pare ca nu primesc si rasplata dar dupa ce mor vor avea locul rezervat in rai

| dolceromania a răspuns:

De unde stii ca au suflet bun oameni care sufera? Si ceilalți nu! Biblia spune ca Dumnezeu da ploaie si peste cei buni si peste cei rai! Nu exista alte vieți! Si cand vor muri nu vor ajunge in rai.

| DeMicUnC?l?tor a răspuns:

1- Printre oamenii bunii, există și o mică parte de oameni naivi.
2- Oamenii cu adevărat buni, fac donați și nu așteptă nimic inapoi. In felul ăsta ei niciodată nu sunt dezamagiți.

| dullcat a răspuns:

Nu a mai fost intrebarea asta? Generalitatile astea sunt foarte simpliste, viata e cu mai multe nuante decat atat.Nu se poate sa fie totul roz, sa faci bine si sa iesi bine, fiindca nu esti personaj din desene animate, ca la finalul episodului totul sa se termine cu bine.

Iar unii oameni buni pur si simplu sunt fara speranta cand vine vorba de oferit ajutor, aleg fix persoanele care nu au nevoie si apoi sunt suparati ca nu le apreciaza nimeni. laughing

| AdioTPU a răspuns:

Hmm, e mult de spus. În primul rând că oamenii buni pun și mult suflet că au de unde. In al doilea rând ei văd lumea prin prisma lor, proiectează asupra celorlalți felul lor de a fi și de multe ori se aleg cu dezamăgiri căci proiecția nu corespunde mereu cu realitatea din teren. In al treilea rând, ei au și o doza de naivitate, naivitate de care cei malefici și profitori încearcă să profite din plin.

| EliLeli a răspuns:

Pentru ca sa ai parte de lucruri bune trebuie sa-ti vezi de viata ta, de treaba ta in general, nu sa fii bun sau rau. Asta nu inseamna ca nu poti sa-ti vezi de treaba ta in limitele eticii si ale bunului simt. Nu intereseaza pe nimeni de buna intentie a unora, mie una mi se rupe. La fel si despre reaua intentia a altora.

| T0T a răspuns:

Nu e există natură karmică sau căcaturi spirituale. Oamenii ăia de care spui „joacă" după niște reguli pe care le impun asupra lor. E normal că oamenii mai puțin cinstiți vor profita, ei nefiind îngrădiți de vreo regulă. Nimeni nu vrea să recunoască niciun merit pentru că omul este egoist și îi pasă doar de propria lui relevanță.